Trasa turystyczna.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Lubuska Regionalna Organizacja Turystyczna LOTur
Advertisements

ŚLĄSKI KLASTER DRZEWNY
Kongres Uzdrowisk Polskich Muszyna r
XXXII Sympozjum Współczesna Gospodarka i Administracja Publiczna
Działania finansowane ze środków Unii Europejskiej
ORGANIZACJA KOLEJOWYCH PRZEWOZÓW OSÓB
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
SZPITALE W TRAKCIE PRZEKSZTAŁCEŃ W SPÓŁKI Z UWZGLĘDNIENIEM LICZBY SZPITALI W WOJEWÓDZTWACH I DANYCH DEMOGRAFICZNYCH Mieszkańcy 1-ogółem; 4-miasta.
Ekonomia społeczna – praktyki wdrażania Karolina Cyran-Juraszek.
1 Lokalny program rewitalizacji – Możliwości finansowania Paweł Dryl; MIELEC, 17 lutego 2006 r. 1.
PROGRAM BUDOWY SIECI „ROSzEFS”
PODMIOTY UCZESTNICZĄCE W ZARZĄDZANIU PRODUKTEM ORT
Geneza powstania Firmy Społecznej w Regionie Podbabiogórskim.
Informacja dotycząca pierwszych miesięcy wdrażania Priorytetu VII Promocja integracji społecznej. Wiesława Przybysz Dyrektor Regionalnego Ośrodka Polityki.
Dla nas ważny jest TWÓJ potencjał…
Problemy turystyki w województwie podkarpackim Brak markowych produktów turystycznych Przeciętna oferta turystyczna, znacznie poniżej możliwości regionu.
-GASTRONOMICZNEJ NA DOLNYM ŚLĄSKU
5 grudzień styczeń 2010 PROJEKT MARKETINGOWY.
Polska Kuchnia – Polską Marką Edycja 2007
Kotlina Dobrego Światła i Smaku. Cel projektu Promocja najnowocześniejszych metod oświetlania środowiska człowieka, Promocja Polskiej kuchni i zdrowego.
Ministerstwo Sportu i Turystyki Rzeczypospolitej Polskiej
Podniesienie kompetencji nauczycieli z obszarów wiejskich Dolnego Śląska w zakresie innowacyjnych metod nauczania w obszarze ICT i nauk matematyczno-przyrodniczych.
Projekt pt. współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, realizowany w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego Rozwój Zasobów Ludzkich.
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski oraz Bank Gospodarstwa Krajowego dla przedsiębiorstw regionu Konferencja Finansowanie inwestycji innowacyjnych przedsiębiorstw.
„Turystyka w zgodzie z naturą” projekt realizowany przez Stowarzyszenie Rozwoju Turystyki Wiejskiej „Słowiniec” w partnerstwie z Gminnym Ośrodkiem.
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego 1 17 października 2008 r. Anna Dobrowolska Dyrektor Departamentu Funduszy Europejskich Efekty SPO WKP –rola Ministerstwa.
Działania optymalizujące finansowanie, realizację i organizację gminnych zadań - praktyczne rozwiązania XIV Kongres Gmin Wiejskich RP Serock, 15 października.
Jagna Marczułajtis-Walczak – Poseł na Sejm RP
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego Szkolnictwo Wyższe i Nauka Priorytet IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Departament Wdrożeń i.
ABC FUNDUSZY EUROPEJSKICH © Mariola Ciborowska, 11 grudnia 2012.
Monika Bochenek Dyrektor Powiatowego Centrum Funduszy Europejskich
LIDER Małopolskie Towarzystwo Doradcze – Stowarzyszenie Konsultantów na Rzecz Rozwoju Lokalnego i Przedsiębiorczości Społecznej PARTNER MERYTORYCZNY I.
Part-financed by the European Union (European Regional Development Fund) KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA PROJEKT DISKE Elbląski Park Technologiczny, 20 marca.
Instytut Spraw Publicznych
Konferencja Agrotravel 2011 Panel 1 KREOWANIE MARKI WIEJSKIEGO PRODUKTU TURYSTYCZNEGO.
ZAWÓD DLA MŁODZIEŻY, KTÓRA LUBI LUDZI ORAZ CHCE LEPIEJ POZNAĆ ŚWIAT
Projekt „Moja firma w mojej gminie”
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
GESZKO Gesunde Schule Zdrowa szkoła Targi Projektowe
Produkt przedsiębiorstwa
Zagraniczna mobilność szkolnej kadry edukacyjnej w ramach projektów instytucjonalnych. Projekt jest finansowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał.
Stowarzyszenie LGD Gmin Dobrzyńskich Region Południe.
X Posiedzenie ZR ds. koordynacji wdrażania SUE RMB
Badanie obrotu uszlachetniającego w wymianie międzynarodowej dla potrzeb rachunków narodowych – poziom regionalny.
Leszno jako centrum aglomeracji i centrum subregionu
Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej, Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie Olsztyn, 21 marca 2013 roku Spotkanie dotyczące.
Wydział Gospodarki UMWD Luty Strategia Rozwoju Województwa Dolnośląskiego 2020 Cel: Rozwój gospodarki opartej na wiedzy Makrosfera: Edukacja, nauka,
SPOTKANIE KADRY KIEROWNICZEJ OPS, PCPR I PUP Z TERENU WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO- MAZURSKIEGO Olsztyn, 16. czerwca 2010 ELBLĄSKIE STOWARZYSZENIE WSPIERANIA.
REALIZACJA PLANU DZIAŁANIA KSOW WOJEWÓDZTWO DOLNOŚLĄSKIE stan na r.
Program rozwoju turystyki w województwie śląskim Mariusz Raczek Regionalne Centrum Analiz i Planowania Strategicznego Wydział Rozwoju.
Zarządzanie środowiskiem i przestrzenią KATEDRA ZARZĄDZANIA OCHRONĄ ŚRODOWISKA.
Program rozwoju turystyki w województwie śląskim Regionalne Centrum Analiz i Planowania Strategicznego Wydział Rozwoju Regionalnego Urząd Marszałkowski.
XV DOLNOŚLĄSKIE FORUM SAMORZĄDU TERYTORIALNEGO r. Kudowa-Zdrój.
CEL PROJEKTU Celem projektu jest zwiększenie kompetencji oraz jakości i efektywności działania 560 pracowników/czek instytucji odpowiedzialnych za kreowanie.
Dyr. Karina Milan DZIAŁANIE 6.4. PROGRAMU OPERACYJNEGO INNOWACYJNA GOSPODARKA (PO IG) „INWESTYCJE W PRODUKTY TURYSTYCZNE O ZNACZENIU PONADREGIONALNYM”
Podsumowanie wdrażania Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007 – 2013 Stan na dzień (KSI SIMIK) Urząd Marszałkowski.
Podsumowanie wdrażania Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2007 – 2013 Stan na dzień (KSI SIMIK) Urząd Marszałkowski.
Wg Pana Profesora Michała Troszyńskiego (GUS) Umieralność okołoporodowa wczesna w latach 1999 – 2008 Współczynnik umieralności >500g Województwo
Zmiany do Planu operacyjnego KSOW na lata w zakresie SIR
1.
PARTNERZY KRAJOWI Sieć SPLOT ( Stowarzyszenie ESWIP ( Regionalnym Centrum Wspierania Inicjatyw Pozarządowych, Wrocław.
PARTNERZY KRAJOWI Sieć SPLOT ( Stowarzyszenie ESWIP ( Regionalnym Centrum Wspierania Inicjatyw Pozarządowych, Wrocław.
Pedagogika, studia II stopnia
(z wyłączeniem Działania 8 Plan komunikacyjny)
Dni Otwarte Funduszy Europejskich w Powiecie Lęborskim – maja 2017 r.
CEL PROJEKTU Celem projektu jest zwiększenie kompetencji oraz jakości i efektywności działania 560 pracowników/czek instytucji odpowiedzialnych za.
Studia II stopnia (magisterskie) rok akademicki 2018/2019
Studia II stopnia (magisterskie) rok akademicki 2018/2019
„Skonsolidowany rachunek wydatków na turystykę w Polsce”
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa
Zapis prezentacji:

Trasa turystyczna

CEL PROGRAMU Stworzenie nowej jakościowo oferty turystycznej Kotliny Jeleniogórskiej, opartej o tradycje Polskiej Kuchni Regionalnej, Promocja Polskiej Kuchni, jako wiarygodnej i autentycznej marki narodowej,

OBSZAR REALIZACJI: TERMIN REALIZACJI: Kotlina Jeleniogórska TERMIN REALIZACJI: ( wdrażanie programu) : Styczeń 2009 – Styczeń 2012

PODMIOTY WDRAŻAJĄCE PROGRAM: Starostwo Powiatowe w Jeleniej Górze, Stowarzyszenie Gmin karkonoskich, Katedra Marketingu i Zarządzania Gospodarką Turystyczną Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, Wybrane obiekty hotelowo- gastronomiczne z terenu Kotliny Jeleniogórskiej.

PODMIOTY WSPÓŁPRACUJĄCE: Dolnośląska Organizacja Turystyczna, Lokalne organizacje turystyczne i biura promocji miast i gmin z terenu Kotliny Jeleniogórskiej.

SPOSÓB REALIZACJI: W projekcie uczestniczyć będzie 10 do 14 wybranych obiektów hotelowo – gastronomicznych z obszaru Kotliny Jeleniogórskiej, Każdy z obiektów będzie specjalizował się w jednym rodzaju polskiej kuchni regionalnej, Przewiduje się następujące kuchnie regionalne i specjalne: Kuchnia kaszubska, Kuchnia podlaska , Kuchnia warmińsko – mazurska, Kuchnia lubelska, Kuchnia podkarpacka, Kuchnia małopolska, Kuchnia podhalańska , Kuchnia beskidzka, Kuchnia śląska, Kuchnia wielkopolska, Kuchnia świętokrzyska, Kuchnia pomorska, Kuchnia myśliwska, Kuchnia dworska, Kuchnia kresowa.

W szkoleniach uczestniczyć będą : SPOSÓB REALIZACJI: Podmioty wdrażające program przeprowadzą szkolenie dla pracowników obiektów uczestniczących w projekcie Kulinarny Szlak Turystyczny – Kuchnia Polska . Szkolenia prowadzone będą przez wybitnych znawców polskiej tradycji kulinarnej, autorów książek traktujących o kulturze stołu polskiego, uznanych kucharzy, ekspertów kulinarnych oraz specjalistów z zakresu marketingu turystycznego. W szkoleniach uczestniczyć będą : Właściciele i menedżerowie obiektów uczestniczących w projekcie Kulinarny Szlak Turystyczny-Kuchnia Polska, Szefowie kuchni i kuchenny personel pomocniczy, Kelnerzy, Pracownicy ośrodków informacji turystycznej.

SPOSÓB REALIZACJI: Opracowany zostanie spójny program marketingowy promujący Kulinarny Szlak Turystyczny – Kuchnia Polska, Obiekty uczestniczące w programie będą współpracować z wydziałami promocji urzędów marszałkowskich z regionów, których kuchnia prezentowana będzie w programie. Tym samym obiekty te pełnić będą rolę ośrodków promocji poszczególnych regionów Polski, We współpracy ze szkołami gastronomicznymi, szkołą turystyczno- hotelarską oraz Katedrą Marketingu i Zarządzania Gospodarką Turystyczną Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, zostanie stworzony program szkolenia kadr dla potrzeb Kulinarnego Szlaku Turystycznego – Kuchnia Polska.

FINANSOWANIE PROJEKTU: Programy operacyjne Urzędów Marszałkowskich, Środki pomocy UE, Fundusze Ministerstwa Sportu i Turystyki, Środki własne podmiotów uczestniczących w projekcie.

PRZEWIDYWANE EFEKTY: Powstanie nowej jakościowo, oferty turystycznej pozwalającej poznać, podczas kilkudniowego pobytu w Kotlinie Jeleniogórskiej, walory Polskiej Kuchni Regionalnej . Intensyfikacja sprzedaży produktów regionalnych i zdrowej żywności, Wzrost obrotów w obiektach hotelowo - gastronomicznych, Podniesienie kwalifikacji pracowników gastronomii, Jakościowe zmiany w szkolnictwie przygotowującym kadry dla turystyki i gastronomii.

Koncept Kulinarny Szlak Turystyczny jest elementem programu marketingowego Polska Kuchnia – Polską Marką i jest własnością firmy Sudety IT – Status Janusz Stańczyk . Wykorzystywanie i powielanie zgodnie z ustawą o prawach autorskich i pokrewnych z dnia 4 lutego 1994 z późniejszymi zmianami.