Ankieta dotycząca sposobu żywienia i aktywności fizycznej – raport.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZASADY ZDROWEGO ŻYWIENIA
Advertisements

Jak si ę zdrowo od ż ywia ć.  Najwa ż niejszym celem zdrowego ż ywienia jest dostarczanie organizmowi wszystkich sk ł adników od ż ywczych w odpowiednich.
Zasady zdrowego odżywiania "W zdrowym ciele zdrowy duch"
PORADNIK 10 wskazówek dla dzieci dotyczących zdrowego trybu życia.
JAK ZJESZ OWOCE I WARZYWA TO NIE BĘDZIESZ CHORA I KRZYWA, A KIEDY PÓJDZIESZ NA PŁYWANIE TO OLIMPIJSKI MEDAL DOSTANIESZ. ŻYJMY ZDROWO!
Czynniki sprzyjające zdrowiu Tryb życia a zdrowie
W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH ! Armanda Bilewska Dominika Ziętek Karolina Głodek Sonia Halasz.
PYT. 1 CZY PRZED LEKCJAMI ZJADASZ W DOMU I Ś NIADANIE Jedynie 44% badanych uczniów zawsze zjada w domu śniadanie, a przecież wiadomo, że jest to najważniejszy.
Czyli co, ile i dlaczego warto jeść. ODŻYWIANIE To proces życiowy polegający na dostarczeniu pokarmu każdej żywej komórce organizmu. Materiał Regulacyjny.
Choroby związane ze złym odżywianiem.. Jakie są choroby związane ze złym odżywianiem się ?
Warszawa, 10 października ZASADY ZBILANSOWANEGO ODŻYWANIA.
Zboża Pan młynarz przynosi kosz z pieczywem: świeżymi bułkami i chlebem. Chleb powstaje z mąki, a mąka ze zbóż. Dowiemy się, jak powstaje chleb i jakie.
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Katowicach ul. Barbary 17 Podsumowanie lokalnego programu edukacyjnego pt. ”Dbam o siebie – żyję zdrowo”
Przepis na zdrowie. Na początek zasady 1. Jedz posiłki regularnie co najmniej Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. 3. Spożywaj codziennie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Jak zachęcić uczniów do ćwiczenia na w-fie? Oliwia Kułaga Kl. IIe.
Zbilansowana dieta w zachowaniu zdrowia mgr inż. Hanna Dziewiecka.
SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,
„GDYBYŚMY MOGLI DAĆ KAŻDEMU WŁAŚCIWĄ ILOŚĆ POŻYWIENIA I ĆWICZEŃ FIZYCZNYCH NIE ZA DUŻO, NIE ZA MAŁO, TO BYLIBYŚMY NA BEZPIECZNEJ DRODZE DO ZDROWIA”. Hipokrates.
CZAS NA ZDROWIE.
AHA Scientific Position: „Dietary Guidelines for Healthy Children” Stanowisko Naukowe Amerykańskiego Towarzystwa Kardiologicznego „Zalecenia żywieniowe.
CZAS NA ZDROWIE ! Młodzieżowe Miniprzedsiębiorstwo V LO im. JPII Znajdziesz nas na
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
1 Z A S A D Y P R A W I D Ł O W E G O Ż Y W I E N I A Bernadetta Świątek WSSE Rzeszów.
stanów fizjologicznych.
Ankieta na temat odżywiania się i uprawianej aktywności fizycznej uczniów naszej szkoły.
Dzieci i szkolnictwo w Mali. Warunki życia dzieci Jednym z największych problemów w kraju jest bardzo wysoki współczynnik umieralności dzieci do 5. roku.
ŚNIADANIE – energia na cały dzień
Pamietaj!!! ŻYĆ DŁUŻEJ !. Zasada 1 Należy dbać o urozmaicenie posiłków Racjonalnie jeść to znaczy jeść zdrowo, czyli zapewniając codziennie swojemu organizmowi.
Prezentacja przygotowana przez uczniów klasy VI c Marzec 2016.
Czas na zdrowie Szkoła Podstawowa Nr 4 w Łukowie.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Od 7.30 do 8.30 dzieci schodzą się do przedszkola. W tym czasie swobodnie bawią się w dowolnych kącikach zabaw. Nauczyciel prowadzi z dziećmi rozmowy indywidualne.
Światowy Dzień Zdrowia, ang. World Health Day to święto ustanowione przez Pierwsze Zgromadzenie Ogólne Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) w 1948 roku.
Zdrowe odżywianie. Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla zdrowia w celu zapewnienia lub poprawy.
Aby dostarczyć organizmowi wszystkich potrzebnych składników odżywczych, nasze jedzenie powinno być różnorodne i urozmaicone. Niektóre pokarmy powinniśmy.
KORZYSTANIE PRZEZ UCZNIÓW Z POSIŁKU W STOŁÓWCE SZKOLNEJ NA PODSTAWIE ANALIZY ANKIET PRZEPROWADZONYCH P RZEZ K OMISJĘ R EWIZYJNĄ R ADY M IEJSKIEJ W O LECKU.
Zdrowy styl życia Weronika Kufel.
NIECH ZDROWIE ZAGOŚCI, W NASZEJ SPOŁECZNOŚCI!
PIRAMIDA ZDROWEGO ŻYWIENIA
Zmień złe nawyki na lepsze zamienniki.
Zasady prawidłowego żywienia
Żyj zdrowo i sportowo.
Odżywiaj się by żyć! Ruszaj się dla zdrowia!
Ruch, owoce i warzywa – wszystko to zdrowiem się nazywa
Zajęcia pozalekcyjne w ramach działalności Szkolnych Klubów Sportowych
Zasady zdrowego żywienia
Śniadanie daje Moc.
ŻYWIENIE MŁODEGO SPORTOWCA
Znaczenie wody w organizmie człowieka
Według światowej organizacji zdrowia WHO zdrowie to nie jedynie brak choroby, ale dobrostan psychiczny, fizyczny i społeczny oraz adaptacja.
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Autorzy: Marcelina Gajda, Julia Hajdukiewicz, Jagoda Jarosławska
Czy według Państwa potrzebne są w szkole zajęcia dodatkowe?
Trzymaj formę! Karolina Pająk.
TALENT DO NIEMARNOWANIA ŻYWNOŚCI
Czy w Twoim domu dba się o środowisko?
Zasady zdrowego odżywiania
Cel projektu Klasy, biorą udział w projekcie – zdobywają
MasterChef w gimnazjum czyli jak prowadzić zdrowy tryb życia.
Zdrowe odżywianie się.
Ruch i zdrowe żywienie w szkole
Zdrowe odżywianie i aktywność fizyczna
Warsztaty Żywieniowe Temat: Zdrowie w porcji
Higiena układu pokarmowego i sposoby zdrowego odżywiania się
NA TEMAT BEZPIECZNEGO Z KORZYSTANIA Z MEDIÓW
ZDROWY STYL ŻYCIA Zespół „Razem dla Zdrowia”
Wyniki ankiety nt. odżywiania przeprowadzonej w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Rudach w dniu 8 września 2015 roku Oprac. Marta Depta.
Dzień Zdrowia w Gimnazjum nr 6
Warsztaty Żywieniowe Temat: Zasady żywienia młodzieży aktywnej
Zapis prezentacji:

Ankieta dotycząca sposobu żywienia i aktywności fizycznej – raport. Janina Wołosewicz

Raport: Ankieta dotycząca sposobu żywienia i aktywności fizycznej. Miejsce badania: ZSHG w Gdyni Data: 17.11.2016r- 31.11.2016r. W przeprowadzonym badaniu dotyczącym sposobu żywienia i aktywności fizycznej uczestniczyło 179 uczniów wśród dziewcząt (67,6 %) i chłopców (32,4%). Janina Wołosewicz

1.Jak często spożywasz owoce i warzywa ?

2.Jak często spożywasz dania typu ,,Fast food" ?

3.Jadasz pierwsze śniadanie w domu ?

4.Jak często pijesz napoje słodkie i gazowane ?

5.Jak często jadasz słodycze ?

6. Jak często spożywasz pieczywo żytnie, otręby, płatki zbożowe, musli?

7. Jak często zjadasz II śniadanie w szkole?

8. Jak często spożywasz dania typu „Fast food”??

9. Co robisz w wolnym czasie?

10. Czy jesteś aktywny fizycznie ( nie biorąc pod uwagę zajęć wychowania fizycznego)?

11. Jaki sport uprawiasz najchętniej??

12. Czy masz możliwość częstego uprawiania tego sportu?

13. Jakie ilości płynów zwyczajowo wypijasz dziennie

14. Jakie są to najczęściej płyny? (Proszę zaznaczyć maksymalnie 3)

15. Czy spożywasz posiłki regularnie, zwykle co 4 godz.

16. Czy twoje posiłki są urozmaicone, zawierają produkty z 4 grup:zbożowe, owoce i warzywa, mleko i przetwory, mięso i jego przetwory ? bogate w witaminy ?

17. Czy starasz się ograniczać ilość tłuszczów w diecie?

18. Czy ograniczasz spożycie soli kuchennej?

19. Czy utrzymujesz odpowiednią masę ciała, kontrolujesz ją?

20. Czy Twoim zdaniem żywisz się racjonalnie?

Klasa