Zarządzanie gastronomią z wykorzystaniem rozwiązań IT

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
„Wszechstronne Wykształcenie – Lepsza Przyszłość”
Advertisements

Projekty systemowe wspierające kierunki zmian w kształceniu zawodowym
Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego oraz budżet państwa w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego.
Rodzina oprogramowania gastronomicznego Quad
Program Obsługi Restauracji
Warszawa system IMS 7.0 oprogramowanie dla warsztatów i sklepów branży motoryzacyjnej Copyright by Integra Software. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Dialog i partnerstwo szansą na rozwój zasobów ludzkich w powiecie kartuskim – edycja II Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet VII: Promocja integracji.
Projekt: Dialog i partnerstwo szansą na rozwój zasobów ludzkich w powiecie kartuskim Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet VII Promocja Integracji.
Amadeo Rapid Market System Szybkiej Sprzedaży Amadeo Rapid Market System szybkiej sprzedaży.
Cena: 59 zł brutto To prosty w obsłudze program komputerowy do generowania dokumentów sprzedaży za towary i usługi, przelewów bankowych i dokumentów kasowych.
Kompleksowy program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Technikum Urządzeń Sanitarnych w ZSP Nr 3 w Łodzi we współpracy z MSG sp. z o.o. Łódź,
PROGRAM OPERACYJNY KAPITAŁ LUDZKI
Projekt AS KOMPETENCJI jest współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Projekt realizowany przez Uniwersytet.
Budowanie wspólnoty uczących się MODUŁ VIII Sesja 8.1 Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PROGRAM.
Praca Inżynierska „Analiza i projekt aplikacji informatycznej do wspomagania wybranych zadań ośrodków sportowych” Dyplomant: Marcin Iwanicki Promotor:
Program Obsługi Restauracji WINREST. Wstęp Program WINREST pozwala w sposób intuicyjny prowadzić obsługę operacji rachunkowych w każdej restauracji. Kelner.
To nowoczesny i jednocześnie prosty w obsłudze system wspomagający sprzedaż i prowadzenie gospodarki magazynowej. Przeznaczony jest dla firm handlowych.
Nowoczesny i jednocześnie prosty w obsłudze system sprzedaży przeznaczony dla firm handlowych i usługowych nie prowadzących gospodarki magazynowej o różnym.
Podniesienie kompetencji nauczycieli z obszarów wiejskich Dolnego Śląska w zakresie innowacyjnych metod nauczania w obszarze ICT i nauk matematyczno-przyrodniczych.
InfinitERP prezentacja systemu.
SYSTEM ZARZĄDZANIA ŚRODKAMI OCHRONY INDYWIDUALNEJ
Nowości Comarch ERP Optima wersja
Okiem praktyka: wdrożenie w firmie Smay
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego Szkolnictwo Wyższe i Nauka Priorytet IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Departament Wdrożeń i.
System wspomagania zarządzania przedsiębiorstwem - PROSPERITY (c) 2001 PowerLine Computers.
ABC FUNDUSZY EUROPEJSKICH © Mariola Ciborowska, 11 grudnia 2012.
Podstawowa obsługa magazynu.
Moduł Lojalnościowy. Czyli zatrzymanie klienta przy naszym zakładzie optycznym.
Monitoring zawodów deficytowych i nadwyżkowych w powiecie radziejowskim – raport powiatowy za I półrocze 2010 Projekt współfinansowany przez Unię Europejską
CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA ! Razem możemy więcej Projekt systemowy współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego,
B2O Sp. z o.o. to firma która, posiada nowoczesne rozwiązania umożliwiające prowadzenie działań sprzedażowych w Internecie. Unikatową jego cechą jest.
Instrukcja MILO moduł klienta.
Ramzes Sp. z o. o. ul. Fasolowa 31A Warszawa Dział handlowy tel
Obsługa Klienta – sprzedaż soczewek kontaktowych i artykułów z grupy – pozostałe. Czyli sprzedaż przypisana do Klienta i sprzedaż bezimienna (detaliczna).
OPRACOWANY PRZEZ FIRMĘ INFORMATYCZNĄ PIM
Rozpoczęcie pracy z programem DAPP Optic.
EDUKACJA ZAWODOWA W PRAKTYCE
System e-zamówienia.
Kontakt: Adam Jarus tel
Projekty systemowe i konkursowe realizowane przez Ministerstwo Edukacji Narodowej na rzecz kształcenia zawodowego i ustawicznego Katowice, 29 października.
DC Edukacja Centrum Szkoleń i Certyfikacji Komputerowych Innowacyjne formy oceniania z wykorzystaniem ICT Kartuzy, 12 listopada 2010.
WPŁATY I WYPŁATY GOTÓWKOWE Wykonały: Ewelina Kaszowska
Oprogramowanie do zarządzania produkcją Systemy Zarządzania Produkcją - symulacje procesów wytwórczych By produkowało się lepiej. Wszystkim!
Przyjęcie towaru na magazyn
Departament Funduszy Strukturalnych Program Operacyjny Kapitał Ludzki Priorytet III Wysoka jakość systemu oświaty Projekty systemowe i konkursowe, realizowane.
Comarch OPT!MA użytkowników, mikro, małe i średnie firmy
Kontrola sprzedaży, zysków, remanent, rejestry VAT, raport kasowy.
Biuro projektu: ul. Peryferyjna 15, Kielce tel./fax ; Projekt współfinansowany ze.
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego Szkolnictwo Wyższe i Nauka Priorytet IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Departament Wdrożeń i.
Wystawianie faktur i ich usuwanie i korekta.
PROJEKT: Diagnoza dostosowania umiejętności i kwalifikacji zawodowych do wymogów lubuskiego rynku pracy realizowany przez: ASM – Centrum Badań i Analiz.
mgr Marta Mularczyk Kierownik projektu
Program Elzab Szop Program AS (nowości) Bartosz Ranocha.
Zak up współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo.
System informatyczny wspomagający działalność podstawową w przedsiębiorstwie handlowym Halina Tańska.
Projekt „AGRO na 6-stkę – Program doskonalenia nauczycieli i instruktorów kształcenia zawodowego szkół rolniczych w Polsce” jest współfinansowany przez.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego „Kompleksowe wspomaganie rozwoju szkół i przedszkoli w Powiecie.
Raport obrotów - wzór Służy do sprawdzenia czy wszystkie dokumenty są w systemie (np. zwroty, przerzuty) Aby spełniał swe zadanie – musi być uzupełniany.
Projekt Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego „Wiedza, Kompetencje i Zatrudnienie – dostosowanie programów kształcenia do potrzeb.
Projekt Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego „Wiedza, Kompetencje i Zatrudnienie – dostosowanie programów kształcenia do potrzeb.
Moduł e-Kontroli Grzegorz Dziurla.
Projekt Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego „Wiedza, Kompetencje i Zatrudnienie – dostosowanie programów kształcenia do potrzeb.
Spotkanie integracyjne Organizator: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Dąbrowie Zielonej Dąbrowa Zielona, r. Projekt „Program aktywizacji społeczno-zawodowej.
Projekt „NEW-TECH Program rozwoju praktycznych kompetencji nauczycieli zawodów branż nowych technologii” jest współfinansowany przez Unię Europejską Projekt.
Doradztwo zawodowe, co dalej w świetle reformy systemu oświaty?
EKONOMIKA LOGISTYKI. Znaczenie dokumentacji Dla prawidłowego zarządzania materiałami w magazynie stosujemy odpowiednią dokumentację odnośnie ich przepływu.
Zarządzanie sklepem internetowym
AudaPad / AudaShare AudaShare PRO (2.8)
Zarządzanie sklepem internetowym
Zapis prezentacji:

Zarządzanie gastronomią z wykorzystaniem rozwiązań IT AGRO na 6-stkę

Definicja gastronomii otwartej II. Zarządzanie obiektem o charakterze gastronomii otwartej- charakterystyka działalności i podstawowych procesów zachodzących w lokalu gastronomicznym Definicja gastronomii otwartej Gospodarka magazynowa - specyfikacja podstawowych dokument ów magazynowych

Etapy produkcji gastronomicznej w gastronomii otwartej II. Zarządzanie obiektem o charakterze gastronomii otwartej- charakterystyka działalności i podstawowych procesów zachodzących w lokalu gastronomicznym Etapy produkcji gastronomicznej w gastronomii otwartej

Prawidłowa receptura podstawą skutecznej działalności gastronomicznej II. Zarządzanie obiektem o charakterze gastronomii otwartej- charakterystyka działalności i podstawowych procesów zachodzących w lokalu gastronomicznym Prawidłowa receptura podstawą skutecznej działalności gastronomicznej Kontrola i rozliczanie gastronomii – zadania Właściciela lub Managera

Terminal POS – podstawowe narzędzie pracy kelnera/barmana III. Stanowisko sprzedaży gastronomicznej – charakterystyka wyposażenia Terminal POS – podstawowe narzędzie pracy kelnera/barmana Drukarka fiskalna Drukarka zamówień – kuchnia , bar a KDS (KITCHEN DISPLAY SYSTEM) Szuflada na pieniądze Drukarka komputerowa

Systemy bezprzewodowej komunikacji – pagery, coastery, wołacze III. Stanowisko sprzedaży gastronomicznej – charakterystyka wyposażenia Inne urządzenia rzadziej stosowane – bonowniki kelnerskie, skaner kodów kreskowych, waga, dozowniki napoi, monitoring Systemy bezprzewodowej komunikacji – pagery, coastery, wołacze Standardowy PC – magazynier, kontroler magazynu

Najważniejsze Wdrożenia Plany rozwojowe –wersja 8 IV. Przedstawienie i krótki opis dostępnych na rynku programów komputerowych do wspomagania procesów zarządzania gastronomią otwartą GASTRO POS, GASTRO SZEF Historia Najważniejsze Wdrożenia Plany rozwojowe –wersja 8   POSitive RESTAURANT & MANAGER Nagrody Plany rozwojowe

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Ogólny wygląd, schemat menu, poruszanie się po programie i w przykładowych oknach

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Słownik artykułów – opis funkcjonalności okna, surowiec a artykuł , receptura

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Słownik grup towarowych – Marża i sposób jej wyliczania, znaczenie nadgrupy

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Słownik organizacji firmy – Kasy rejestrujące, Magazyny, Nazwy kierunków rozchodu, Katalog Menu dla kas rejestrujących, jednostki miary, rabaty dla POS , kierunki zamówień

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Słownik Kontrahenci – Kontrahent, Kontrahenci-osoby prywatne, Grupy kart rabatowych, Karty rabatowe

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Menu DOKUMENTY - – dokument y PZ, MM, RW, SN

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Menu SPRZEDAŻ /WYRÓB – Faktury, Sprzedaż z kas i paragonów, Planowanie imprez, Rozchód z magazynu

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Menu ZESTAWIENIA - Zestawienie sprzedaży z parametrem TOP/LOW, Zestawienie poglądowe z GASTRO POS – z parametrem Godzinowy raport sprzedaży, Rejestr faktur VAT, Historia artykułu

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS Menu ZESTAWIENIA - Zestawienie sprzedaży z parametrem TOP/LOW, Zestawienie poglądowe z GASTRO POS – z parametrem Godzinowy raport sprzedaży, Rejestr faktur VAT, Historia artykułu

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS GASTRO POS Logowanie do Systemu, ogólny wygląd, opis głównego MENU z przyciskami Przycisk SPRZEDAŻ – otwarcie zmiany

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS GASTRO POS Otwarcie rachunku, nabicie pozycji, wyjście z rachunku, grafik stolików Dobicie pozycji, stornowanie - uprawnienia, funkcje specjalne

V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – GASTRO SZEF, POS GASTRO POS Rabatowanie kartą i bez niej, formy płatności –fiskalne, niefiskalne, napiwek, zamknięcie rachunku, wylogowanie się a zamknięcie zmiany System lojalnościowy BLUE POCKET

Ogólny wygląd,schemat menu, poruszanie się po programie V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – POSitive POS & MANAGER POSitive MANAGER Ogólny wygląd,schemat menu, poruszanie się po programie Menu PRODUKTY – Produkty – Potrawa a Towar, opis zakładek Menu ZARZĄDZANIE SPRZEDAŻĄ – Warunki specjalne, Promocje, Gratisy, Rabaty za kontynuację

Menu KARTY – Typy kart rabatowych i lojalnościowych V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – POSitive POS & MANAGER POSitive MANAGER Menu KARTY – Typy kart rabatowych i lojalnościowych Menu RAPORTY- przegląd dostępnych raportów Menu ADMINISTRACJA – Szablony raportów – możliwość tworzenia własnych zestawień

Logowanie do Systemu, ogólny wygląd, zasada działania V. Prezentacja wybranych programów komputerowych – POSitive POS & MANAGER POSitive POS Logowanie do Systemu, ogólny wygląd, zasada działania Grafik stolików, opis głównego MENU z przyciskami Otwarcie rachunku, nabicie pozycji, wyjście z rachunku, stornowanie

VI. Nauka samodzielnego posługiwania się wybranym programem komputerowymi na przykładzie oprogramowania GASTRO POS i GASTRO SZEF: Zadanie – zapoznanie uczestników warsztatu z funkcjonalnością dostępną w/w oprogramowania. Etapy - Realizacja ćwiczeń prezentujących wybrane obszary funkcjonalności oprogramowania.

Wykonaj następujące polecenia: VI. Nauka samodzielnego posługiwania się wybranym programem komputerowymi na przykładzie oprogramowania GASTRO POS i GASTRO SZEF: Wykonaj następujące polecenia:   Konfiguracja podstawowych parametrów (słowników) niezbędnych do uruchomienia programów Załóż dodatkowy magazyn o nazwie LOBBY BAR o charakterze produkcyjnym Załóż nowe Menu dla stanowiska sprzedaży LOBBY BAR Stwórz kierunek rozchodu magazynowego o nazwie LOBBY BAR Stwórz nową kasę o nazwie LOBBY uwzględniając jej parametry na podstawie danych wprowadzonych w uprzednich punktach Przypisz dla kasy LOBBY możliwość korzystania z form płatności: gotówka oraz stwórz nową formę niefiskalną o nazwie WŁAŚCICIEL Zmień widełki marżowe dla grupy sprzedażowej WÓDKI na 300-500 % i zmodyfikuj ją tak aby można jej artykuły sprzedawać na LOBBY BARZE Wprowadź surowiec o nazwie _mleko przyjmowany w litrach do grupy surowcowej oraz surowiec _kawa przyjmowany w kilogramach

Wykonaj następujące polecenia: VI. Nauka samodzielnego posługiwania się wybranym programem komputerowymi na przykładzie oprogramowania GASTRO POS i GASTRO SZEF: Wykonaj następujące polecenia:   Wprowadzenie i edycja słownika artykułów – niezbędne do stworzenia menu lokalu Wprowadź artykuł sprzedażowy KAWA Z MLEKIEM w stałej cenie 8.00 brutto – cena zawiera 23% VAT jako artykuł rodzaju: standardowy o tej samej nazwie Stwórz do niego recepturę na 10 porcji składające się z surowców w następujących ilościach: 80 gram kawy oraz 50 mililitrów mleka i 50 gram cukru

Wykonaj następujące polecenia: VI. Nauka samodzielnego posługiwania się wybranym programem komputerowymi na przykładzie oprogramowania GASTRO POS i GASTRO SZEF: Wykonaj następujące polecenia:   Nowoczesne Narzędzia promocji Zaloguj się do systemu GASTRO POS Otwórz zmianę Otwórz rachunek dla gościa na stolik nr 1 Nabij artykuły: ROSÓŁ Z MAKARONEM szt 1 UDKO Z KURCZAKA Szt 3 Zamknij rachunek formą płatności WŁAŚCICIEL Zdefiniuj w GASTRO SZEFIE rabat o nazwie LOBBY 25% w wysokości 25% tylko dla sprzedaży z LOBBY BARU Stwórz grupę kart o nazwie GOŚCIE WŁAŚCICIELA korzystających z rabatu lobby 25% Załóż kartę do grupy kart rabatowych GOŚCIE WŁAŚCICIELA o numerze 100 dla kontrahenta Firma Testowa 6 z dowolnym opisem

Wykonaj następujące polecenia: VI. Nauka samodzielnego posługiwania się wybranym programem komputerowymi na przykładzie oprogramowania GASTRO POS i GASTRO SZEF: Wykonaj następujące polecenia: Podstawowe raporty kontroli działalności lokalu Wykonaj raport umożliwiający analizę najlepiej i najgorzej sprzedawalnych artykułów Wykonaj raport obrazujący w których godzinach powinniśmy zwiększyć obsadę kelnerską Wykonaj zestawienie sprzedaży VAT w ubiegłym roku Sprawdź historię artykułu Batonik w ubiegłym roku.

Dziękuję za uwagę !