Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Kwadrat sumy wyrażeń + ) = + 2 + ( + ) = + 2 + a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 (a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 Kliknij i obserwuj niżej, jak korzystać ze wzoru.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Kwadrat sumy wyrażeń + ) = + 2 + ( + ) = + 2 + a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 (a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 Kliknij i obserwuj niżej, jak korzystać ze wzoru."— Zapis prezentacji:

1 Kwadrat sumy wyrażeń + ) = ( + ) = a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 (a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 Kliknij i obserwuj niżej, jak korzystać ze wzoru. a2a2a2a2 b2b2b2b2 abababab a b 2 a b 2 Beata Sosnowska

2 Kwadrat różnicy wyrażeń ) = ( - ) = a – b) 2 = a 2 – 2ab + b 2 (a – b) 2 = a 2 – 2ab + b 2 Kliknij i obserwuj niżej, jak korzystać ze wzoru. a2a2a2a2 b2b2b2b2 abababab a b 2 a b 2 Beata Sosnowska

3 Iloczyn sumy wyrażeń przez ich różnicę ) = - ( + )( - ) = - a + b)a – b) = a 2 – b 2 (a + b)(a – b) = a 2 – b 2 Kliknij i obserwuj niżej, jak korzystać ze wzoru. a2a2a2a2 b2b2b2b2 a b a b Beata Sosnowska


Pobierz ppt "Kwadrat sumy wyrażeń + ) = + 2 + ( + ) = + 2 + a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 (a + b) 2 = a 2 + 2ab + b 2 Kliknij i obserwuj niżej, jak korzystać ze wzoru."

Podobne prezentacje


Reklamy Google