ZSP NR 6 W ŁODZI Co warto wiedzieć o Spożywczaku?.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”
Advertisements

ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
ZESPÓŁ SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH I PONADGIMNAZJALNYCH IM. HERBERTA CLARKA HOOVERA w skład Zespołu wchodzą: IV Liceum Ogólnokształcące I Liceum Profilowane.
Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Poznaniu ul. Gronowa Poznań tel fax
Głównym założeniem pracy w Miejskim Przedszkolu Nr 9 w Częstochowie są priorytety zawarte w Koncepcji Pracy Przedszkola wg których prowadzone są liczne.
Oferuje kwalifikacyjne kursy zawodowe na poziomie: Szkoły Policealnej, Technikum, Zasadniczej Szkoły Zawodowej LIDER KSZTAŁCENIA DOROSŁYCH Zespół Szkół.
 TECHNIK EKONOMISTA  TECHNIK LOGISTYK  TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ  TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY...Zawsze szczytami chodzić nie będziesz, ale co zdobędziesz,
Tworzą  ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA NR 6 SPECJALNA  SZKOŁA SPECJALNA PRZYSPOSABIAJĄCA DO PRACY ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 7 SPECJALNYCH W RUDZIE.
Rekrutacja do szkół ponadgimnazjalnych w roku szk. 2016/2017 Informacja dla uczniów klasy III Gimnazjum im. J.B.Solfy w Trzebielu.
GIMNAZJUM SZKOŁA PONADGIMNAZJALNA ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA LICEUMTECHNIKUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE SZKOŁA POLICEALNA SZKOŁA WYŻSZA STUDIA LICENCJACKIE/INŻSTUDIA.
Postanowienie Śląskiego Kuratora Oświaty w Katowicach z dnia 29 stycznia 2016 r. w sprawie terminów składania dokumentów i terminów rekrutacji uczniów.
Technikum nr 4 Transportowe Sosnowiec, ul. Kilińskiego 31 tel
Liczba placówek, uczniów i oddziałów 2014/2015 cz.1 Rok szkolny 2014/2015 Rok szkolny 2013/2014 stan na Typ placówkiLiczba uczniów Liczba oddziałów.
Kształcenie zawodowe w Gdańsku Gdańska Rada Oświatowa 11 grudnia 2008 r.
POWIATOWE CENTRUM KSZTAŁCENIA USTAWICZNEGO I PRAKTYCZNEGO W BĘDZINIE ul. I. Krasickiego 17, 42 – 500 Będzin tel , fax www:
Technik bezpieczeństwa i higieny pracy Czas trwania nauki: 1,5 roku.
Ul. Standego Łódź tel
Ul. Żeromskiego Szkoła przyjazna i otwarta dla każdego ucznia!
Człowiek - najlepsza inwestycja Projekt "Rola bezpośrednich inwestycji zagranicznych w kształtowaniu aktualnego i przyszłego profilu gospodarczego województwa.
SAMORZĄD WOJEWÓDZTWA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO ROLA SAMORZĄDU W KREOWANIU POLITYKI OŚWIATOWEJ W REGIONIE – ŚWIĘTOKRZYSKI PROGRAM WSPIERANIA ROZWOJU EDUKACJI Kielce,
Szkoła Podstawowa Specjalna Nr 90 Publiczne Gimnazjum Specjalne Nr 56 Szkoła Przysposabiająca do Pracy Nr 1 Zespół Szkół Specjalnych Nr 2 ul. Karolewska.
Wizytówka miniprzedsiębiorstwa.  Smakosze  Zespół Szkół Nr 7 w Wałbrzychu.
Regionalny Ośrodek Europejskiego Funduszu Społecznego w Lesznie prowadzony przez: Stowarzyszenie Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR4 „GASTRONOMIK” Łódź, ul. Sienkiewicza 88 tel
Międzynarodowa konferencja naukowo-dydaktyczna Zrównoważony rozwój, zrównoważone społeczeństwo. Wyzwania edukacyjne Sustainable development, sustainable.
Działania Powiatowego Urzędu Pracy w Człuchowie na rzecz aktywizacji bezrobotnych Powiatowy Urząd Pracy w Człuchowie.
Szkoła Podstawowa nr 56 im. Bronisława Czecha w Łodzi „Szkoła powinna dążyć do tego, by młody człowiek opuszczał ją jako harmonijna osobowość, a nie jako.
Wydział Technologii Materiałowych i Wzornictwa Tekstyliów Dr inż. Barbara Niekraszewicz.
Ul. Gliniana 2, Ruda Śląska Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Rudzie Śląskiej.
Słodkie jest wspomnienie trudów poniesionych. Cyceron.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Koluszkach Dyrektor mgr inż. Waldemar Puczyński.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Publiczne Gimnazjum nr 3 w Łodzi im. Fryderyka Chopina ul. Zacisze 7/ 9 MISJĄ SZKOŁY JEST ABY UCZEŃ GIMNAZJUM NR 3 OSIĄGNĄŁ SUKCES NA MIARĘ SWOICH MOŻLIWOŚCI.
„Rozwój multimediów od XIX do XXI wieku” Zespół Szkół Specjalnych w Oławie ul. Broniewskiego Oława.
Czy będzie więcej przedszkoli? Placówki publiczne i niepubliczne w Gdańsku kwiecień 2010.
Konferencja nt. „Nowy wizerunek szkół zawodowych w Lublinie i Chełmie – większe szanse na rynku pracy” w ramach projektu współfinansowanego ze środków.
Szkoła Podstawowa nr 192 im. prof. Heleny Radlińskiej ul. Krzemieniecka 24a Łódź tel./fax Dyrektor szkoły Violetta Gortat Oferta naszej.
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 46 IM. JÓZEFA CHEŁMOŃSKIEGO W ŁODZI ul. WÓLCZAŃSKA ŁÓDŹ.

Paulina Franczak kl. I THT. Zespół Szkół Ekonomicznych nr 2 w Krakowie.
SZKOŁA ŚRODOWISKIEM ROZWOJU UCZNIA. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PRIORYTET IX. ROZWÓJ KOMPETENCJI.
„Rozwój szkolnictwa zawodowego w Białymstoku w dostosowaniu do potrzeb rynku pracy” Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Szkoła Podstawowa nr 45 im. Jana Matejki Łódź ul. Bojowników Getta Warszawskiego 3 tel. / fax (0-42)
2016. Najczęściej popełniane błędy podczas e-Naboru Wybranie jedynie jednego oddziału w danej szkole – w przypadku gdy zabraknie punktów aby system przydzielił.
SZKOŁA PODSTAWOWA nr 51 im. Stefana Linkego ul. Ciołkowskiego 11a tel/fax (042)
Opiekunka środowiskowa Czas trwania nauki: 1 rok.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 22 Technikum nr 22 Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 22.
Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr 1 im. Janusza Korczaka Łódź ul. Siedlecka 7/21 telefon: ,
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 18 im. Mikołaja Reja w Łodzi ul. Edwarda 41 „POLIGRAFIK”
Edukacja w badaniach - podstawowe dane Michał Sitek Warszawa,
URZĄD MARSZAŁKOWSKI WOJEWÓDZTWA LUBELSKIEGO W LUBLINIE Departament Europejskiego Funduszu Społecznego „Możliwości pozyskania funduszy strukturalnych UE.
Z Zapraszamy. Drzwi Otwarte 19 marca 2016 roku (sobota), godz – kwietnia 2016 roku (piątek), godz – Pomorska 105,
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.
Wkład III sektora w polską edukację po 1989 roku Raport obywatelski Podsumujmy razem debaty o oświacie Warszawa, 20 czerwca 2016 r.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 18 im. Mikołaja Reja w Łodzi ul. Edwarda 41 „POLIGRAFIK” 18.pl
Akredytacje Łódzkiego Kuratora Oświaty dla placówki doskonalenia i pozaszkolnych form kształcenia ustawicznego ŁCDNiKP 824/rz Certyfikat ISO 9001 (od 2002)
Środki na szkolnictwo zawodowe w nowej perspektywie finansowej Iwona Nakielska Dyrektor Departamentu EFS Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego.
CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA
Świętokrzyscy hotelarze dla rynku pracy
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
Pilotażowe wdrożenie programowania w edukacji formalnej w oparciu o innowacje pedagogiczne w szkołach - szkolenia realizowane w ramach projektu MEN.
SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie
ZAPRASZAMY NA PREZENTACJĘ OFERTY SZKÓŁ
Dzielnicowe Biuro Finansów Oświaty – Wola m.st. Warszawy
SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
MINIPRZEDSIĘBIORSTWO ,,POGOTOWIE NAUKOWE’’
Zapis prezentacji:

ZSP NR 6 W ŁODZI Co warto wiedzieć o Spożywczaku?

JAK DO NAS TRAFIĆ? Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 6 im. Powstańców Wielkopolskich „S p o ż y w c z a k” 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska 137 tel. 655 – 10 – 40, fax 655 – 10 – 40 w ( )

JAK DO NAS TRAFIĆ? Bezpośredni dojazd do szkoły: tramwajem linii 3 autobusami linii 57, 65, 81, 87

KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIKUM 4-letnie, kształcące w zawodach: - technik technologii żywności - technik żywienia i gospodarstwa domowego ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA, 3-letnia, kształcąca w zawodach: - cukiernik - piekarz - rzeźnik - wędliniarz Oferta dla absolwentów gimnazjum

KIERUNKI KSZTAŁCENIA SZKOŁA POLICEALNA - 2-letnia, kształcąca techników technologii żywności Oferta dla absolwentów liceów Oferta dla absolwentów ZSZ TECHNIKUM UZUPEŁNIAJĄCE NA PODBUDOWIE ZSZ, 3-letnie, kształcące techników technologii żywności

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Czego uczymy? PPrzedmioty ogólnokształcące, przygotowujące do Egzaminu Maturalnego TTechnologia żywności TTowaroznawstwo spożywcze MMikrobiologia żywności MMaszyny i urządzenia przemysłu spożywczego AAnaliza żywności DDziałalność przedsiębiorstwa spożywczego

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Możliwość zatrudnienia : zakłady przemysłu spożywczego, na stanowisku kierownika produkcji, technika, laboranta; zakłady prowadzące handel artykułami spożywczymi, przechowywanie i dystrybucję żywności

TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO Czego uczymy? PPrzedmioty ogólnokształcące, przygotowujące do Egzaminu Maturalnego PPodstawy żywienia i higieny TTechnologia gastronomiczna OObsługa konsumenta WWyposażenie zakładów gastronomicznych PPrzedsiębiorstwo gastronomiczne

TECHNIK ŻYWIENIA I GOSPODARSTWA DOMOWEGO Możliwość zatrudnienia: zakłady usługowo-gastronomiczne prowadzenie działalności gastronomicznej placówki żywienia zbiorowego (restauracje, stołówki, kawiarnie, mała gastronomia)

Czego uczymy? pprodukcja wyrobów ciastkarskich pprodukcja pieczywa cukierniczego pprodukcja wyrobów cukierniczych pprodukcja tortów CUKIERNIK

CUKIERNIK Możliwość zatrudnienia: cukiernie ciastkarnie zakłady gastronomiczne inne zakłady wytwarzające artykuły cukiernicze

PIEKARZ Czego uczymy? pprodukcja pieczywa pszennego, żytniego i mieszanego

PIEKARZ Możliwość zatrudnienia: piekarnie rzemieślnicze i przemysłowe zakłady gastronomiczne punkty zbytu pieczywa

Czego uczymy? przetwórstwo mięsa produkcja wędlin produkcja tłuszczów topionych produkcja wyrobów garmażeryjnych RZEŹNIK-WĘDLINIARZ

RZEŹNIK-WĘDLINIARZ Możliwość zatrudnienia:  zakłady mięsne  zakłady garmażeryjne

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Projekt „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” Projekt Beat Sugar w ramach programu Comenius wyjazdy do zaprzyjaźnionych szkół z Hiszpanii, Estonii, Belgii i Szwecji wymiana doświadczeń, poznanie kultury innych krajów wzbogacenie warsztatu językowego Program „Life skills for employability” opracowanie projektów na rzecz Domu Samotnej Matki w Łodzi Wyjazdy absolwentów na staże do Francji Projekt "Komputerowe projektowanie wyrobów ciastkarskich" w ramach programu Phare utworzenie pracowni, w której projektowane są wyroby piekarsko - ciastkarskie przy zastosowaniu najnowszych technologii informacyjnych

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Od 2009 roku w szkole realizowany jest projekt „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” finansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach projektu Kapitał Ludzki. Celem tego przedsięwzięcia jest podniesienie jakości i atrakcyjności kształcenia.

ZZajęcia pozalekcyjne dla uczniów z zakresu umiejętności cukierniczych wymagających wysokiego kunsztu ZZajęcia ze skuteczności osobistej i pomoc psychologa Efekty projektu „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza”

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Efekty projektu „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” - Szkolenia przez mistrzów cukierników

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Efekty projektu „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” - Certyfikowanie umiejętności zawodowych

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Profesjonalne wyposażenie pracowni cukierniczej:  stanowiska do produkcji ciasteczek bankietowych i czekolady,  stanowisko do wykonywania dekoracji z karmelu,  stanowisko do wykonywania dekoracji z marcepanu,  smażalnik do pączków. Efekty projektu „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza”

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY W roku 2009 szkoła uzyskała Puchar i tytuł Lidera Zarządzania Procesem Kształcenia Zawodowego Dysponujemy doskonałą bazą dydaktyczną. Wszystkie nasze pracownie zaopatrzone są w liczne środki technodydaktyczne i sprzęt audiowizualny Posiadamy certyfikat „Szkoła promująca zdrowie” W szkole działa Szkolny Ośrodek Kariery

ZAPLECZE DYDAKTYCZNE

ORGANIZACJE UCZNIOWSKIE Samorząd Uczniowski Teatrzyk szkolny „Rogalik” Szkolne Koło Plastyczno-Teatralne Szkolne Koło PCK Szkolny Klub Europejski Szkolne Koło Przyjaciół Książki Szkolne Koło Towarzystwa Przyjaciół Łodzi i Opieki nad Zabytkami Szkolny Ośrodek Kariery Szkolne Koło Piekarzy i Cukierników Szkolne Koło Racjonalizacji Szkolne Koło Sportowe Szkolne Koło Szachowe i Tenisa Stołowego

KONKURSY  Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz  Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik  Olimpiada Wiedzy o Produkcji Żywności  Olimpiada Wiedzy Technicznej  Konkurs Wiedzy o Biznesie i Regionie Łódzkim  Turniej Jakości  Konkurs Konsumencki  Konkurs matematyczny  Konkurs ortograficzny

Współpraca ze środowiskiem lokalnym Szkoła od wielu lat ściśle współpracuje z wieloma instytucjami i organizacjami. Są to: ŁCDNiKP OKE Zakłady Przemysłu Spożywczego Cechy Cukierników, Piekarzy i Przedsiębiorców, Rzeźników i Wędliniarzy Supermarkety Gimnazja Poradnie psychologiczno – pedagogiczne Policja i Straż Miejska Urzędy Pracy Instytut Europejski i inne organizacje proeuropejskie

Działalność promocyjna szkoły Organizacja warsztatów dla gimnazjalistów, Udział w Targach Edukacyjnych, Udział w Mini – targach organizowanych przez gimnazja, Spotkania z rodzicami w gimnazjach, „Święto mazurka” połączone z „Dniem otwartym”.

15 KWIETNIA 2011 ROKU ŚWIĘTO MAZURKA organizowane w połączeniu z akcją DRZWI OTWARTYCH SZKOŁY ZAPRASZAMY!

WYBÓR SPOŻYWCZAKA TO GWARANCJA PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!