WYTYCZNE DO REALIZACJI IX edycji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Legnica 4 października 2011r. Jelenia Góra 5 października 2011r. Wałbrzych 6 października 2011r. Wrocław 11 października 2011r. Opole 7, 12 października.
Advertisements

Znakowania Wartością Odżywczą GDA
VII edycja programu edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”
Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!”
„Nowe prawo UE – znakowanie żywności”
Przepisy prawa dotyczące żywności
Kształcenie według nowej podstawy programowej kształcenia w zawodach Konferencja metodyczna dla nauczycieli przedmiotów zawodowych w roku szkolnym 2012/2013.
Powiatowa Stacja Sanitarno – Epidemiologiczna w Radomiu
Trzymaj Formę! - wprowadzenie
Młodszy asystent Sekcji Promocji Zdrowia
Sekcja Promocji Zdrowia i Oświaty Zdrowotnej
JEM ZDROWO PROJEKT EDUKACYJNY W RAMACH PROGRAMU SZKOŁA Z KLASĄ 2.0
„Zęby myj, radośnie żyj”
Edukacja dla bezpieczeństwa
Decyzja Śląskiego Kuratora Oświaty w Katowicach z dnia 4 stycznia 2012 r. w sprawie terminów składania dokumentów i terminów rekrutacji uczniów do publicznych.
ZAŁOŻENIA REALIZACJI IV EDYCJI PROGRAMU EDUKACYJNEGO
Ramowe założenia realizacji programu pt.
Egzamin gimnazjalny 2014 Procedury cz. 1.
PODSTAWY PRAWNE. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 20 sierpnia 2010 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków i sposobu oceniania,
Zdrowe dziecko zdrowy dorosły zdrowa rodzina
Aktywny Młody Mazowszanin Działania skierowane do młodzieży: -Konkurs -Rady młodzieżowe przy samorządach gminnych i powiatowych 1Warszawa, 29 maja 2013.
Realizacja obowiązku szkolnego i obowiązku nauki poza szkołą.
KONKURSY PRZEDMIOTOWE DLA UCZNIÓW GIMNAZJÓW WOJEWÓDZTWA ŚWIĘTOKRZYSKIEGO rok szkolny 2013/2014.
WYDZIAŁ KSZTAŁCENIA PRZEDSZKOLNEGO, PODSTAWOWEGO I GIMNAZJALNEGO Gdańsk, dnia 26 sierpnia 2008 r. Kuratorium Oświaty w Gdańsku.
PROJEKT TRZYMAJ FORMĘ realizowany w roku szkolnym 2006/2007 w Zespole Szkół Ogólnokształcących Nr 4 im. C. K. Norwida w Olsztynie Gimnazjum Nr 8 w Olsztynie.
Założenia programu edukacyjnego
EGZAMINACYJNA CENTRALNA KOMISJA 1 EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINACYJNA CENTRALNA KOMISJA.
GIMNAZJUM W PIECKACH Zebranie Rodziców 05. listopada 2010 r
Zespół Szkół w Słupnie Szkołą Promującą Zdrowie
Nabór do szkół ponadgimnazjalnych
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 14 w Opolu jest mocno zaangażowana w procesie edukacji zdrowotnej i w związku z powyższym przeprowadzone zostały liczne.
Szkolenie przygotowujące pracowników PIS do wprowadzenia programu edukacyjnego pt. Trzymaj Formę! listopada 2006 roku. Wprowadzenie programu edukacyjnego.
Opracowała Agnieszka Balcerak
„Trzymaj Formę!” To program edukacyjny promujący zdrowy styl życia oparty na prawidłowym odżywianiu i aktywności fizycznej. Odżywianie jest jednym z istotniejszych.
ELEKTRONICZNA REKRUTACJA DO SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH.
Podstawy prawne doradztwa zawodowego w Polsce
WYTYCZNE DO REALZACJI VIII edycji
Rok szkolny 2011/2012.
Młodszy asystent PSSE Ostróda PZiOZ mgr Anna Skiba
PODSUMOWANIE II EDYCJI PROGRAMU „TRZYMAJ FORMĘ” w powiecie giżyckim
PODSUMOWANIE PRZEBIEGU III EDYCJI Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” (rok szkolny 2013/2014) Warszawa, 27 sierpnia 2014.
Szkoła Promująca Zdrowie
Dodatkowe inicjatywy związane z realizacją VIII edycji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego „Trzymaj Formę!” (rok szkolny 2013/2014) Warszawa, 27 sierpnia.
ZAŁOŻENIA OGÓLNE DO REALIZACJI IX edycji ogólnopolskiego programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!” Warszawa, 27 sierpnia 2014.
Harmonogram działań KANDYDATA do samorządowego gimnazjum w ramach elektronicznej rekrutacji na rok szkolny 2015/2016 Szkolenie dla Rodziców uczniów Szkoła.
SZKOŁA PODSTAWOWA IM. K. MAKUSZYŃSKIEGO W WIECHLICACH SZKOŁA PROMUJĄCA ZDROWIE ROK SZKOLNY 2013/2014.
SESJA EGZAMINACYJNA W 2015 ROKU SPRAWDZIAN. PROGRAM SPOTKANIA Podstawy prawne sprawdzianu Terminarz dyrektora Sprawdzian w nowej formule Arkusz egzaminacyjny.
Konkursy Przedmiotowe w województwie świętokrzyskim rok szkolny 2009/2010 przygotowała: Bożena Zielińska.
SZKOLNY PROGRAM PROFILAKTYKI 2014 – 2017 SZKOŁA PODSTAWOWA NR 6 im
Realizacja programu „Znajdź właściwe rozwiązanie” w roku szkolnym 2012/2013 na terenie powiatu krapkowickiego mgr Joanna Pawlak Sekcja Promocji Zdrowia.
Szkolenie krajowe dotyczące wprowadzenia programu edukacyjnego Warszawa, Państwowa Inspekcja Sanitarna Polska Federacja Producentów Żywności.
K ONKURSY PRZEDMIOTOWE ORGANIZOWANE DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO W ROKU SZKOLNYM 2015/2016.
Programy i projekty w Szkole Promującej Zdrowie. Standardy Szkoły Promującej Zdrowie  Szkoła promująca zdrowie dąży do osiągania celów i realizuje zadania.
Sekcj a Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE - Chełm Założenia IX edycji programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!”.
Świętokrzyskie Centrum Onkologii Założenia i metody wdrażania projektu „Szkoła promująca zalecenia Europejskiego kodeksu walki z rakiem” w roku szkolnym.
Sekcj a Oświaty Zdrowotnej i Promocji Zdrowia PSSE - Chełm Założenia X edycji programu edukacyjnego „Trzymaj Formę!”.
Trzymaj Formę!-II edycja Zofia LIPKA – koordynator programu “Trzymaj Formę!”
Przedstawienie Regulaminu Konkursu na projekt edukacyjny promujący aktywne uczestnictwo rodziców w realizacji programu edukacyjnego pt.”Trzymaj Formę!”
R. Gromada – Kaleńska M. Wiercimak. Uczniowie gimnazjum mają obowiązek realizować jeden projekt edukacyjny w cyklu kształcenia. (na podstawie rozporządzenia.
EGZAMIN GIMNAZJALNY 2016/17 NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE.
K ONKURSY PRZEDMIOTOWE ORGANIZOWANE DLA UCZNIÓW SZKÓŁ PODSTAWOWYCH I GIMNAZJÓW WOJEWÓDZTWA WIELKOPOLSKIEGO W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Krakowie Znakowanie wartością odżywczą Piotr Pokrzywa Kierownik Oddziału Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia.
Program antytytoniowej edukacji zdrowotnej
XI edycja programu Trzymaj Formę!
Posiedzenie Komitetu Monitorującego RPO WK-P r.
Konkursy przedmiotowe organizowane dla uczniów szkół podstawowych i uczniów dotychczasowych gimnazjów i klas dotychczasowych gimnazjów województwa wielkopolskiego.
Podsumowanie XI edycji programu „Trzymaj Formę
Treść prezentacji Wszystkie informacje przedstawione w prezentacji dostępne są pod adresem: w zakładce „Dla ucznia i rodzica”,
Otyłość jest jednym z większych wyzwań globalnych XXI wieku
Rola oceny na lekcjach wychowania fizycznego
Zapis prezentacji:

WYTYCZNE DO REALIZACJI IX edycji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego „Trzymaj Formę!” Warszawa, 27 sierpnia 2014 1 1 1 1

Hasło przewodnie IX edycji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego „Trzymaj Formę!” 2

Hasło przewodnie IX edycji – „Rodzino, Trzymaj Formę!” Cel tegorocznej edycji programu: zwiększenie (za pośrednictwem dzieci), zaangażowania rodziców i opiekunów w realizację programu; Realizacja programu w szkołach powinna przekładać się na stosowanie zasad zdrowego odżywiania się i aktywności fizycznej w domach rodzinnych dzieci. Dzieci jako uczestnicy i ambasadorzy programu – przekazują zdobytą wiedzę rodzicom/ opiekunom, mobilizując domowników do wspólnych działań na rzecz zdrowia. 3

Zmiany w materiałach edukacyjnych do programu 4

Zmiany w materiałach edukacyjnych „Trzymaj Formę!” do IX edycji Programu Aktualizacja materiałów przeznaczonych dla uczniów pod względem językowym (broszurka oraz strona internetowa – zakładka dla uczniów); Nowe scenariusze zajęć realizowanych metodą projektu (do pobrania w formie elektronicznej na www.trzymajforme.pl) 20 scenariuszy zajęć projekty: badawcze, edukacyjne, medialne, społeczne; dostosowane do realizacji w czasie od 4 do 9 godz. lekcyjnych poza opisami scenariuszy (ok 4 stron każdy) materiał zawiera również praktyczne wskazówki do pracy metodą projektu oraz załączniki (m.in. harmonogram, arkusze oceny, propozycję sprawozdania, instrukcję do projektu). 5

Zmiany w materiałach edukacyjnych „Trzymaj Formę!” do IX edycji Programu Materiały edukacyjne w formie internetowego e-wydania; Aktualizacja informacji na temat znakowania wartością odżywczą oraz systemu GDA (broszurka dla uczniów, poradnik dla nauczycieli oraz ulotka dla rodziców); 6

Dobrowolny system znakowania wartością odżywczą (GDA/RWS) 7

Dobrowolny system znakowania wartością odżywczą (GDA/RWS) wspiera system edukacji żywieniowej mającej na celu zapobieganie rozwojowi nadwagi i otyłości wspomaga konsumentów w decyzjach dotyczących sposobu odżywiania i stosowaniu zasad zbilansowanej energetycznie i żywieniowo diety uzupełnia w czytelny i łatwy do zrozumienia sposób informacje o wartości odżywczej podawane na etykietach produktów spożywczych wg obowiązujących przepisów w Polsce wdrażany od 2007 r.

Regulacje prawne dot. znakowania wartością odżywczą produktów żywnościowych DOTYCHCZASOWE (ramowe): Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. znowelizowana w 2010 r. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą (ze zm.) Dyrektywa Rady 90/496/EWG z dnia 24 września 1990r. w sprawie znakowania wartością odżywczą środków spożywczych (z późn. zm.). OD 13 GRUDNIA 2014: Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. z późn. zm. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

Dotychczasowe znakowanie wartością odżywczą Standardowo znakowane produkty posiadają obowiązkowe informacje żywieniowe przedstawiane zgodnie z obowiązującymi przepisami w formie tabeli (skróconej lub rozszerzonej). Wersja skrócona 4 składniki Grupa 1 Wersja rozszerzona 8 składników Grupa 2 Wartość odżywcza W 100 g wartość energetyczna (energia) kJ / kcal białko g weglowodany w tym cukry tłuszcz kwasy tłuszczowe nasycone błonnik sód Wartość odżywcza W 100 g wartość energetyczna (energia) kJ / kcal białko g weglowodany tłuszcz

Front Opakowania wg dotychczasowych zasad Przy Grupie 1: Obowiązkowo Opcjonalnie: Przy Grupie 2:

Składniki odżywcze deklarowane wg rozporządzenia 1169/2011 wartość energetyczna (energia) kJ / kcal tłuszcz g w tym – kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) – kwasy tłuszczowe jednonienasycone (jednonienasycone) – kwasy tłuszczowe wielonienasycone (wielonienasycone) węglowodany – cukry –alkohole wielowodorotlenowe (poliole) – skrobia błonnik białko sól witaminy i składniki mineralne jednostki określone w załączniku XIII część A pkt 1 - informacje obowiązkowe

Składniki odżywcze dozwolone do powtórzenia wg rozporządzenia 1169/2011 wyłącznie w głównym polu widzenia Wartość energetyczna lub (łącznie) Wartość energetyczna, tłuszcz, kwasy tłuszczowe nasycone, cukry, sól Nie można powtórzyć innych składników odżywczych niż wymienione powyżej.

Front Opakowania wg nowych zasad lub * referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal) * referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal)

Referencyjne Wartości Spożycia (RWS) Referencyjne Wartości Spożycia (RWS dawniej określane GDA) to typowe ilości składników odżywczych, które powinny być spożywane przez większość osób w ciągu doby.  Ponieważ występuje wiele różnic pomiędzy ludźmi, np. we wzroście, masie ciała i poziomach aktywności, RWS nie stanowią wartości docelowych dla poszczególnych osób, ale poziomy orientacyjne, według których można ocenić udział poszczególnych składników odżywczych w porcji danego produktu.

Referencyjne Wartości Spożycia (RWS) określone w załączniku XIII cz. B rozporządzenia 1169/2011 Składnik odżywczy Wskazane Dzienne Spożycie (GDA) - wartości ustalone dla kobiet* Wartość energetyczna 8400 kJ /  2000 kcal Tłuszcz  70 g   Kwasy tłuszczowe   nasycone  20 g  Węglowodany  260 g Cukry  90 g  Białko  50 g  Sól   6 g  Błonnik  25 g

IV edycja Konkursu wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” 17

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” Cele Konkursu: 1. Zwiększenie świadomości młodzieży gimnazjalnej dotyczącej wpływu żywienia i aktywności fizycznej na zdrowie (pogłębienie wiedzy nt. zdrowego stylu życia).  2.  Wspomaganie uczniów w praktycznym wykorzystaniu zdobytej wiedzy i doskonaleniu umiejętności praktycznego zastosowania zdobytych informacji (korzystanie z informacji zamieszczonych na opakowaniach produktów żywnościowych). 3.  Rozwijanie zainteresowań młodzieży gimnazjalnej tematyką zdrowego stylu życia oraz kształtowanie u niej prozdrowotnych postaw i zachowań. 4.   Propagowanie zdrowego stylu życia w szkole, w domu i środowisku pozaszkolnym. 5. Umożliwienie uczniom zaprezentowania swojej wiedzy i umiejętności dotyczących żywności, żywienia i zdrowego stylu życia.  18

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” Adresaci Konkursu: uczniowie gimnazjów zlokalizowanych w wybranych powiatach następujących województw: dolnośląskiego – powiaty: kłodzki, legnicki i wołowski; lubelskiego – powiaty: kraśnicki, chełmski, tomaszowski; łódzkiego – powiaty: piotrkowski, tomaszowski, wieluński; mazowieckiego – powiaty: ciechanowski, legionowski, ostrowski; pomorskiego – powiaty: chojnicki, kwidzyński, miasto Gdańsk; świętokrzyskiego – powiaty: ostrowiecki, staszowski, skarżyski.   19

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” Organizacja Konkursu: Zgłoszenie placówki do udziału w konkursie – przesłanie wypełnionego i podpisanego przez Dyrektora placówki formularza do dnia 28 listopada 2014 r. na adres Komitetu Organizacyjnego (siedziba PFPŻ ZP) Konkurs przebiega w trzech etapach: Etap szkolny Etap powiatowy Etap międzywojewódzki - finał   20

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” Etap szkolny Pisemny test wiedzy w dniu 9 stycznia 2015 r. o godz. 10:00 równocześnie we wszystkich zgłoszonych szkołach. Do dnia 16 stycznia 2015 r. szkoły wysyłają prace uczniów w zbiorczej kopercie na adres Komitetu Organizacyjnego w celu ich oceny przez Komisję Konkursową. Do dnia 6 lutego 2015 r. na stronie www.trzymajforme.pl zostanie ogłoszona lista uczestników Konkursu zakwalifikowanych do II etapu. Do dnia 13 lutego 2015 r. Komisja Konkursowa prześle do poszczególnych placówek wykaz uczniów danej szkoły zakwalifikowanych do udziału w II etapie Konkursu. 21

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” 2. Etap powiatowy Pisemny test wiedzy w dniu 6 marca 2015 r. o godz. 10:00 w siedzibach Powiatowych Stacji Sanitarno-Epidemiologicznych. Do dnia 13 marca 2015 r. PSSE wysyłają prace uczniów w zbiorczej kopercie na adres Komitetu Organizacyjnego w celu ich oceny przez Komisję Konkursową. Do dnia 27 marca 2015 r. na stronie www.trzymajforme.pl zostanie ogłoszona lista uczestników Konkursu zakwalifikowanych do III etapu. Do dnia 3 kwietnia 2015 r. Komisja Konkursowa prześle do poszczególnych placówek wykaz uczniów danej szkoły zakwalifikowanych do udziału w III etapie Konkursu. 22

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” 3. Finał III etap Konkursu zostanie przeprowadzony w dniach 6-8 maja 2015 r. w Warszawie. Szczegółowe informacje nt. organizacji finału Konkursu zamieszczone będą na stronie www.trzymajforme.pl III etap składa się z części pisemnej – wyłaniającej finalistów Konkursu oraz z części praktycznej – wyłaniającej laureatów Konkursu. Lista finalistów i laureatów Konkursu zostanie ogłoszona w terminie do dnia 15 maja 2015 r. na stronie www.trzymajforme.pl 23

Konkurs wiedzy o zdrowym stylu życia „Trzymaj Formę!” Organizacja Konkursu: Za zajęcie I, II i III miejsca w III etapie Konkursu, Komisja Konkursowa przyznaje nagrody rzeczowe: zwycięzca Konkursu otrzymuje nagrodę główną w postaci sprzętu sportowego o wartości 3000 zł; za zajęcie drugiego miejsca przewidziano nagrodę w postaci sprzętu sportowego o wartości 2000 zł; za zajęcie trzeciego miejsca przewidziano nagrodę w postaci sprzętu sportowego o wartości 1000 zł. Laureaci i finaliści otrzymują zaświadczenie o uczestniczeniu w III etapie Konkursu wydane przez Organizatorów Konkursu. 24

Konkurs na film promujący Ogólnopolski Program Edukacyjny „Trzymaj Formę!” 25

Udział w Konkursie jest dobrowolny. Konkurs ma zasięg ogólnopolski. Adresaci Konkursu: Konkurs skierowany jest wyłącznie do gimnazjów oraz szkół podstawowych, uczestniczących w Ogólnopolskim Programie Edukacyjnym „Trzymaj Formę!”. Udział w Konkursie jest dobrowolny. Konkurs ma zasięg ogólnopolski. 26

Cele Konkursu: uatrakcyjnienie realizacji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego „Trzymaj Formę!” w roku szkolnym 2014/2015; zwiększenie wiedzy nt. zasad zdrowego stylu życia, w tym zdrowego odżywiania i aktywności fizycznej; wzmocnienie znajomości założeń programowych i ich promowanie wśród uczestników Programu; wzmocnienie zaangażowania uczniów, rodziców oraz środowisk lokalnych w działania programowe; aktywizacja uczestników Programu do poszukiwania nowych form jego realizacji.

Zasady uczestnictwa w Konkursie: Zadanie konkursowe polega na zrealizowaniu filmu promującego aktywny styl życia i zbilansowaną dietę, w oparciu o odpowiedzialność indywidualną i wolny wybór jednostki – zgodnie z założeniami Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”.

Zasady uczestnictwa w Konkursie: Szkoły, które chcą wziąć udział w Konkursie muszą wysłać nakręcony przez uczniów film spełniający następujące kryteria: Film powinien promować aktywny styl życia i zbilansowaną dietę, zgodnie z założeniami przedstawionymi w materiałach edukacyjnych do Programu; W szczególności, przedmiotem realizowanych działań nie mogą być zagadnienia związane z handlem i promocją produktów żywnościowych. Żadne nazwy i znaki handlowe produktów żywnościowych lub firm produkujących żywność nie mogą być komunikowane i używane w ramach realizacji zadań konkursowych. Ponadto, działania konkursowe nie mogą być oparte na zakazach i dyskryminacji żadnej z grup produktów żywnościowych.

Zasady uczestnictwa w Konkursie: Szkoły, które chcą wziąć udział w Konkursie muszą wysłać nakręcony przez uczniów film spełniający następujące kryteria: Film musi nawiązywać do hasła przewodniego IX edycji programu – „Rodzino, Trzymaj Formę!” i uwzględniać zaangażowanie rodzin uczniów biorących udział w programie; Długość filmu – do 3 minut; Filmy należy nagrywać wyłącznie w jednym z następujących popularnych formatów: avi, mov, mp4; Autorami filmów są uczniowie gimnazjów lub klas V-VI szkół podstawowych biorący udział w realizacji Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego pt. „Trzymaj Formę!”.

Każda szkoła może wysłać maksymalnie trzy prace konkursowe. Zasady uczestnictwa w Konkursie: Każda szkoła może wysłać maksymalnie trzy prace konkursowe. Zgłoszenie na konkurs powinno obejmować nagrany na płytę DVD film z dołączonym i wypełnionym formularzem zgłoszenia. Szkoły przesyłają prace konkursowe w terminie do dnia 30 listopada 2014 r. do właściwej terenowo dla lokalizacji szkoły Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej z dopiskiem „Konkurs filmowy Trzymaj Formę!”.

Organizacja Konkursu: I - powiatowy, II - wojewódzki, Trzy etapy Konkursu: I - powiatowy, II - wojewódzki, III - ogólnopolski. Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne w terminie do dnia 19 grudnia 2014 r. przesyłają do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej (WSSE) dwie prace - filmy, które zostały najlepiej ocenione przez Komisje Konkursowe powołane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego;

Organizacja Konkursu: Wojewódzkie Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne (WSSE) przeprowadzają ocenę prac konkursowych na poziomie wojewódzkim. Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny powołuje Komisję Konkursową, która ocenia prace konkursowe i wyłania dwie najlepsze na poziomie wojewódzkim. Komisja Konkursowa na poziomie wojewódzkim przesyła wyłonione prace do Organizatorów Konkursu na adres Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, w terminie do dnia 16 stycznia 2015 r. z dopiskiem „Konkurs filmowy Trzymaj Formę!”.

Organizacja Konkursu: Komisja Konkursowa na poziomie ogólnopolskim w terminie do dnia 6 lutego 2015 r. dokona oceny prac nadesłanych przez Wojewódzkie Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne (WSSE); Komisja Konkursowa, w terminie do dnia 13 lutego 2015 r. ogłosi na stronie internetowej www.trzymajforme.pl listę zwycięzców Konkursu na poziomie ogólnopolskim. Dodatkowo, organizatorzy Konkursu skontaktują się ze zwycięzcami Konkursu za pośrednictwem szkolnych koordynatorów programu.

Organizacja Konkursu: Organizatorzy Konkursu gwarantują przyznanie szkołom, których prace zwyciężą w Konkursie nagród w postaci kuponów na zakup sprzętu sportowego o następującej wartości: I miejsce – 10 000 zł II miejsce – 7 000 zł III miejsce – 5 000 zł

Dziękujemy za uwagę 36 36 36 36