ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
ZSP NR 6 W ŁODZI Działalność „Spożywczaka”
Advertisements

ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
ZMIANY W SZKOLNICTWIE PODNADGIMNAZJALNYM. GIMNAZJUM – 3 lata nauki Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych 3 lata LO 3 lata Technikum 4 lata Egzaminy potwierdzające.
„Pewnie i bez lęku do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w letniej sesji 2006 r."
ZESPÓŁ SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH I PONADGIMNAZJALNYCH IM. HERBERTA CLARKA HOOVERA w skład Zespołu wchodzą: IV Liceum Ogólnokształcące I Liceum Profilowane.
Okręgowa Komisja Egzaminacyjna w Poznaniu ul. Gronowa Poznań tel fax
Szkoła Podstawowa nr 8 im. Martyrologii Piaśnicy Gimnazjum nr 3 im. Martyrologii Piaśnicy.
Ul. Rysownicza 1/3 tel Motto szkoły: " Przyjaźnie wymagając, wydobyć z dziecka to, co najlepsze„. Szkoła Podstawowa.
TEORIA I PRAKTYKA EDUKACJI UCZNIÓW ZDOLNYCH Realizacja przez szkoły zadań związanych z kształceniem i promowaniem uczniów szczególnie uzdolnionych w latach.
Głównym założeniem pracy w Miejskim Przedszkolu Nr 9 w Częstochowie są priorytety zawarte w Koncepcji Pracy Przedszkola wg których prowadzone są liczne.
Oferuje kwalifikacyjne kursy zawodowe na poziomie: Szkoły Policealnej, Technikum, Zasadniczej Szkoły Zawodowej LIDER KSZTAŁCENIA DOROSŁYCH Zespół Szkół.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU.
 TECHNIK EKONOMISTA  TECHNIK LOGISTYK  TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ  TECHNIK ORGANIZACJI REKLAMY...Zawsze szczytami chodzić nie będziesz, ale co zdobędziesz,
KWALIFIKACYJNE KURSY ZAWODOWE NOWĄ FORMĄ ZDOBYWANIA KWALIFIKACJI ZAWODOWYCH Opracowanie: Luiza Monika Truchel ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH im. Jana Ruszkowskiego.
Postanowienie Śląskiego Kuratora Oświaty w Katowicach z dnia 29 stycznia 2016 r. w sprawie terminów składania dokumentów i terminów rekrutacji uczniów.
Technikum nr 4 Transportowe Sosnowiec, ul. Kilińskiego 31 tel
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU Technikum nr 2 Architektoniczno-Budowlane Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 3 Architektoniczno-Budowlana.
Szkolnictwo ponadgimnazjalne ale jakie? „ Rozwój zawodowy (...) jest osią życia człowieka, wokół której koncentrują się, myśli, przeżycia, działania” K.
Wnioski z egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w województwie świętokrzyskim 2015 Marek Szymański.
Kształcenie zawodowe w Gdańsku Gdańska Rada Oświatowa 11 grudnia 2008 r.
POWIATOWE CENTRUM KSZTAŁCENIA USTAWICZNEGO I PRAKTYCZNEGO W BĘDZINIE ul. I. Krasickiego 17, 42 – 500 Będzin tel , fax www:
Mazowieckie Samorządowe Centrum Doskonalenia Nauczycieli Wydział w Ciechanowie Ciechanów ul. Wyzwolenia 10 A Tel/fax.:
Technik bezpieczeństwa i higieny pracy Czas trwania nauki: 1,5 roku.
Harmonogram rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych oraz kryteria przeliczania punktów.
ZSP NR 6 W ŁODZI Co warto wiedzieć o Spożywczaku?.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR4 „GASTRONOMIK” Łódź, ul. Sienkiewicza 88 tel
Szkoła Podstawowa nr 56 im. Bronisława Czecha w Łodzi „Szkoła powinna dążyć do tego, by młody człowiek opuszczał ją jako harmonijna osobowość, a nie jako.
Wydział Technologii Materiałowych i Wzornictwa Tekstyliów Dr inż. Barbara Niekraszewicz.
Ul. Gliniana 2, Ruda Śląska Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Rudzie Śląskiej.
Słodkie jest wspomnienie trudów poniesionych. Cyceron.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 2 w Koluszkach Dyrektor mgr inż. Waldemar Puczyński.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Publiczne Gimnazjum nr 3 w Łodzi im. Fryderyka Chopina ul. Zacisze 7/ 9 MISJĄ SZKOŁY JEST ABY UCZEŃ GIMNAZJUM NR 3 OSIĄGNĄŁ SUKCES NA MIARĘ SWOICH MOŻLIWOŚCI.
Zespół Szkolno-Przedszkolny nr 1 Szkoła Podstawowa nr 192 Przedszkole Miejskie nr 21 ul. Krzemieniecka 24 A Łódź tel./fax: DYREKTOR.
„Rozwój multimediów od XIX do XXI wieku” Zespół Szkół Specjalnych w Oławie ul. Broniewskiego Oława.
Wybrane wyniki okresowej analizy realizowania przez szkołę zadań związanych z kształceniem i promowaniem uczniów szczególnie uzdolnionych w latach 2006/2007.
Konferencja nt. „Nowy wizerunek szkół zawodowych w Lublinie i Chełmie – większe szanse na rynku pracy” w ramach projektu współfinansowanego ze środków.
Witamy w Społecznym Gimnazjum w Brzozie Nasze Gimnazjum istnieje od 2003 r. Organem prowadzącym jest Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Brzoza i Okolice.
Szkoła Podstawowa nr 192 im. prof. Heleny Radlińskiej ul. Krzemieniecka 24a Łódź tel./fax Dyrektor szkoły Violetta Gortat Oferta naszej.
SZKOŁA PODSTAWOWA NR 46 IM. JÓZEFA CHEŁMOŃSKIEGO W ŁODZI ul. WÓLCZAŃSKA ŁÓDŹ.

Paulina Franczak kl. I THT. Zespół Szkół Ekonomicznych nr 2 w Krakowie.
SZKOŁA ŚRODOWISKIEM ROZWOJU UCZNIA. Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PRIORYTET IX. ROZWÓJ KOMPETENCJI.
Gimnazjum nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi w Woli Gimnazjum i co dalej?
„Rozwój szkolnictwa zawodowego w Białymstoku w dostosowaniu do potrzeb rynku pracy” Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Szkoła Podstawowa nr 45 im. Jana Matejki Łódź ul. Bojowników Getta Warszawskiego 3 tel. / fax (0-42)
2016. Najczęściej popełniane błędy podczas e-Naboru Wybranie jedynie jednego oddziału w danej szkole – w przypadku gdy zabraknie punktów aby system przydzielił.
OFERTA EDUKACYJNA SZKÓŁ POWIATU RACIBORSKIEGO NA ROK SZKOLNY 2012/2013 Starostwo Powiatowe w Raciborzu Referat Edukacji, Kultury i Sportu.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 22 Technikum nr 22 Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 22.
Ul. Lermontowa Łódź ssss.... pppp llll oooo dddd zzzz iiii nnnn tttt eeee rrrr iiii aaaa.... pppp llllwww.sp33.org.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 9 im. KEN w Łodzi al. Politechniki 38, Łódź.
Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr 1 im. Janusza Korczaka Łódź ul. Siedlecka 7/21 telefon: ,
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 18 im. Mikołaja Reja w Łodzi ul. Edwarda 41 „POLIGRAFIK”
Z Zapraszamy. Drzwi Otwarte 19 marca 2016 roku (sobota), godz – kwietnia 2016 roku (piątek), godz – Pomorska 105,
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.
Wkład III sektora w polską edukację po 1989 roku Raport obywatelski Podsumujmy razem debaty o oświacie Warszawa, 20 czerwca 2016 r.
GIMNAZJUM nr 11 w Łodzi ul. Stawowa 28 telefony: (42) , (42) Pracujemy w myśl motta: „ Każdego.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 18 im. Mikołaja Reja w Łodzi ul. Edwarda 41 „POLIGRAFIK” 18.pl
Środki na szkolnictwo zawodowe w nowej perspektywie finansowej Iwona Nakielska Dyrektor Departamentu EFS Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego.
Świętokrzyscy hotelarze dla rynku pracy
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
REFORMA EDUKACJI
„Rola organizacji rzemiosła i MŚP w kształceniu zawodowym”
SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie
Rekrutacja do szkół ponadgimnazjalnych
SZKÓŁ PONADPODSTAWOWYCH
OFERTA EDUKACYJNA na rok szkolny 2019/2020
Zapis prezentacji:

ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna

JAK DO NAS TRAFIĆ? Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska 137 tel. 655 – 10 – 40, fax 655 – 10 – 40 w ( ) Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

JAK DO NAS TRAFIĆ? Bezpośredni dojazd do szkoły: tramwajem linii 3 autobusami linii 57, 65, 81, 87 Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIKUM 4-letnie, kształcące w zawodach: - technik technologii żywności ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA, 3-letnia, kształcąca w zawodach: - cukiernik - piekarz - wędliniarz - operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

DNI OTWARTE SZKOŁY 5 KWIETNIA 2014r. godz KWIETNIA 2014 r. godz w połączeniu ze ŚWIĘTEM MAZURKA ZAPRASZAMY! Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Przebieg nauki Przedmioty objęte rozszerzonym programem nauczania: j. obcy lub matematyka biologia lub chemia Uczniowie w klasie III przystępują do potwierdzenia jednej z kwalifikacji: Produkcja wyrobów cukierniczych Produkcja wyrobów piekarskich Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Przebieg nauki Uczniowie w I semestrze klasy IV przystępują do potwierdzenia drugiej kwalifikacji: „Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych”. Po zakończeniu nauki uczniowie mogą przystąpić do egzaminu maturalnego. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

TECHNIK TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI Możliwość zatrudnienia zakłady przemysłu spożywczego, na stanowisku kierownika produkcji, technika, laboranta; zakłady prowadzące handel artykułami spożywczymi, przechowywanie i dystrybucję żywności Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

Przebieg nauki Program nauczania obejmuje treści programowe:  produkcja wyrobów ciastkarskich  produkcja pieczywa cukierniczego  produkcja wyrobów cukierniczych  produkcja tortów CUKIERNIK Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów cukierniczych” Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

CUKIERNIK Możliwość zatrudnienia: cukiernie ciastkarnie zakłady gastronomiczne inne zakłady wytwarzające artykuły cukiernicze Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

PIEKARZ Przebieg nauki PProgram nauczania obejmuje produkcję pieczywa pszennego, żytniego i mieszanego Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów piekarskich” Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

PIEKARZ Możliwość zatrudnienia: piekarnie rzemieślnicze i przemysłowe zakłady gastronomiczne punkty zbytu pieczywa Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

Przebieg nauki Program nauczania obejmuje treści programowe: przetwórstwo mięsa produkcja wędlin produkcja tłuszczów topionych produkcja wyrobów garmażeryjnych WĘDLINIARZ Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja przetworów mięsnych i tłuszczowych” Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

WĘDLINIARZ Możliwość zatrudnienia:  zakłady mięsne  sklepy firmowe zakładów mięsnych  zakłady garmażeryjne Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO Przebieg nauki Program nauczania obejmuje treści programowe w zakresie obsługi maszyn i urządzeń do produkcji wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Pod koniec klasy trzeciej uczniowie przystępują do egzaminu potwierdzającego kwalifikację „Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń„. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO Możliwość zatrudnienia: przedsiębiorstwa przetwórstwa spożywczego, na stanowiskach pracy związanych z obsługą maszyn i urządzeń w kolejnych etapach procesu technologicznego Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

Absolwenci ZSZ mogą kontynuować naukę w Liceum Ogólnokształcącym a po ukończeniu kursów kwalifikacyjnych przystąpić do potwierdzenia kwalifikacji „Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych” i uzyskać tytuł technika. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Projekty w ramach POKL „Kapitał Ludzki”: projekt „Od placka drożdżowego do tortu weselnego czyli od ucznia do mistrza” projekty "Akademia młodego cukiernika" oraz "Akademia młodego piekarza„ Efekty projektów Zajęcia pozalekcyjne dla uczniów z zakresu umiejętności cukierniczych wymagających wysokiego kunsztu Zajęcia ze skuteczności osobistej i pomoc psychologa Szkolenia przez mistrzów cukierników Udział uczniów w branżowych targach, podczas których zapoznają się z najnowszymi technologiami Certyfikowanie umiejętności zawodowych Profesjonalne wyposażenie pracowni cukierniczej i piekarskiej Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

DNI OTWARTE SZKOŁY 5 KWIETNIA 2014r. godz KWIETNIA 2014 r. godz w połączeniu ze ŚWIĘTEM MAZURKA ZAPRASZAMY! Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

INNOWACYJNA DZIAŁALNOŚĆ SZKOŁY Projekt Beat Sugar w ramach programu Comenius wyjazdy do zaprzyjaźnionych szkół z Hiszpanii, Estonii, Belgii i Szwecji Program „Life skills for employability” rozwijanie umiejętności interpersonalnych i przedsiębiorczych u uczniów Wyjazdy absolwentów na staże do Francji Projekty, w ramach których powstały pracownie komputerowe w szkole Wzorcowy Szkolny Ośrodek Kariery Osiągnięcia w konkursach zawodowych laureaci i finaliści konkursów piekarskich i cukierniczych, udział w konkursie cukierniczym EXPO SWEET Liczne certyfikaty Szkoła Promująca Zdrowie, Lider Zarządzania Procesem Kształcenia Zawodowego, i inne Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

ZAPLECZE DYDAKTYCZNE Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

BOISKO „ORLIK” Na boisku „Orlik” w porze letniej odbywa się większość zajęć z wychowania fizycznego oraz liczne międzyszkolne zawody sportowe. Po południu boisko pozostaje do dyspozycji wszystkich chętnych. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

WSPIERANIE UCZNIÓW Pomoc psychologiczno-pedagogiczna Zajęcia wyrównawcze Konsultacje dla rodziców wszystkich nauczycieli szkoły Stypendia i pomoc materialna Działalność kół zainteresowań i organizacja wielu przedsięwzięć Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

ORGANIZACJE UCZNIOWSKIE Samorząd Uczniowski Teatrzyk szkolny „Rogalik” Szkolne Koło Plastyczno-Teatralne Szkolne Koło PCK Szkolny Klub Europejski Szkolne Koło Przyjaciół Książki Szkolne Koło Towarzystwa Przyjaciół Łodzi Szkolny Ośrodek Kariery Szkolne Koło Piekarzy i Cukierników Szkolne Koło BHP Szkolne Koło Sportowe Szkolne Koło Szachowe i Tenisa Stołowego Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

KONKURSY  Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz  Turniej na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik  Olimpiada Wiedzy o Produkcji Żywności  Olimpiada Wiedzy Technicznej  Konkurs Wiedzy o Biznesie i Regionie Łódzkim  Turniej Jakości  Konkurs Konsumencki  Konkurs matematyczny  Konkurs ortograficzny Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

DNI OTWARTE SZKOŁY 5 KWIETNIA 2014r. godz KWIETNIA 2014 r. godz w połączeniu ze ŚWIĘTEM MAZURKA ZAPRASZAMY! Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

Współpraca ze środowiskiem lokalnym  Organizacja praktyk uczniowskich Zakłady Przemysłu Spożywczego, Cechy Cukierników, Piekarzy i Przedsiębiorców, Supermarkety  Działania marketingowe szkoły Gimnazja, Zakłady Przemysłu Spożywczego, Cechy Cukierników, Piekarzy i Przedsiębiorców,  Organizacja egzaminów maturalnych i zawodowych Okręgowa Komisja Egzaminacyjna  Wspomaganie uczniów w rozwoju zainteresowań i oddziaływania wychowawcze Poradnie psychologiczno – pedagogiczne, Policja i Straż Miejska, Instytut Europejski, Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

Działalność promocyjna szkoły Organizacja warsztatów dla gimnazjalistów, Udział w Targach Edukacyjnych, Udział w Mini – targach organizowanych przez gimnazja, Spotkania z rodzicami w gimnazjach, „Święto mazurka” połączone z „Dniem otwartym”. Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

DNI OTWARTE SZKOŁY 5 KWIETNIA 2014r. godz KWIETNIA 2014 r. godz w połączeniu ze ŚWIĘTEM MAZURKA ZAPRASZAMY! Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego, ul. Franciszkańska 137

WYBÓR SPOŻYWCZAKA TO GWARANCJA PEWNEJ I ATRAKCYJNEJ PRACY!