EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE W ZAWODZIE TECHNIKUM
EGZAMIN przebiega w dwóch etapach ETAP PISEMNY 10 01 2019 ETAP PRAKTYCZNY 09 01 2019
ETAP PISEMNY Etap pisemny przeprowadzony jest w formie testu składającego się z zadań zamkniętych zawierających cztery odpowiedzi, z których tylko jedna jest prawidłowa. Etap pisemny zawiera 40 zadań. Obejmuje sprawdzanie wiadomości właściwe dla danej kwalifikacji. Czas trwania etapu pisemnego wynosi 60 minut. Dla młodzieży o specjalnych potrzebach edukacyjnych na podstawie opinii poradni psychologiczno – pedagogicznej czas egzaminu pisemnego może być wydłużony o 30 min. Etap pisemny przeprowadzany jest w szkole.
ETAP PRAKTYCZNY etap praktyczny polega na opracowaniu projektu realizacji określonych prac czas trwania 150 minut kwalifikacja T.12 – technik hotelarstwa kwalifikacja T.15 – technik zywienia i usług gastronomicznych
UCZEŃ ZDAŁ EGZAMIN z ETAPU PISEMNEGO : jeżeli uzyskał: z ETAPU PISEMNEGO : co najmniej 50% punktów możliwych do uzyskania z ETAPU PRAKTYCZNEGO: co najmniej 75% punktów możliwych do uzyskania