ul. Dąbrowskiego 40 Poznań Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Opinie Polaków na temat usług szpitalnych
Advertisements

Prezentacja Konkursu TERAZ POLSKA
Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski Jarosław Piszczek
RAPORT.
Warszawa Hotel Marriott
Ministerstwo Gospodarki i Pracy Sektorowy Program Operacyjny Wzrost konkurencyjności przedsiębiorstw, lata (SPO-WKP) Małgorzata Świderska.
OFERTA DLA PRZEMYSŁOWEGO ODBIORCY ENERGII ELEKTRYCZNEJ CENTROZAP S.A. Biuro Energetyki Ul. Wańkowicza Katowice Tel. +48(32) Fax. +48(32)
Mali i średni przedsiębiorcy – jak chcą się rozwijać. Nowoczesny, ale odtwórczy model biznesowy. Warszawa, 20 czerwca 2011 r. Małgorzata Starczewska-Krzysztoszek.
Tomasz Kierzkowski Szanse rozwoju przedsiębiorczości związane z funduszami pomocowymi po akcesji Warszawa, 8 grudnia 2003.
1 Bielsko-Biała, 16 grudnia 2011 roku Konferencja INNOWACYJNOŚĆ AKADEMICKA - nowe trendy w rozwoju przedsiębiorczości – Zapotrzebowanie na innowacje ze.
ul. Portowa 4A Krzyż Wielkopolskim Zespół konsultantów: Michał Kłos
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa PHU MAXIMUM
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa PL Marketing Sp. z o.o. Zespół konsultantów: Michał Kłos Robert Lewicki Michał Jędrzejczak Władysława.
Zespół konsultantów: Robert Lewicki Jarosław Piszczek Michał Kłos
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa ROD-LOCK Sp. z o
Zespół konsultantów: Michał Kłos Jarosław Piszczek Robert Lewicki
Raport z audytu technologicznego dla FIRMY PRODUKCYJNO-HANDLOWO -USŁUGOWEJ "HAGO" MAŁGORZATA HANDKIEWICZ Zespół konsultantów: Robert Lewicki Michał Jędrzejczak.
Zespół konsultantów: Michał Kłos Przemysław Kurczewski Robert Lewicki
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa KOMAT Mieczysław Kozłowski Zespół konsultantów: Michał Kłos Przemysław Kurczewski Jarosław Piszczek.
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa PPUH JANPOL S.C. Halina Jan Bierła Zespół konsultantów: Henryk Szymczak Robert Lewicki Jarosław Piszczek.
Zespół konsultantów: Michał Kłos Robert Lewicki Michał Jędrzejczak
Zespół konsultantów: Michał Kłos Jarosław Piszczek Michał Jędrzejczak
Gościejewo 74 Gościejewo Zespół konsultantów: Jarosław Piszczek
Zespół konsultantów: Robert Lewicki Michał Kłos Jarosław Piszczek
Zespół konsultantów: Robert Lewicki Michał Kłos Michał Jędrzejczak
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa Spółdzielnia Usługowo Produkcyjna Kółek Rolniczych „PROAGRO” ul. Polna Chrzypsko Wielkie.
Ul. Juliana Tuwima 9 Turek Zespół konsultantów: Robert Lewicki
Zespół konsultantów: Robert Lewicki Michał Kłos Jarosław Piszczek
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa P. P. H. U
Zespół konsultantów: Michał Kłos Robert Lewicki Michał Jędrzejczak
Ul. Gdyńska 31/33 Poznań Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski
Zespół konsultantów: Michał Kłos Robert Lewicki Jarosław Piszczek
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa Przedsiębiorstwo Wielobranżowe PA-CO Paweł Minkwitz Głażewo Łowyń Zespół konsultantów:
ul. Błażeja 98B Poznań Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski
Ul. Rolna 14 Wronki Zespół konsultantów: Robert Lewicki
Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski Michał Kłos
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa PW NAGLAK
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa ALBA THYMENT Sp
Otocznie i strategia Raport przygotowany we współpracy z firmą 6 grudnia 2010 Organizatorzy Projektu:
1 MOŻLIWOŚCI FINANSOWANIA INICJATYW KLASTROWYCH W RAMACH REGIONALNEGO PROGRAMU OPERACYJNEGO WOJEWÓDZTWA OPOLSKIEGO NA LATA 2007 – dr Rafał Klimek.
1.
26/03/2017 Sposób na konkurencyjność – Jak innowacyjne są polskie przedsiębiorstwa Marta Mackiewicz.
Politechnika Śląska w Gliwicach Wydział Organizacji i Zarządzania Katedry Podstaw Zarządzania i Marketingu.
Zarządzanie projektami
Biznes plany w ramach Programu Operacyjnego „Zrównoważony rozwój sektora rybołówstwa i nadbrzeżnych obszarów rybackich na lata ” Przemysław.
Kreowanie nowych trendów – turystyka dziedzictwa
BADANIE RYNKOWE I MARKETINGOWE
KOLEKTOR ZASOBNIK 2 ZASOBNIK 1 POMPA P2 POMPA P1 30°C Zasada działanie instalacji solarnej.
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Prezentacja firmy - BI, system analiz i raportów
Strategia przedsiębiorstwa
Wsparcie dla rozwoju technologii
Programy pomocy publicznej - element strategii wspierania innowacyjności i rozwoju przedsiębiorczości.
26 kwietnia - 01 sierpnia 2013 r. na losowej próbie 1500 MSP.
Inicjatywa JESSICA – pierwsze doświadczenia z perspektywy regionalnej
Polski Związek Wynajmu i Leasingu Pojazdów. O PZWLP PZWLP powstał w 2005 roku Celem Związku jest kształtowanie i wpływanie na rozwój branży wynajmu i.
Businessman InstituteWarszawa, styczeń Nasze cele Celem spółki jest zwiększenie możliwości rozwoju oraz generowanych zysków poprzez rozszerzenie.
WPROWADZENIE DO ZAJĘĆ SCHEMAT ĆWICZEŃ I METODYKA Marketing Usług Finansowych.
Produkować taniej, sprzedawać rentowniej – co ma do tego IT Piotr Adanowicz Menedżer BCC ds. Rozwoju Biznesu, BCC Partner dedykowany SAP dla branży spożywczej.
Al. Gen. Józefa Hallera 126, Gdańsk, tel Pomorska Nagroda Jakości 2010 Michał Gałecki.
BIZNESPLAN OPRACOWAŁA: DOROTA PIEKARSKA
Podsumowanie wdrażania Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007 – 2013 Stan na dzień (KSI SIMIK) Urząd Marszałkowski.
M&E Miniprzedsiębiorstwo produkcyjno – handlowe.  Jesteśmy mini przedsiębiorstwem działającym w VIII Liceum Ogólnokształcącym im. Komisji Edukacji Narodowej.
Raport z audytu systemu logistycznego i łańcucha dostaw Firmy X Grudzień 2014 Firma X chce zwiększyć udział w rynku, a bazą konkurencji na której opiera.
Firmy globalne.
Nazwa, logo i motto firmy
ANALIZA SWOT S – strengths – mocne strony W – weaknesses – słabości
ZARZĄDZANIE MARKETINGOWE
Otoczenie organizacji, strategia organizacji
Grupa tematyczna ds. innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich
Zapis prezentacji:

Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa Zielona Sałata BAR ul. Dąbrowskiego 40 60-842 Poznań Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski Michał Kłos Jarosław Piszczek

Plan prezentacji: Charakterystyka branży Analiza SWOT Analiza benchmarkingowa Wnioski, rekomendacje

Charakterystyka branży Slow Food - międzynarodowa organizacja typu non- profit, cel działalności: "ochrona prawa do smaku". Dynamiczny rozwój rynku gastronomicznego - Polacy wydają 5% swojego budżetu na jedzenie w restauracjach. Do najszybciej rozwijających się segmentów rynku gastronomicznego w Polsce należy rynek kawiarni i barów kawowych. Branży gastronomicznej sprzyja utrzymanie w Polsce do końca 2010 roku obniżonej, 7% stawki podatku VAT na usługi gastronomiczne. Znaczny rozwój branży gastronomicznej w związku z Euro 2012.

Analiza SWOT Mocne strony to przede wszystkim oferta dostosowana do oczekiwań klientów, promocja zdrowej żywności – slow food, doświadczenie właściciela w kierowaniu dużymi zespołami Słabe strony to ograniczone własne zaplecze finansowe, brak pełnego doświadczenia w prowadzeniu własnego biznesu. Wśród możliwości wyróżniono m.in. zdrowe trendy w żywieniu, rozwój firmy poprzez tworzenie nowych oddziałów na terenie całej Polski. Największe zagrożenia to wahania sezonowe popytu na ofertę baru, brak całorocznego doświadczenia (spectrum) w prowadzeniu baru. Strategia firmy jest agresywna.

Analiza benchmarkingowa Wyniki przedsiębiorstw z branży spożywczej Bar Zielona Sałata Przywództwo (1) 48% 62% Polityka i strategia (2) 44% 55% Zarządzanie ludźmi (3) 43% Zarządzanie zasobami i partnerstwo (4) 47% 57% Zarządzanie procesami (5) 42% 59% Satysfakcja klientów (6) Satysfakcja zatrudnionych (7) 37% 50% Wpływ na otoczenie (8) 40% Efekt końcowy (9) 39% Wyniki spełnienia kryteriów Modelu EFQM (European Foundation for Quality Management) na tle wyników uzyskanych przez inne przedsiębiorstwa.

Wnioski, rekomendacje Bar cieszy się coraz większym powodzeniem klientów. Opracowany 3 etapowy plan rozwoju firmy na najbliższe 2-3 lata: wprowadzenie sprzedaży posiłków z dostawą do firm, instytucji i urzędów zwiększenie liczby punktów sprzedaży wzorowanych na aktualnie działającym barze wejście z ofertą baru do innych dużych miast w Polsce. Możliwości dofinansowania inwestycji w ramach: działania 1.1 WRPO – rozwój mikroprzesiębiorstw