Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

JADŁOSPIS Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "JADŁOSPIS Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b."— Zapis prezentacji:

1 JADŁOSPIS Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b

2 16 letniej dziewczyny Ważącej 52kg Przy wzroście 160cm Przy umiarkowanie aktywnym trybie życia WYNOSI: 2026kcal Dzienne zapotrzebowanie kalorii dla:

3 ŚNIADANIE: Mleko 2% - 250ml (112kcal) Pszenica w polewie miodowej 50g (117kcal) jabłko średnie- 150g (75kcal)

4 2 ŚNIADANIE: Bułka pszenna paryska 3 kromki (1szt. 60kcal= 180kcal) szynka wiejska 3 plasterki (1szt. 50kcal= 150kcal) Pomidor 1 sztuka (24kcal) Herbata z cukrem i cytryną 200ml (42kcal)

5 OBIAD: Zupa pieczarkowa 250g (87kcal) ziemniaki 2 sztuki (1 średnia sztuka 129kcal=258kcal) Kurczak gotowany w jarzynach 200g (216kcal) Buraczki zasmażane 100g (82kcal) Sok pomarańczowy 250ml (42kcal)

6 PODWIECZOREK: Brzoskwinia 1 sztuka (50kcal) Jabłecznik deserowy 100g (280kcal)

7 KOLACJA: chleb graham 1 kromka (84kcal) Twaróg ze szczypiorkiem 150g (180kcal) Kawa z mlekiem 200ml (60kcal)

8 Łączna wartość kaloryczna posiłków: ŚNIADANIE- 304kcal 2 ŚNIADANIE- 396kcal OBIAD- 685kcal PODWIECZOREK- 330kcal KOLACJA- 324kcal RAZEM: 2039kcal

9 Koniec ; )


Pobierz ppt "JADŁOSPIS Opracowała: Katarzyna Skałubińska Klasa III b."

Podobne prezentacje


Reklamy Google