Poradnik dla mężczyzn ceniących sobie wolność * * Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ten poradnik może uratować wam życie...

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Kryteria wyboru żywności
Advertisements

Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś
Dlaczego śniadania są takie ważne?
[Aleksander Dziedzic]
Leonardo Project F&B4YOU
Zdrowa żywność Opracowała: Edyta Misiak.
„Zdrowo jemy i rośniemy” Projekt edukacyjny uczniów klasy II Publicznej Szkoły Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Kaszowie.
Zasady dobrego zachowania się przy stole
Sposób jedzenia ostryg
Bez białka nie ma ciałka!.
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Przechowywanie chleba.
Meals in Great Britain.
Jeśli usuniesz to po przeczytaniu... sprowadzisz na siebie rok nieszczęścia! Ale... jeżeli wyślesz to do (co najmniej) 2 przyjaciół... będziesz mieć 3.
Kuchnia amerykańska.
Złe nawyki żywieniowe Sandra Ligaszewska 2a.
Piramida żywieniowa-czy warto według niej żyć ?
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
„DIETA” Ogólnie wiadomo, że jemy niezdrowo, za tłusto, za dużo i nieodpowiednie rzeczy, przez co częściej chorujemy i tyjemy. Aby to zmienić, warto trochę.
Temat: Jak oszczędzać energię elektryczną i cieplną w domu?
Wszystko co musisz wiedzieć o marnowaniu jedzenia!
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
Rozkład czasowy odpadów na Ziemi
Jak odżywiać się żeby być zdrowym?
Dane: Gimnazjum numer 1 w Rumi im. Ks. Stanisława Ormińskiego
Jak ograniczyć niezdrowe przekąski w naszym sklepiku szkolnym?
Ekologia – Hit czy kit ?. Dnia o godz w naszej szkole (sala nr 47) odbędzie się debata pt.,,Ekologia hit czy kit. Chcemy porozmawiać
Wyroby kulinarne w masarniach włoskich
Mój piesek.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
„ŚMIECIOWE JEDZENIE ''. „ŚMIECIOWE JEDZENIE ''
Sprawozdanie z warsztatów Zboża zjadamy energię z nich mamy Dnia 7 Listopada w przedszkolu nr 78 przy ul Radarowej 4a rozpoczęliśmy V edycję akcji Piramida.
ABC – zdrowego odżywiania
CZY WIESZ, ŻE WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE
Zasady zdrowego żywienia
Tradycje żywieniowe Wielkiej Brytanii
Aleksandra Mazur Marta Musioł Julia Niesłuchowska
BARTEK KOSIŃSKI klasa III E
Modlitwa Mężczyzny.
Jak długo rozkładają się odpady?
Akcja prozdrowotna ,,Śniadanie daje moc”.
KLASA II d ŚNIADANIE DAJE MOC SZKOŁA PODSTAWOWA
Żeby być zdrowym ….
Akcja edukacyjna „Śniadanie daje moc”
Posłuchaj dobrej rady: „SEGREGUJ ODPADY”
Dekalog zdrowego żywienia
Grupy produktów żywnościowych i ich Wartość odżywcza.
Czy wiesz, co jesz?. Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne naszego organizmu:
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Ekoland Recykling Segregacja Kolory Segregacji Kolory Segregacji Zwierzęta Ozon Czystość Biodegradacja Opakowania CE Oficjalny Znak Eko Oficjalny Znak.
Brytyjski fotograf Car Warner wykonuje zdjęcia krajobrazów wykonanych z jadalnych komponentów... W ten sposób zachęcił swoje dzieci do jedzenia owoców.
Dobór i kaloryczność produktów. 1 porcja produktów zbożowych to: - 1 kromka chleba - 1 mała bułka - ½ dużej bułki (np. Grahamka) - ½ szklanki ugotowanego.
Zdrowe Żywienie Człowieka
Zdrowy styl życia.
Poznajemy składniki pokarmu.
NIEBEZPIECZNY GLUTAMINIAN SODU
18/09/2016 Zdrowe odżywianie. 2 Coś o zdrowym odżywianiu Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla.
Zasady prawidłowego żywienia dla dzieci w wieku przedszkolnym Agnieszka Sulikowska, 2015 r.
Mleko – płynny pokarm, którym mamy ssaków karmią swoje dzieci. Mleko znane jest od tysiącleci jako bardzo wartościowy produkt spożywczy. Najbardziej znanym.
Produkty szczególnie bogate w potas:
JAJKO czy KURA ?.
Legenda litwińskich potraw
Spotkanie ze Słowem J 14, 1-6 Z Ewangelii według świętego Jana:
ABC – zdrowego odżywiania
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Savoir vivre – czyli dobre maniery. Zachowanie przy stole.
Dlaczego śniadania są takie ważne?
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Tradycje kulinarne mojej rodziny
ZASADY ZDROWEGO ODŻYWIANIA
Zapis prezentacji:

Poradnik dla mężczyzn ceniących sobie wolność * * Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ten poradnik może uratować wam życie...

1. CHLEB  Ziarenka sezamu i maku to jedyne oficjalnie akceptowane "plamki" jakie można zauważyć na powierzchni bochenka chleba. Włochate, białe lub zielone placki dobitnie świadczą o tym, że twój chleb zamienił się w eksperyment z laboratorium farmaceutycznego.

2. JEDZENIE W PUSZKACH  Każda puszka z jedzeniem, która przybrała kształt piłki musi być natychmiast usunięta. Ostrożnie i delikatnie (niebezpieczeństwo wybuchu).

3. MARCHEWKA  Jeżeli możesz ja zawiązać na supełek, to znaczy, że nie jest świeża.

4. PŁATKI ZBOŻOWE  Generalna zasada mówi, że płatki należy wyrzucić jeśli termin ważności upłynął co najmniej 2 lata temu.

5. SOS DO FRYTEK  Jeżeli możesz go wyjąć z pojemnika i odbijać po podłodze, to znaczy, że się nie nadaje do jedzenia.

6. NABIAŁ  Mleko jest zepsute, kiedy zaczyna wyglądać jak jogurt. Jogurt jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak twarożek. Twarożek jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak żółty ser. Chociaż żółty ser to nic innego, jak zepsute mleko i już nie może być bardziej zepsuty. Ser Cheddar jest zepsuty, kiedy zaczyna wyglądać jak Brie, przy czym masz świadomość, że takiego gatunku nie kupowałeś.

7. JAJKA  Jeśli coś puka od środka, starając się wydostać ze skorupki, to jajko prawdopodobnie jest nie pierwszej świeżości.

8. PUSTE OPAKOWANIA  Wkładanie pustych opakowań ponownie do lodówki to stara sztuczka, ale przynosi skutek tylko jeśli mieszkasz z kimś, lub masz kogoś do prowadzenia domu.

9. TERMINY WAŻNOŚCI  To NIE jest chwyt marketingowy, mający na celu skłonienie Cię do wyrzucenia dobrego jedzenia tylko po to, żebyś więcej wydał na kolejne zakupy. Może powinieneś powiesić w kuchni kalendarz.

10. MĄKA  Mąka jest zepsuta, kiedy się rusza.

11. MROŻONKI  Mrożonki, które stały się integralną częścią oblodzonego zamrażalnika prawdopodobnie i tak staną się niejadalne zanim wydłubiesz je za pomocą kuchennego noża.

12. SAŁATA  Nie nadaje się do jedzenia, jeśli nie możesz jej usunąć z lodówki bez użycia papieru ściernego. Ani jeśli jest w stanie płynnym.

13. MAJONEZ  Jeżeli po spożyciu nastąpi gwałtowna reakcja żołądka i reszty przewodu pokarmowego, to znaczy, że majonez był zepsuty.

14. MIĘSO  Jeżeli otwarcie lodówki powoduje gromadzenie się bezpańskich psów przed Twoim domem, to oznacza, że mięso się zepsuło.

15. ZIEMNIAKI  Świeże ziemniaki nie mają korzeni, łodyg ani bujnego listowia.

16. RODZYNKI  Nie powinny być twardsze, niż Twoje zęby.

17. SÓL  Na szczęście nie psuje się.

18. PODUKTY NIEOZNAKOWANE  Wszystko, co nie jest w oryginalnym opakowaniu staje się automatycznie podejrzane.

19. MDŁOŚCI  Wszystko, co wywołuje mdłości jest niejadalne, chyba że są to resztki wczorajszej, dumnie własnoręcznie przez Ciebie przygotowanej kolacji.

20. CHOMIK  Generalnie jedzenie w zamrażalniku nie powinno być przechowywane dłużej, niż trwa przeciętny okres życia chomika. Postaraj się o to pożyteczne zwierzątko i trzymaj je obok lodówki w celach pomiarowych.