Słodkie jest wspomnienie trudów poniesionych. Cyceron
Przystępowanie do egzaminu
Wyniki etapu pisemnego
77,3% 7167 osób zdało etap pisemny 22,7% 2103 osoby nie zdały etapu pisemnego 20,9% 1939 osób nie zaliczyło cz.1, zaliczyło cz.2 0,5% 43 osoby zaliczyły cz.1, nie zaliczyły cz. 2 1,3% 121 osób nie zaliczyło cz.1 nie zaliczyło cz.2
Rozkład wyników etapu pisemnego w zawodach 2 i 3-letnich
Etap praktyczny Etap praktyczny trwał od do r. Etap praktyczny trwał od do r. Odbyło się 312 sesji egzaminacyjnych w 43 zawodach Odbyło się 312 sesji egzaminacyjnych w 43 zawodach W egzaminie brało udział 1723 egzaminatorów W egzaminie brało udział 1723 egzaminatorów
Rezygnacje z wykonywania zadań w etapie praktycznym
Wyniki etapu praktycznego
Rozkład wyników etapu praktycznego w zawodach 2 i 3-letnich
Wyniki egzaminu
WYNIKI EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE zawody 2-letnie zawody 3-letnie ETAP PISEMNY ETAP PRAKTYCZNY Etap praktyczny egzaminu - -zdało: 3126 (95%) 4378 (87%) Przystąpiło: Ukończyło: Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe otrzyma: (77%) 3402 (60%) RAZEM: 6181 (66%) Etap pisemny egzaminu - -zdało: 3012 (84%) 4155 (73%)
Analiza wyników części II etapu pisemnego
BRANŻA GASTRONOMICZNA
WYNIKI EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE w zawodzie kucharz małej gastronomii ETAP PISEMNY ETAP PRAKTYCZNY Etap praktyczny egzaminu - -zdało: 6863 (90%) 1496 (96%) Przystąpiło: Przystąpiło: Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe otrzyma: 5462 (72%) 1273 (74%) Etap pisemny egzaminu - -zdało: 6534 (76%) 1352 (79%)
kucharz małej gastronomii etap pisemny
kucharz małej gastronomii etap praktyczny
WYNIKI EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE w zawodzie cukiernik ETAP PISEMNY ETAP PRAKTYCZNY Etap praktyczny egzaminu - -zdało: 780 (91%) 309 (91%) Przystąpiło: Przystąpiło: Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe otrzyma: 558 (58%) 231 (63%) Etap pisemny egzaminu - -zdało: 619 (64%) 250 (68%)
cukiernik etap pisemny
cukiernik etap praktyczny
WYNIKI EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE w zawodzie piekarz ETAP PISEMNY ETAP PRAKTYCZNY Etap praktyczny egzaminu - -zdało: 708 (85%) 197 (94%) Przystąpiło: Przystąpiło: Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe otrzyma: 494 (51%) 138 (62%) Etap pisemny egzaminu - -zdało: 618 (64%) 148 (66%)
piekarz etap pisemny
piekarz etap praktyczny
WYNIKI EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE w zawodzie rzeźnik - wędliniarz ETAP PISEMNY ETAP PRAKTYCZNY Etap praktyczny egzaminu - -zdało: 21 (100%) Przystąpiło: 21 Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe otrzyma: 14 (67%) Etap pisemny egzaminu - -zdało: 14 (67%)
rzeźnik - wędliniarz etap pisemny
rzeźnik - wędliniarz etap praktyczny
WYNIKI EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE w zawodzie operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego ETAP PISEMNY ETAP PRAKTYCZNY Etap praktyczny egzaminu - -zdało: 51 (82%) Przystąpiło: 70 Przystąpiło: 62 Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe otrzyma: 18 (25%) Etap pisemny egzaminu - -zdało: 21 (30%)
operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego etap pisemny
operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego etap praktyczny
„Celem informacji nie jest uzyskanie wiedzy na dany temat, lecz umożliwienie dzięki niej podjęcia właściwych działań.” Peter Drucker