Informacje nt. realizacji pomocy finansowej dla MŚP w ramach SPO Restrukturyzacja i modernizacja sektora żywnościowego oraz rozwój obszarów wiejskich
Informacja – 1.5. Poprawa przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych
Główny sektor Liczba zatwierdzonych projektów Kwota przyznanych środków publicznych (w zł) Udział kwoty/liczby projektów danego typu sektora w ogólnej liczbie/kwocie projektów Średnia wartość zawartych umów [PLN] Liczba projektówKwota projektów Mięsny ,2120,34%10,19% Mleczarski ,0023,25%43,42% Drobiarski (jaja i drób) ,0011,09%7,38% Pozostałych produktów zwierzęcych ,2714,53%6,43% Produktów zbożowych ,003,77%5,32% Produkty białkowe ,500,65%3,06% Owoców i warzyw ,0621,42%17,10% Kwiaciarski i roślin ozdobnych ,500,65%0,07% Ziemniaczany 60,000,65%0,00%- Chmielu ,000,11%1,25% Miodu ,000,11%0,39% Przetwórstwo lnu i konopi 10,000,11%0,00%- Innych produktów roślinnych 00,000,00% - Produktów mieszanych ,001,94%2,55% Pozostałe ,001,40%2,83% RAZEM ,54100,00% w tym produktów rolnictwa ekologicznego ,000,11%0,15%
Działanie 1.5. Poprawa przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych – podział umów wg sektora produkcji
BARDZO DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ Paweł Tkaczyk Dep. Rozwoju Obszarów Wiejskich Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi (22)