Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
HiszPANIA Przygoda zycia 3 miesiace … 12 tygodni … 90 dni … 2160 godzin … Pieciu polskich uczniów w odleglym kraju.
Advertisements

Sprawozdanie z wyjazdu studyjnego do Zwickau (Saksonia) w terminie od r. w ramach projektu nr WND-POKL /08 „Nauczyciel.
Sprawozdanie z wyjazdu studyjnego do Zwickau (Niemcy – Saksonia) W terminie od r. W ramach projektu nr WND-POKL /08 „Nauczyciel.
Sprawozdanie z wyjazdu studyjnego do Styrii (Austria) w terminie od 15
Program Socrates Comenius COMENIUS - komponent programu SOCRATES - stanowi wyzwanie dla 350 tysięcy szkół w Europie i 69 milionów uczniów. Wspiera inicjatywy.
Główne kierunki rozwoju edukacji Główne kierunki rozwoju edukacji w roku szkolnym 2010/2011.
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Człowiek – najlepsza inwestycja
Nasza szkoła w partnerskim projekcie szkół Comenius
Młodzież Chrobrego w Szwecji –
„Jeśli będziesz mi mówił – zapomnę
W kierunku podnoszenia kwalifikacji zawodowych – konferencja podsumowująca kampanię Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
INSTITUTO ESPAÑOL BARCELONA
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej ul
KLASA OBYWATELSKA Z POSZERZONYM JĘZYKIEM ANGIELSKIM SPRAWOZDANIE Z DZIAŁALNOŚCI ROK SZKOLNY 2011/2012.
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Newsletter 01/2013.
PREZENTACJA Serdecznie Zaprasza.
Sprawozdanie z przeprowadzenia debaty w ramach projektu Od lepszej edukacji do lepszej przyszłości Wzbogacenie oferty edukacyjnej Publicznego Gimnazjum.
10 listopada 2009 razem z klasą 5c pojechaliśmy na wycieczkę do Pułtuska. O godzinie 7:30 wyjechaliśmy autokarem sprzed szkoły. Po kilku godzinach jazdy.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Podstawowe informacje o projekcie ZSKP w projekcie Zadanie Wyjazdy AMW Festiwal Nauki Ekodolina Szymbark Toruń Warszawa Gdańsk – Sobieszewo.
Zespół Szkół Łączności
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Klub nauczyciela przedmiotów gastronomicznych
Wizyta w Polsce r. – r. Projekt Partnerski – Comenius Porosty a zanieczyszczenie powietrza.
5 lat Obserwatorium Obserwatorium realizuje badania cykliczne oraz badania jednorazowe, odpowiadające na bieżące potrzeby informacyjne. Przygotowuje również
Wymiana polsko-niemiecka Dzień pierwszy Nasi niemieccy koledzy szczęśliwie przyjechali do Poznania Po rozpakowaniu się rozpoczęliśmy.
Sprawozdanie z realizacji projektu Solidarna Szkoła
Projekt Leonardo da Vinci nr PL1-LEO Chcemy być lepsi na rynku pracy CZECHY 2013.
Zespół Szkół Gastronomicznych
Wymiana polsko-niemiecka
„Praktyki zagraniczne szansą dla uczniów Zespołu Szkół w Gorzowie Śląskim” Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Środków Europejskiego.
Zagraniczna mobilność szkolnej kadry edukacyjnej w ramach projektów instytucjonalnych. Projekt jest finansowany w ramach Programu Operacyjnego Kapitał.
Wyniki ankiet uczniów, rodziców i nauczycieli podsumowujące 2-letni Projekt Comenius Projekt: „Przedsiębiorczy może być każdy”
Szkoła innowacyjna i konkurencyjna…
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
Z łyżką i wiosłem – kulinarny rejs wokół Bałtyku Prezentacja uczennic klasy V Szkoły Podstawowej w Zalesiu.
Praktyki zawodowe w Londynie r.
RODZICE CENIĄ:  DOBRY KONTAKT Z NAUCZYCIELAMI  PROMOWANIE ZDROWIA PRZEZ SZKOŁĘ  DUŻA ILOŚĆ ZAJĘĆ POZALEKCYJNYCH  INTERESUJĄCE SPOTKANIA, WARSZTATY.
Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Piasecznie
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
Comenius w Zespole Szkół w Siedlcu W ramach programu „Uczenie się przez całe życie” Prezentację przygotowała Jowita Kalitka Siedlec 2014.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Grzegorz Flakiewicz Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo semestr I Wrocław 2010.
Zmienia życie. Otwiera umysły. Struktura i możliwości programu ERASMUS+ Kształcenie i szkolenia zawodowe ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 3 „Mechanik”
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
F ORUM M ŁODYCH II F ORUM M ŁODYCH LUBLIN 2012 dziecka seniora Od praw dziecka do praw seniora z okazji obchodów Roku Janusza Korczaka oraz Europejskiego.
ZESPÓŁ SZKÓŁ POWIATOWYCH IM.KS. ADAMA BARGIELSKIEGO W MYSZYŃCU ERASMUS+ HISZPANIA 2015.
Zabawa andrzejkowa  Bogacica  20 listopada 2010.
Zespół Szkół, Centrum Kształcenia Ustawicznego w Gronowie od 2008 roku z powodzeniem prowadzi współpracę z pracodawcami. Współpraca obejmuje: konsultacje.
Sprawozdanie z wyjazdu do ensisheim we Francji
Przebieg, efekty i ocena I etapu projektu
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA PROJEKT
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Szkoła Nauczycielem stoi
Multimedialna nauka hotelarstwa
Jak uczymy się niemieckiego
Zespół szkół ekonomiczno-usługowych w Rybniku
Projekt „Od Technika do Europejczyka
EFEKTY PROJEKTU „Kompetencje zawodowe kluczem do sukcesu na europejskim rynku pracy”
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Zapis prezentacji:

Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy. Hotel Murat Projekt „Szkoła innowacyjna i konkurencyjna – dostosowanie oferty szkolnictwa zawodowego do wymagań lokalnego rynku pracy”, nr WND-POKL.09.02.00-04-029/09 Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy. Zawód: Kucharz Kl. II i I Tj

Zapraszamy na relację z naszego pobytu….. Dzięki organowi prowadzącemu – Starostwo Powiatowe w Toruniu grupa młodzieży – 25 uczniów- ZS, CKU w Gronowie kształcąca się w Technikum, w zawodzie: kucharz – otrzymała szansę wzbogacenia wiedzy o nowe doświadczenia związane z nauczanym zawodem, aby móc stać się bardziej konkurencyjnym na rynku pracy.

Jedną z wielu zaplanowanych wizyt w zakładach pracy jest ta, o której chcemy opowiedzieć w naszej relacji… Pierwszym naszym wyjazdem był pobyt w Hotelu Murat w Redzie w dniach: 28-29-30.11.2011r.

Hotel Murat Hotel Murat (trzy gwiazdkowy) położony jest w mieście Reda, zwanym sercem Małego Trójmiasta przy międzynarodowej trasie E-6 Berlin -Szczecin -Gdynia. Hotel znajduje się w obszarze Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, na granicy z miastem Wejherowo, w dolinie rzeki Reda. Dogodna lokalizacja w pobliżu Trójmiasta sprawia, iż jest to idealne miejsce dla Gości indywidualnych, jak również chcących zorganizować spotkania biznesowe, bankiety, konferencje oraz pikniki grillowe. Atmosferę prawdziwej gościnności tworzy zespół profesjonalistów, którzy zadbają o to, aby Państwa pobyt stał się niezapomniany.

Dnia 28 listopada 2011 roku Przed południem pojawiliśmy się w Hotelu. Powitała nas pani kierownik bardzo miło i serdecznie. Po obiedzie , około godziny 14:00 rozpoczęliśmy zaplanowane zajęcia w kuchni hotelowej. Nauczyliśmy się : filetować ryby, rozbierać kraba i przyrządzać dania z łososia i krewetek. Bardzo nam wszystkim smakowało

Szef kuchni, który dzielił się z nami swoją wiedzą kulinarną….

Uczeń klasy II Tj - Waldemar Kuna pod czujnym okiem szefa kuchni filetuje łososia bałtyckiego

Dnia 29 listopada 2011 roku Uczyliśmy się składać serwetki i jak właściwie nakrywać do stołu. Mistrz kelnerstwa w Polsce pokazywał nam, jak obsługuje się gościa oraz jak zgodnie ze sztuką kelnerską podaje się potrawy.

Tam przyrządzaliśmy m.in : zupę z węgorza czy koktajl z krewetek Tego samego dnia Późnym popołudniem udaliśmy się na zajęcia do kuchni w „starej” części Hotelu. Tam przyrządzaliśmy m.in : zupę z węgorza czy koktajl z krewetek

Szef Kuchni ……..opowiadał nam jak przygotować menu oraz wystrój sal na: przyjęcia, bankiety czy wesela.

Dnia 30 listopada 2011 roku Ostatniego dnia mieliśmy spotkanie z wicemistrzem Carvingu – panem Grzegorzem Gniechem. Pokazał nam między innymi wycięte róże i tulipany z arbuza, buraczka, marchwi lub melona za pomącą noża tajskiego.

GALERIA Z NASZEGO POBYTU…… : GALERIA Z NASZEGO POBYTU……

Uczniowie w pracy ……..

Potrawy, które przyrządzaliśmy…..

Koniec

ŻAL BYŁO WYJEŻDŻAĆ