Opracował: Adam Filarski.  Jest ona jedynym w Polsce licencjonowany producentem Efektywnych Mikroorganizmów (EM TM ). Nasza firma jest pod bezpośrednim.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Czy mikroby mogą być dla nas przydatne?!?
Advertisements

Gumowy Surowiec.
Co zamiast chemii: nawozów i pestycydów ?
Koncentraty - linia premium
Jak si ę zdrowo od ż ywia ć.  Najwa ż niejszym celem zdrowego ż ywienia jest dostarczanie organizmowi wszystkich sk ł adników od ż ywczych w odpowiednich.
Sole w kuchni.
Zasady zdrowego odżywiania "W zdrowym ciele zdrowy duch"
Równowaga chemiczna - odwracalność reakcji chemicznych
 Energooszczędność Odpowiednia bryły świetlna (dopasowana do wymogów realizacji – dzięki optymalnym układzie soczewek) oraz zastosowania inteligentnego.
1 Zaopatrzenie w gaz ziemny podmiotów funkcjonujących w północnej części gminy Pełczyce Prezentacja projektu 24 marca 2010.
Redukcja niskiej emisji przez ogrzewanie ciepłem sieciowym Żory, 12 maj
Głównym założeniem pracy w Miejskim Przedszkolu Nr 9 w Częstochowie są priorytety zawarte w Koncepcji Pracy Przedszkola wg których prowadzone są liczne.
OPTYSIL Skuteczny partner w integrowanej produkcji roślin.
 Najliczniejsza grupa związków organicznych złożonych jedynie z atomów węgla i wodoru,  Mogą być gazami, cieczami albo ciałami stałymi,  Dzielą się.
1 POLITECHNIKA ŁÓDZKA WYDZIAŁ BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI Prof. dr hab. inż. Jan Iciek Wymagane warunki uzyskania i kontroli czystości mikrobiologicznej.
Choroby związane ze złym odżywianiem.. Jakie są choroby związane ze złym odżywianiem się ?
BEZPOŚREDNIEGO PRZYGOTOWANIA DO SAKRAMENTU MAŁŻEŃSTWA Minimum programowe.
ŚRODOWISKO PONAD WSZYSTKO Mała bateria-duży problem.. Co roku w Polsce sprzedaje się około 300 mln baterii. Wyrzucanie ich do kosza negatywnie wpływa.
Nature Tan Здоровый загар NatureTan NATURALNA OPALENIZNA NATURALNA OPALENIZNA.
Wizja rozwoju Uczelni Prof. Wiesław Józef Piekarski SPÓJRZ W PRZYSZŁOŚĆ z Uniwersytetem Przyrodniczym w Lublinie.
Edukacja dla Bezpieczeństwa Aleksandra Czakon. Zanieczyszczenie środowiska przyrodniczego (gleby, wody, powietrza) albo organizmu ludzkiego czy zwierzęcego.
„Co chcielibyście wiedzieć o Waszej firmie, ale boicie się zapytać – czy narzędzia informatyczne wpływają na wiarygodność rynkową i sukces ekonomiczny.
Po co mi te Normy? Prezentacja: Dominik Berliński.
Olsztyn, 27 czerwca 2012 Propozycja zmian kryteriów merytorycznych dla Osi I Przedsiębiorczość RPO WiM w ramach Poddziałania
Seco/Warwick Europe Łukasz Piechowicz 16 Kwietnia 2014 Świebodzin Dobre praktyki – SECO/WARWICK EUROPE Efektywność, energooszczędność i ekologiczność urządzeń.
Zbilansowana dieta w zachowaniu zdrowia mgr inż. Hanna Dziewiecka.
ŻYJ z PASJĄ ! Program wspierania uzdolnień i zdrowego stylu życia dzieci i młodzieży Projekt współfinansowany przez Ministerstwo Edukacji Narodowej.
Stanisław Wawro, Radosław Gruska Politechnika Łódzka Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Instytut Chemicznej Technologii Żywności Zakład Cukrownictwa.
1 System teleopieki. Rozmowa z lekarzem W wielu przypadkach nie ma konieczności osobistej wizyty w przychodni a rozmowa online z lekarzem pozwala uspokoić.
Wyk. Karolina Zarzycka Kl. ITE. Terminem żywność ekologiczna określa się żywność, którejsposób wytwarzania jest zgodny z zasadami zawartymi w rozporządzeniu.
5 dni przed wakacjami Tydzień nauki opartej na doświadczeniu w szkole w Vasaramäki.
Usługi socjalne dla osób starszych w Helsinkach Päivi Riikonen Satu Vihersaari-Virtanen
Założenia dla poddziałania Efektywność energetyczna - mechanizm ZIT - wsparcie dotacyjne w ramach RPO WP Regionalny Program Operacyjny.
Dr Piotr SZAJNER IERiGZ-PIB ul. Świętokrzyska Warszawa Tendencje w produkcji mleka w Polsce.
CZAS NA ZDROWIE.
SKÓRA Budowa i Funkcje Ewa Trznadel-Budźko
INNOWACJE I PATENTY Innowacje i nowe technologie - przykład - Gepardy Biznesu Spotkania lokalne organizowane są w ramach projektu systemowego Urzędu Marszałkowskiego.
SARPI Dąbrowa Górnicza Sp. z o.o. Praktyczne aspekty zamówień publicznych w kontekście gospodarki odpadami medycznymi Best Western Premier Katowice Hotel.
Woda to jeden z najważniejszych składników pokarmowych potrzebnych do życia. Woda w organizmach roślinnych i zwierzęcych stanowi średnio 80% ciężaru.
Napój m ą dro ść i Twój mó ż d ż ek Firma Mądrość przedstawia.
ICBerry Rewolucyjne podejście w profilaktyce zdrowia intymnego kobiety. iCBerry.
BYĆ PRZEDSIĘBIORCZYM - nauka przez praktykę Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Fundusze Strukturalne - jak napisać projekt? Paulina Szuster.
Dzień Ekologii Dnia 26 maja 2009r. w naszej szkole odbył się Dzień Ekologii, nasza klasa II „D” dostała za zadanie odwiedzić Zakład Doświadczalny Instytutu.
Mateusz Polaszewski IaG Żródła:Wikipedia,Encyklopedia PWN,strona handel-emisjami.pl.
KARTY RATOWNICZE W POLSCE
RAPORT Z BADAŃ opartych na analizie wyników testów kompetencyjnych przeprowadzonych wśród uczestników szkoleń w związku z realizacją.
I. Bilans cieplny silnika
Artur Szymon Michalski – Zastępca Prezesa Zarządu NFOŚiGW Warszawa Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej Aktualna oferta finansowa.
Zakład Utylizacyjny Sp. z o.o. w Gdańsku Czyste Miasto Gdańsk ① Zwolnienia/zatrudnienia w 2013 roku ( - 50 osób +51 ) ② Najczęściej występujące powody.
Strategia Rozwoju Powiatu Kluczborskiego planowanie strategiczne w JST Małgorzata Ziółkowska tel kom
Friedrich Nietzsche Aforyzmy NAD BRAMĄ MEGO DOMU Dom na mieszkanie własny mam, w niczym nie biegłem w cudzy ślad, - każdego mistrza-m wyśmiał rad, który.
SZKOLNY OŚRODEK BADANIA ŚRODOWISKA
Rodzaje i źródła zanieczyszczeń wód naturalnych Adrian Andrzejczyk Klasa II „b”
Rośnie góra śmieci!!. Menu  1.Jak jest pojemność standardowych pojemników na śmieci w Twoim miejscu zamieszkania? Jak często są opróżnianie?  2. Ile.
Mgr Grzegorz Sudoł AWF KRAKÓW BRĄZOWY MEDALISTA Mistrzostw Świata SREBRNY MEDALISTA Mistrzostw Europy.
P REZENTACJA PRODUKTÓW VACO ZIELONA OCHRONA VACO FIRMA Z TRADYCJĄ I DOŚWIADCZENIEM 1997 – Powstanie firmy Pierwsze kontrakty na rynku profesjonalnym.
Zastosowanie ORYGINALNEJ TECHNOLOGII EM® w ekologicznym gospodarstwie agroturystycznym Akiko Miwa.
Pharmanex® Bone Formula
PLOCHER agrotechnologia inaczej
Hodowla kontrolna NH3 ppm min max. - 29
PRODUKTY PROBIOTYCZNE SERII JOY DAY – SKUTECZNA PROFILAKTYKA ZDROWIA
„Zarządzanie szkołą” 13 listopada 2017 r.
Hodowla kontrolna z bydłem NH3 ppm min. - 7 max NH !
VITO AG IMPONAR S. J. Dział Filtracji Magdalena Pokrzywa Jacek Celmer
Przychody i koszty działalności
Promnice, Zameczek Myśliwski
Przepływy międzygałęziowe
Naturalna lignoceluloza posiadająca działanie prebiotyczne
Profesjonalne Systemy Hydroizolacji
Zapis prezentacji:

opracował: Adam Filarski

 Jest ona jedynym w Polsce licencjonowany producentem Efektywnych Mikroorganizmów (EM TM ). Nasza firma jest pod bezpośrednim nadzorem twórcy Technologii EM Prof. Teruo Higa i ściśle współpracuje z EMRO Japonia (EM Researche Organization ). Tylko stosowanie oryginalnych produktów firmy Greenland Technologia EM Sp. z o.o. gwarantuje uzyskanie dobrych wyników.  Wszystkie preparaty są wyprodukowane w Polsce w jedynym zakładzie mieszczącym się w Trzciankach koło Puław. Weterynaryjny Nr identyfikacyjny  PL p.

 Efektywne Mikroorganizmy – jest to mieszanka ok. 80 koegzystujących ze sobą mikroorganizmów. Są to m.in.: bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum ) i drożdże (Saccharomyces Cerevisiae )  wydzieliny Efektywnych Mikroorganizmów – powstają na skutek procesu fermentacji jaki przeprowadzają mikroorganizmy. Są to: enzymy trawienne kwas mlekowy antyoksydanty

 EM Probiotyk  EM Probiotyk Bokashi

 jako dodatek do żywienia: - do wody - do paszy  do oprysku ściółki

 działanie na organizm zwierzęcy  działanie na środowisko

 Lepsza przyswajalność i wykorzystanie paszy - zmniejszenie zużycia paszy na 1kg przyrostu o 0,05 do 0,10 kg  Eliminacja drobnoustrojów patogennych z organizmu (np. Escherichia Coli) poprzez zakwaszenie przewodu pokarmowego i zajęcie miejsca bytowania  Neutralizacja mikotoksyn  Poprawa zdrowotności – ograniczenie ilości upadków  Zasiedlenie przewodu pokarmowego po kuracji antybiotykowej  Ograniczenie ilości amoniaku  Poprawa jakości mięsa

 eliminacja drobnoustrojów patogennych ze środowiska poprzez zakwaszenie ściółki (Eschericha Coli, Salmonella  rozkład gazów odorowych  osuszenie ściółki  rozkład mikotoksyn ze słomy  zapobieganie destrukcji obornika  ograniczenie populacji much

 zakwaszaczy  preparatów na mikotoksyny

data badaniaZEN w ppb r. – zakwaszacz i preparat na mikotoksyny 0,62 0, r. – EM Probiotyk Bokashi ślad 0,52 limit - 0,5 ppb

Termin pomiaruŚrednia wartość (ppm) Przed opryskiem 15,75 4 dzień stosowania 15,00 7 dzień stosowania 12,25 10 dzień stosowania 4,5 13 dzień stosowania 3,75 2 dzień po zakończeniu stos. 6 5 dzień po zakończeniu stos. 13,75 8 dzień po zakończeniu stos. 14,00

 zmniejszenie zużycia paszy na 1kg przyrostu o śr. 0,05kg  zmniejszenie ilości upadków o śr. 1%  zmniejszenie wilgotności ściółki o śr. 5%

waga (kg)zużycie paszy (kg)upadki (%)wiek (dni)EWW kurnik 1 - EM 2,481,764, kurnik 2 - EM 2,501,752,3341,7334 kurnik 3 - EM 2,551,802,3244,4312 kurnik 4 - kontrola 2,561,834,9943,1309 kurnik 5 - kontrola 2,401,852,5643,9287 kurnik 6 - kontrola 2,561,953,

waga (kg)zużycie paszy (kg)upadki (%)wiek (dni)EWW kurnik 1 - EM2,541,742,4841,1347 kurnik 2 - EM2,461,764,9542,8309 kurnik 3 - EM2,631,722,7042,8347 kurnik 4 - EM2,711,792,7743,6338 kurnik 5 - EM2,691,793,1444,1328 kurnik 6 - EM2,771,825,3144,1326

waga (kg)zużycie paszy (kg)wiek (dni)EWW kurnik 1 - EM 2,441, kurnik 2 - EM 2,401, kurnik 3 - kontrola 2,301, kurnik 4 - kontrola 2,401, kurnik 5 - EM 2,321, kurnik 6 - EM 2,401,

 1 tydzień: 5l/1000l wody codziennie  2 tydzień: 5l/1000l wody 3 razy w tygodniu  pozostałe: 3l/1000l wody 3 razy w tygodniu Dodatkowo wykonujemy opryski ściółki 20% roztworem EM Probiotyk.

Adam Filarski Tel