Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Włoszech Elementy wodne we Włoszech Rende/Włochy 2012.
Advertisements

Matematyka w życiu codziennym
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
„GHP w przetwarzaniu żywności w firmie „Mr Buns” w Wielkiej Brytanii"
CZWOROKĄTY Prezentacja została wykonana przez Kacpra Jackiewicza.
GEBÄCK UND KUCHEN GRUPA D
Z historii naszej szkoły…
Terapia uspokajaj ą ca po ataku stresu Troszk ę czuło ś ci ze strony Zorro ż eby si ę uspokoi ć Antonio Banderas.
Nauczyciele w naszej szkole
Niecodziennik x. Jan Twardowski.
Dla Kochanej Mamusi Wierszyki.
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Rodzina…. Rodzina jest w ż yciu oparciem, czym ś co chroni, co daje sił ę …
Asystent Faktura. Plan prezentacji 1. Krótka ogólna informacja o programie 2. Licencjonowanie 3. Interfejs programu 4. Modu ł y i funkcje 5. Dostrajanie.
Tradycyjne wyroby cukiernicze w Hiszpanii
PROGRAM AKTYWNOŚCI LOKALNEJ Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Dajesz mi Miło ść, bym mógł naprawd ę ż y ć. Dajesz mi krzy ż, bym mógł do Ciebie przyj ść. Dajesz mi ból, bym poczuł rado ść …
Niektórzy ludzie tak przeżyli swoje życie, że pamięć o nich wciąż trwa. Aby uwiecznić tę pamięć, budujemy pomniki, ich imionami nazywamy ulice, czy miasta.
CREATIVE BRIEF. PYTANIA KIM? KIM? CZYM? CZYM?CO?
"Czas ucieka, wieczność czeka". (...)
Moje przygody W WAKACJE
Dziedzictwo kulturowe
Tradycyjne wyroby irlandzkie w zakładach o charakterze przemysłowym.
TO MY KLASA 4c.
Praktyki odbyliśmy w jednej z włoskich piekarni Panbianchi di Banchi. Właścicielem był Glauco Bianchi. Pracowaliśmy w nocy od godz do 7.00.
Godzina dla Ziemi !.
Przykłady skrzyżowań ze znakami
Realizować marzenia Natasza Caban.
Krajobraz i jego elementy
Jedzenie w Hiszpanii.
Niektórzy chcieliby Niektórzy nigdy nie chcieliby dorosn ąć … …pozostaj ą c na zawsze dzieckiem, obracaj ą c si ę w ś wiecie beztroski, rado ś ci i zabawy…
15 maja 2012 roku w naszej szkole odbył si ę pokaz ratownictwa medycznego. Odwiedzili nas ratownicy ze Szpitalnego Oddziału Ratownictwa Medycznego w Tarnobrzegu.
Pobudzenia seksualnego Zakochania Złości i gniewu
Dnia 29 maja z lotniska w Pyrzowicach odleciał samolot do Francji z opiekunami i uczestnikami wymiany Sokrates Comenius… pani Monika Lewandowska pani.
Savoire Vivre Dla młodzieży Wiktoria Czech kl.6c.
Co to jest 112 Numer alarmowy „112” jest jednolitym ogólnoeuropejskim numerem alarmowym zarówno dla telefonów stacjonarnych, jak i komórkowych.
Dnia roku 9 wybranych uczniów klasy 3AB TZ pod opieką Pani Sylwii Samson wyjechało na praktykę do Niemiec, aby reprezentować szkołę oraz ojczyznę.
2 kwietnia 2014r. Dzień Przedsiębiorczości Alicja Rokosz I Liceum Ogólnokształc ą ce ul. Mickiewicza Ła ń cut tel Opiekun: Marta Kaczmarczyk.
„ Wokół Świąt Bożego Narodzenia” Projekt edukacyjny w grupie 3- latki „KOTKI” Opracowała: Ewa Karcz.
Dzieci wiedzą lepiej.
czyli uczniowski przewodnik po okolicy
Przedszkola.
Pytania warte uwagi:. Powszechnie uwa ż a si ę, ż e jeden nie ma jakiej ś wielkiej wagi, jednak sugeruj ą c si ę znanym przys ł owiem - grosz do grosza.
Kawalerowie Orderu Uśmiechu
Dziś Twoje urodzinki ! Usiądź wygodnie i oglądaj ! ;D
AlFaBET.
Goście w lesie. Opracowanie: Zespół Szkolno- Przedszkolny w Hołubli
Z okazji Ś wi ą t Bo ż ego Narodzenia w naszej szkole odbyły si ę warsztaty plastyczne dla klas 1-3 prowadzone przez Panie z firmy Werbena.
Przyjaciel lasu.
w Cukierni Belle Epoque”
Nasze praktyki odbywały się Nasze praktyki odbywały się : W zakładzie mięsnym : Macelleria Walter e Angelo w Rimini Macelleria Walter e Angelo w Rimini.
CROSS-PROMOCJA Batonik MilkyWay+Guma Orbit dla Dzieci
JAK POWSTAJE CZEKOLADA?
Natalia Kaszuba, Angelika Kania. Odbywałyśmy praktykę w ciastkarnio- kawiarni,,Novecento’’
ZAWÓD: CUKIERNIK Produkuje i dekoruje wyroby ciastkarskie i cukiernicze, np. ciasta, torty, lody, pieczywo cukiernicze.
Ś limaki otrzyma ł y miano szkodników, poniewa ż „podjadaj ą ” troch ę z naszych ogródków. To prawda, ale jedz ą te ż ro ś liny, które bardzo szybko si.
Ś niadanie Daje Moc klasa 3 Wychowawca: Jadwiga Pasek Zespół Placówek O ś wiatowych w Zbludowicach Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II.
8 listopada 2011 „Śniadanie daje moc” Szkoła Filialna w Niekursku.
Nie tylko wybory… Jak m ł odzi ludzie mog ą wp ł ywa ć na rzeczywisto ść i aktywnie uczestniczy ć w demokracji?
Natalia – MAZUREK WIELKANOCNY NATALIA ADAMCZAK Mazurek wielkanocny wg przepisu Babci Zosi Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki wrocławskiej, 1 całe.
Kuchnia Austriacka Niejednolita w swym charakterze kuchnia Austrii ze względu na wielonarodowościowy charakter tego kraju, a zwłaszcza wielonarodową przeszłość.
Magdalena Kaczmarek Ilona Urbaniak Klasa III TH. Zakłady żywienia zbiorowego… Organizują one: - Przetwórstwo gastronomiczne, polegające na przygotowywaniu.
Typow ą portugalsk ą potraw ą jednogarnkow ą jest caldeirada. Jest to typowa potrawa rybna, a jej ostateczny sk ł ad zale ż y od pomys ł owo ś ci gospodyni.
edukacji zawodowej uczniów z Jarosławskiego „Spożywczaka”
Kuchnia turecka.
Czekoladziarnia Paradis de Chocolat
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Marii Skłodowskiej-Curie
„Kulinarne babeczki _1” Wypiek ciast
A Ą B C Ć D E Ę F G H I J K L Ł M N Ń O Ó P R S Ś T U W Y Z Ź Ż.
Zespół Szkół nr 1 im. Mikołaja Kopernika Ostrowiec Świętokrzyski
Zapis prezentacji:

Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.

Tu wszystko się zaczęło... Praktykę odbywałyśmy w cukierni „Pasticceria Bianchi”. Nasz zakład znajdował się w Riccione - obok rozrywkowego Rimini. Szef Glauco Bianchi posiadał 3 zakłady.

Trochę o produkcji . W naszym zakładzie produkowano głównie wyroby z ciasta kruchego , francuskiego oraz drożdżowego. Miałyśmy możliwość robić: torty , desery, bezy, ptysie, babeczki, rurki z nadzieniem, crrosainty, ciasta i ciasteczka. Ptysie Babeczki , rurki z nadzieniem.

Tiramisu Małe i duże crrosainty. Ciastko francuskie o nazwie „Polacco”. Torta di carrote. Małe i duże crrosainty.

Cd ... Ciasteczka i bezy Bezy Ciasteczka kruche z czekoladą Pasta flora – kruche serduszka maczane w czekoladzie. Bezy

Torty i desery

Produkt regionalny Piada di morti - ciasto drożdżowe z orzechami włoskimi, rodzynkami i migdałami, formowane w okrągłe placki i pieczone w piecu. Jest produkowane w Rimini tylko w październiku i w listopadzie.

Wyroby tradycyjne Sfogliata di mele – ciasto francuskie z pociętym w plasterki jabłkiem . Torta di Mele Della Nonna – delikatna masa wymieszana z pokrojonymi jabłkami i brzoskwiniami.

Zawsze było wesoło

Nasza cukiernio - kawiarnia W naszej cukierni można było nie tylko zjeść przepyszne słodkości, lecz także napić się kawy, herbaty czy wina. Zakład posiadał także sklep z ciastami, bułeczkami, wędlinami oraz świeżo robioną pizzą.

Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego. Szkoda, że czas upłynął tak szybko. Jesteśmy jednak pewne, że o naszej włoskiej przygodzie będziemy pamiętać całe życie.

Specjalny torcik na słodkie zakończenie praktyk