Zajęcia on-line – szkoły/obszary pilotażowe

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Advertisements

Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!”
System żywienia enteralnego firmy Abbott
Młodszy asystent Sekcji Promocji Zdrowia
[Aleksander Dziedzic]
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Zdrowe Odżywianie Kto Nie Je Kapusty Ten Ma Brzuszek Pusty
Człowiek żyje nie po to aby jeść, tylko je po to aby żyć!
Jesteś tym kim widza cie ludzie, czujesz się tak jak jesz.
Coś o odżywianiu TRZYMAJ NORMĘ… PONAD FORMĘ.
Prezentacja przedstawiająca projekt pod hasłem „Trzymaj Formę”
Jakość żywności w Polsce
Światowy dzień żywności
Autorki: Karolina Bednarz i Patrycja Zielińska
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
DLACZEGO SUPLEMENTY DIETY są nam potrzebne ?
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA ZDROWIE CZŁOWIEKA
1.
PIRAMIDA ZROWEGO ŻYWIENIA
TRZYMAJ FORMĘ.
ZDROWY STYL ŻYCIA.
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Opracowała Agnieszka Balcerak
Konkurs Czas na Zdrowie
ZDROWY STYL ŻYCIA.
„Trzymaj Formę!” To program edukacyjny promujący zdrowy styl życia oparty na prawidłowym odżywianiu i aktywności fizycznej. Odżywianie jest jednym z istotniejszych.
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Substancje antyodżywcze - czego nie jeść?
CZY WIESZ, ŻE WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE
Jak powinniśmy się odżywiać?
Racjonalne Odżywianie
Rok szkolny 2011/2012.
Żywność i zawarte w niej konserwanty…
Trzymaj formę!!! Projekt wykonali: Aleksandra Auguścik Marcin Grzegrzak Bartosz Koryś Weronika Kiraga.
SPRAWOZDANIE Z WARSZTATÓW PIRAMIDY ŻYWIENIA PRZEDSZKOLAKA UCZYMY SIĘ O JEDZENIU W EKOLOGICZNYM ZNACZENIU REALIZOWANYCH W PRZEDSZKOLU SAMORZĄDOWYM NR 2.
„Panie Doktorze, co to znaczy być zdrowym?”
Szkoła Promująca Zdrowie
RUNDA I Zjedzenie czekolady pobudza wydzielanie hormonów zwanych endorfinami. Są to związki odpowiedzialne za: Zjedzenie czekolady pobudza wydzielanie.
Przewodnik po porcjach czyli co, jak i ile jeść?
Trzymaj formę, a zachowasz zdrowie !!!
Podsumowanie programu prozdrowotnego „Kostek proponuje …”
Klasa 2 Szkoła z klasą 2.0.
Światowy Dzień Zdrowia 2015
Dzień Zdrowia 10 kwietnia 2015
Żywienie dzieci w wieku szkolnym
ŚWIATOWY DZIEŃ ZDROWIA
1a Aleksandra Natanek Natalia Rymarz 2a Karolina Święs Emila Witek Martyna Bińkowska 2b Arek Głowacki Natalia Dębska Artur Szewczyk Nauczyciel prowadzący.
Znaczenie wody w życiu człowieka
Ekozespoły Podstawowe informacje. Celem programu ekozespołów jest: - zmniejszenie wytwarzania odpadów i marnotrawstwa surowców, - niższe zużycie energii.
1.Konserwanty w pożywieniu
Prezentacje multimedialne pt. „Cztery ż ywio ł y Ziemi” przygotowali uczniowie klas IV-VI Szko ł y Filialnej w Zambskach Ko ś cielnych.
Trzymaj Formę!-II edycja Zofia LIPKA – koordynator programu “Trzymaj Formę!”
Zespół Szkół Ogólnokształcących Publiczna Szkoła Podstawowa im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Jedlni Letnisku Oddziały Pięciolatków opracowała Bernarda.
Joanna Szczypta I TE. Organizmy zmodyfikowane genetycznie w skrócie GMO (ang. Genetically Modified Organisms) to organizmy, których geny zostały celowo.
Smacznie, zdrowo i kolorowo - twój przepis na zdrowie Prezentacja wykonana przez uczniów Publicznego Gimnazjum w Woli Dębińskiej.
PROJEKT EDUKACYJNY „Żyj zdrowo”. ZDROWO ” „ŻYJ ZDROWO” CELE PROJEKTU Edukacja w zakresie trwałego kształtowania prozdrowotnych nawyków wśród młodzieży.
Zdrowe i niezdrowe jedzenie
Projekt edukacyjny Zęby Małego Dziecka
18/09/2016 Zdrowe odżywianie. 2 Coś o zdrowym odżywianiu Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla.
Zdrowe Odżywianie!! Imię i nazwisko. Zdrowe odżywianie się! Zdrowe żywienia - Zdrowe żywienia - sposób odżywiania, sposób odżywiania, polegający na polegający.
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie Znakowanie wartością odżywczą Piotr Pokrzywa Kierownik Oddziału Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia.
Jedzenie.
TO JEST TWÓJ CZAS NA ZDROWIE
Żywienie a profilaktyka choroby Alzheimera i Parkinsona
DZIAŁANIA TOWARZYSZĄCE
ZDROWA ŻYWNOŚĆ NIEZDROWA ŻWYNOŚĆ.
Zajęcia on-line – szkoły/obszary pilotażowe Harmonogram
„Jedz aby żyć, a nie żyj aby jeść!”
Wyk. Przemysław Dubiński
Zapis prezentacji:

Zajęcia on-line – szkoły/obszary pilotażowe Proponowana tematyka - Żywność Truskawkowy deser dla astronautów. Ile „waży” szklanka coli i paczka chipsów? Dieta a zakwaszenie organizmu. Obliczanie wydatków energetycznych osób w wieku ponadgimnazjalnym. Organizmy i żywność GM. Zaburzenia odżywiania oraz uzależnienia od wybranych produktów spożywczych. Praca sommeliera. Patogeny w żywności. Wpływ α-amylazy wytwarzanej przez bakterie rodzaju Bacillus na jakość żywności. Nie wkładaj wszystkich jaj do jednego koszyka. Opakowania do żywności. Znakowanie żywności. Naturalne i antyodżywcze substancje występujące w żywności. Dodatki do żywności – przyjaciele czy wrogowie? Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywania człowieka. Badania antropometryczne. Odżywiaj się zdrowo i żyj kolorowo. Zapotrzebowanie na wodę pitną organizmu człowieka 18. Izolacja DNA domowym sposobem