Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania Aktualne zagadnienia dotyczące problematyki jakości w przemyśle cukrowniczym Zakopane, sierpień 2006 Dateiname: Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania.ppt Verantwortlicher: Paweł Tadeusz Ersteller: Paweł Tadeusz Stand: Animation: nein Sprache: polski
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 3 Laboratorium Dokumentacja systemu zarządzania Plan kontroli Plan poboru i analiz Instrukcje dla kontroli i badań procesu technologicznego oraz wyrobu gotowego Nadzorowanie wyposażenia kontrolno-pomiarowego
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 5 Program laboratoryjny Cel i zakres Cukrownie objęte systemem Polska (2): Chełmża, Opalenica Słowacja (1): Trencianska Tepla Węgry (2): Szerenc, Szolnok Serbia i Czarnogóra (4): Bac, Kovacica, Pecinci, Vrbas Terminowość zestawień Jednakowa forma raportów Możliwość porównywania oraz wyboru najlepszego rozwiązania
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 7 Program laboratoryjny Definicje okresów i parametrów Definicje okresów Kampania buraczana Kampania sokowa Definicje parametrów Częstotliwość Zakresy tolerancji Wzory
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 9 Program laboratoryjny Organizacja danych Możliwość samodzielnego budowania widoków stron dziennika dla danej cukrowni Indywidualnie dla poszczególnych użytkowników Opcja ukrywania wybranych parametrów na wybranej stronie Edycja / Widok dla poszczególnych stron
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 11 Program laboratoryjny Informacje o przekroczeniach Komunikacja: program laboratoryjny Bezpośrednie sygnalizowanie przekroczeń w formie odpowiednich kolorów Szybki dostęp do wszystkich przekroczeń zakresów referencyjnych i krytycznych
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 13 Raportowanie Raport laboratoryjny i produkcyjny Zużycie materiałów masowych i energii elektrycznej Produkcja i jakość Awarie mające wpływ na jakość oraz produkcję Średnie (dobowe, tygodniowe, kampanijne) wybranych parametrów
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 14 Raportowanie Raport ze zużycia środków pomocniczych Porównywanie z rokiem ubiegłym Porównywanie z innymi cukrowniami Podział środków wg obszarów fabryki Wyliczanie i porównywanie kosztów / ilości na buraki i cukier
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 15 Raportowanie Raport bezpieczeństwa pracy Ilość dni bez wypadku (stan )
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 16 Raportowanie Raport bezpieczeństwa pracy ilość godzin zwolnień indeks zachorowalności = ilość godzin przepracowanych Zachorowalność (stan )
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 17 Raportowanie Raport reklamacyjny cukru i melasu Automatyczne wysłane krótkiej wiadomość w formie a Zgłoszenie z działu sprzedaży na stronach WWW Znalezienie przyczyny i wdrożenie środków korygujących w cukrowni – odpowiedz do działu sprzedaży Automatyczne wysłane krótkiej wiadomość w formie a – koszty reklamacji Statystyka na stronach WWW
Dokumentacja systemu zarządzania w laboratorium Cel i zakres systemu komputerowego Definicje okresów i parametrów Organizacja danych Informacje o przekroczeniach Raportowanie Kontrola cukru wysyłanego
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 19 Program laboratoryjny Kontrola cukru wysyłanego Baza odbiorców cukru w programie Część magazynowa i laboratoryjna Zdefiniowane grupy specyfikacji Powiązanie przygotowywanego świadectwa jakości ze specyfikacją odbiorcy Sortowanie danych (identyfikowalność, ilości…)
Organizacja kontroli laboratoryjnej i raportowania| Zakopane ,29 | 20 Dziękuję za uwagę!