Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH"— Zapis prezentacji:

1 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

2 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Uczniowie 4-letniego cyklu kształcenia w zakresie technik organizacji usług gastronomicznych zdobywają wiedzę ogólną i zawodową w zakresie przedmiotów ogólnoekonomicznych oraz specjalistycznych.

3 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Ucząc się w tej klasie zdobędziesz wiedzę i umiejętności z zakresu: organizacji, informacji i kompleksowej obsługi przyjęć organizacji i obsługi imprez w nietypowych warunkach obsługi urządzeń techniki biurowej obsługi biura i zastosowania technologii informacyjnej

4 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Przedmioty zawodowe: Ekonomika i organizacja gastronomii Rachunkowość i finanse w gastronomii Marketing w gastronomii Zasady żywienia

5 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Technologia gastronomiczna Obsługa konsumenta Technika pracy biurowej Podstawy psychologii

6 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Praktyka zawodowa w zakładach gastronomicznych odbywa się po I, II , III klasie TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH

7 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Absolwent tego kierunku może podjąć pracę w zakładach gastronomicznych typu otwartego i zamkniętego (restauracje, bary kawiarnie, zajazdy, pensjonaty itp.) lub prowadzić własną działalność w zakresie świadczenia usług kateringowych, obsługi kongresów, targów, wystaw, konferencji czy przyjęć okolicznościowych.

8 TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Po ukończeniu technikum absolwent może doskonalić zdobyte kwalifikacje zawodowe poprzez podjęcie nauki na studiach wyższych (technologia żywności, żywienie człowieka, dietetyka, towaroznawstwo) lub realizować własną ścieżkę kariery zawodowej.

9 Nauka w technikum kończy się egzaminem zawodowym.
Po otrzymaniu certyfikatu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe absolwenci mogą być zatrudnieni we wszystkich krajach Unii Europejskiej gdzie dyplom ten jest honorowany.


Pobierz ppt "TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH"

Podobne prezentacje


Reklamy Google