SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW. To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób,

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
„ Ś NIADANIE DAJE MOC” REPORTA Ż Z DZIA Ł A Ń KLASY Ic SZKO Ł Y PODSTAWOWEJ NR 5 INTEGRAZYJNEJ W ZESPOLE SZKÓ Ł INTEGRACYJNYCH NR 1 WE W Ł OC Ł AWKU.
Advertisements

Wtorek 8 listopada Ś NIADANIE DAJE MOC Dzie ń zdrowego ś niadania w klasie II A Publicznej Szko ł y Podstawowej nr 1 w Radomsku.
Klasa I a pyszne ś niadanie ma ka ż dego dnia. Szkoła Podstawowa im. Bolesława Chrobrego w Cybince.
Ś NIADANIE DAJE MOC W dniu 8 listopada 2011 roku uczniowie klasy pierwszej ze Szkoły Podstawowej w Wysocinie uczestniczyli w akcji edukacyjnej pod hasłem.
Ś niadanie daje moc Dzie ń Zdrowego Ś niadania w klasach: 2a, 3a, 3d w Szkole Podstawowej nr 10 im. E. Kwiatkowskiego w Gdyni.
… Ś NIADANIE DAJE MOC!!!. …a by ł o to tak… Wychowawczyni Marta Szymborska zaprosi ł a nas na dywan i ka ż dy dosta ł opask ę z ilustracj ą przedstawiaj.
Jak si ę zdrowo od ż ywia ć.  Najwa ż niejszym celem zdrowego ż ywienia jest dostarczanie organizmowi wszystkich sk ł adników od ż ywczych w odpowiednich.
Składniki odżywcze.
Zasady zdrowego odżywiania "W zdrowym ciele zdrowy duch"
PRZYKŁADY WEBQUESTÓW DLA KLAS I – III SZKOŁY PODSTAWOWEJ „Cztery pory roku” Projekt „Razem i osobno” Stowarzyszenie Nauczycieli Edukacji Początkowej Projekt.
PORADNIK 10 wskazówek dla dzieci dotyczących zdrowego trybu życia.
Głównym założeniem pracy w Miejskim Przedszkolu Nr 9 w Częstochowie są priorytety zawarte w Koncepcji Pracy Przedszkola wg których prowadzone są liczne.
Sprawozdanie z udziału Przedszkola Miejskiego nr 22 w projekcie „Dbajmy o lubuskie dla nas i dla przyszłości” w ramach Programu „Szkoły dla Ekorozwoju”
ŻYJMY ZDROWO Prezentacja multimedialna Prezentacja multimedialna.
5 porcji warzyw, owoców lub soku Podsumowanie kampanii Konferencja prasowa Warszawa, 6 maja 2014.
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_19_ Zdrowy styl życia Autor: Mgr.Beata Tomanek Předmět: Přírodověda Třída: 5.třída Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění.
JAK ZJESZ OWOCE I WARZYWA TO NIE BĘDZIESZ CHORA I KRZYWA, A KIEDY PÓJDZIESZ NA PŁYWANIE TO OLIMPIJSKI MEDAL DOSTANIESZ. ŻYJMY ZDROWO!
Czynniki sprzyjające zdrowiu Tryb życia a zdrowie
PYT. 1 CZY PRZED LEKCJAMI ZJADASZ W DOMU I Ś NIADANIE Jedynie 44% badanych uczniów zawsze zjada w domu śniadanie, a przecież wiadomo, że jest to najważniejszy.
FORMY WYPOCZYNKU -BIERNY -CZYNNY. -BIERNY - OGLĄDANIE TELEWIZJI - GRANIE NA KOMPUTERZE - CZYTANIE KSIĄŻEK - MALOWANIE - GRANIE NA INSTRUMENTACH.
Rodzaje upraw pomidorów: Hodowanie pomidorów w szklarniach Hodowanie pomidorów w gruncie Hodowanie pomidorów w doniczkach Hodowanie pomidorów,,do góry.
Zespół Szkół w Przykonie Szkoła Podstawowa im. Marii Konopnickiej w Przykonie.
„Zdrowe odżywianie na Lubelszczyźnie – czytanie ze zrozumieniem”
Szkoła Podstawowa nr 12 im. Mariana Batki Łódź, ul Jurczyńskiego 1/3 tel.: ;
Warszawa, 10 października ZASADY ZBILANSOWANEGO ODŻYWANIA.
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Katowicach ul. Barbary 17 Podsumowanie lokalnego programu edukacyjnego pt. ”Dbam o siebie – żyję zdrowo”
Składniki odżywcze i ich rola w organizmie Białka, cukry i tłuszcze
Zasady racjonalnego żywienia, normy żywienia i zalecane racje pokarmowe na przykładzie dzieci w wieku szkolnym.
Cukrzyca diabetes melitus (łac.). Powszechnie znane typy cukrzycy Typ I Cukrzyca typu 1 występuje wtedy, gdy własny układ odpornościowy organizmu niszczy.
Zdrowe odżywianie to codzienność. Osoby z nadwagą mogą schudnąć, Osoby, które mają złe oceny na lekcji WF, mogą podnieść się, gdy tylko będą regularnie.
Przepis na zdrowie. Na początek zasady 1. Jedz posiłki regularnie co najmniej Dbaj o różnorodność spożywanych produktów. 3. Spożywaj codziennie.
JADŁOSPIS GIMNAZJALISTY. ŚNIADANIE-365 kcal Składniki śniadania, a występujące w nich witaminy i pierwiastki : -mleko : witamina D, wapń i żelazo, witamina.
Jak zachęcić uczniów do ćwiczenia na w-fie? Oliwia Kułaga Kl. IIe.
„GDYBYŚMY MOGLI DAĆ KAŻDEMU WŁAŚCIWĄ ILOŚĆ POŻYWIENIA I ĆWICZEŃ FIZYCZNYCH NIE ZA DUŻO, NIE ZA MAŁO, TO BYLIBYŚMY NA BEZPIECZNEJ DRODZE DO ZDROWIA”. Hipokrates.
CZAS NA ZDROWIE.
WARZYWA SMACZNE I ZDROWE.  Pomaga wyostrzyć wzrok, w krótkim czasie poprawia koloryt cery, reguluje prace żołądka.  Zawiera witaminy A, B1, B2, PP i.
Kuchnia Wielkiej Brytanii Natalia Majda. Kuchnia brytyjska nie ma najlepszej opinii w świecie. Nie można jej zaliczyć do szczególnie wykwintnych czy zdrowych.
III LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. MIKOŁAJA KOPERNIKA W KALISZU Projekt uczennic klasy 2G SALADVITA.
„SKRZATY” Chcesz wiedzieć, czym „Skrzaty” zajmowały się w STYCZNIU? Sam zobacz, jak u nas wesoło… Prezentacja została stworzona dla dzieci i rodziców z.
Śniadanie daje moc 7 IV 2016r.
Ankieta na temat odżywiania się i uprawianej aktywności fizycznej uczniów naszej szkoły.
"Świecimy przykładem 2009". Konkurs ekologiczny 32 DH POWSINOGI KONARZEWO.
FIRMA MASZ DOŚĆ NUDY W ZESZYCIE? NIE WIESZ JAK WYRAZIĆ SIEBIE? NIE WIESZ JAK WYRAZIĆ SIEBIE? A MOŻE CHCESZ ZAREKLAMOWAC WŁASNĄ DZIAŁALNOŚĆ? MAMY NAKLEJKI.
ŚWIETLICOWE ZAJĘCIA DLA PRZEDSZKOLAKÓW. Do naszej świetlicy zawitali ostatnio mili goście - dzieci z Przedszkola nr 34.
działa od września 2015r., spotykamy się raz w tygodniu na jednogodzinnych zajęciach, w jego skład wchodzą uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 1.
Pamietaj!!! ŻYĆ DŁUŻEJ !. Zasada 1 Należy dbać o urozmaicenie posiłków Racjonalnie jeść to znaczy jeść zdrowo, czyli zapewniając codziennie swojemu organizmowi.
„Jak zwiększyć bezpieczeństwo uczestników ruchu drogowego?” Co nam dała realizacja projektu?
Prezentacja przygotowana przez uczniów klasy VI c Marzec 2016.
„ŚNIADANIE DAJE MOC” -wspólne przygotowanie i zjedzenie II śniadania w Szkole Podstawowej im. Stanisława Rosponda w Żyrowej klasa III.
Jestem tym,co jem Edukacyjny Projekt Uczniowski Gimnazjum im. prof. Stefana Myczkowskiego Rok szkolny 2015/2016.
Czas na zdrowie Szkoła Podstawowa Nr 4 w Łukowie.
Opracował: Kacper Kancik kl. V e 1. SMACZNIE I ZDROWO 2.
Mówię NIE używkom – wybieram ZDROWIE Alkohol: Nie ma żadnej korzyści z picia alkoholu w kontekście zdrowia człowieka i społeczeństwa. Każda jego ilość.
Fast Food Agata Nikonowicz i Aleksandra Bartkowiak.
Prezentacje uczniów klasy IIa Prezentacja uczniów klasy IIa,, W Krainie Zdrowia”
Sprawozdanie z realizacji programu realizowanego w roku szkolnym 2015/2016 w klasach 0a, 0b.
Światowy Dzień Zdrowia, ang. World Health Day to święto ustanowione przez Pierwsze Zgromadzenie Ogólne Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) w 1948 roku.
„Czy każdemu z nas jest bliska ochrona środowiska?”
Zdrowe odżywianie. Zdrowe odżywianie - sposób odżywiania, polegający na przyjmowaniu substancji korzystnych dla zdrowia w celu zapewnienia lub poprawy.
KORZYSTANIE PRZEZ UCZNIÓW Z POSIŁKU W STOŁÓWCE SZKOLNEJ NA PODSTAWIE ANALIZY ANKIET PRZEPROWADZONYCH P RZEZ K OMISJĘ R EWIZYJNĄ R ADY M IEJSKIEJ W O LECKU.
Zmień złe nawyki na lepsze zamienniki.
Odżywiaj się by żyć! Ruszaj się dla zdrowia!
Pharmanex® Bone Formula
Dlaczego śniadania są takie ważne?
Smaczne i zdrowe szaszłyki owocowe
Autorzy: Marcelina Gajda, Julia Hajdukiewicz, Jagoda Jarosławska
W roku szkolnym 2014/2015 szkoła realizowała różne zadania związane z szeroko pojętą promocją zdrowia, które uwzględniały przyjęty cel dotyczący dostrzegania.
Zasady zdrowego odżywiania
ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA FOTORELACJI Z UDZIAŁU UCZNIÓW KL
Mamo, Tato wolę wodę !!! Realizujemy wiele programów edukacyjnych, które nie tylko dostarczają wiedzy, ale przede wszystkim stwarzają możliwość podjęcia.
Zapis prezentacji:

SP SZKODNA ZAPRASZAMY NA POKAZ SLAJDÓW

To my ! Drużyna „ Zdrowe Warzywa” - członkowie Klasowego Klubu Śniadanie Daje Moc. Nasza drużyna liczy 9 osób, bo tyle jest nas w klasie. Nazywamy się „ Zdrowe Warzywa”. Jako Klasowy Klub Śniadanie Daje Moc dużo się nauczyliśmy na temat zdrowego trybu życia.

W naszej klasie mieliśmy różne zajęcia edukacyjne, dzięki którym pogłębiliśmy wiedzę na temat zdrowego odżywiania oraz roli śniadania w diecie dziecka. Przebieg naszych zajęć to: - pogadanka na temat ważnych składników pożywienia, ich rolą w organizmie i występowaniem w produktach spożywczych, - poznanie zasad zdrowego odżywiania się, - zależność między odżywianiem, a zdrowiem, - oglądanie prezentacji na temat zdrowego odżywiania, -poznanie działania mydła i nauka prawidłowego mycia rąk, - pięć kolorów dla zdrowia – zapoznanie z różnymi owocami, warzywami i ich walorami odżywczymi, wykonanie kolorowych koszyczków. -wykonanie piramidy żywieniowej. - wykonanie prac plastycznych zdrowego śniadania. Dzień Śniadanie Daje Moc jest podsumowaniem dotychczasowych działań, ale w dalszym ciągu będziemy pogłębiać naszą wiedzę, bo chcemy być silni i zdrowi.

Już wiemy jakie produkty powinniśmy spożywać i jakie witaminy się w nich znajdują oraz co to jest zdrowy tryb życia.

Pięć kolorów naszej zdrowej diety Pani dała nam obrazki różnych warzyw, owoców, które układaliśmy i przyklejaliśmy na odpowiednich koszyczkach. Tak powstały koszyczki ze zdrowymi warzywami i owocami, które są ozdobą szkolnego korytarza i zachęcają wszystkich do pogłębiania wiedzy na temat walorów odżywczych owoców, warzyw.

Nasza piramida zdrowia Na poszczególnych piętrach piramidy poukładaliśmy różne produkty, owoce i warzywa. Oczywiście wiemy, że ruch jest bardzo ważny.

Nadszedł czas na zdrowe śniadanie. Znając zasady zdrowego odżywiania z przyniesionych produktów wspólnie przygotowaliśmy pyszne, zdrowe śniadanie. Zadbaliśmy też o to, aby stoły wyglądały ładnie. Oczywiście przed pracą wszyscy umyliśmy ręce. Mieliśmy pożywne płatki oraz kolorowe zdrowe kanapki. Na deser przygotowaliśmy zdrowe warzywne i owocowe koreczki. Na naszych kanapkach były pomidory, ogórki, rzodkiewka, sałata, wędlina, no i oczywiście szczypiorek z naszej hodowli. Na śniadanie zaprosiliśmy rodziców, ale mogła tylko przyjść mama Karolinki z młodszą siostrą. Swoją obecnością zaszczyciła nas Pani dyrektor, której nasze śniadanie bardzo się podobało. Kanapek było tak dużo, że w ramach promocji zdrowego odżywiania poczęstowaliśmy nimi kolegów i koleżanki ze starszych klas. WSZYSTKIE

Ręce umyte ! Fartuszki założone, produkty przygotowane. Bierzemy się do pracy!

Robimy pyszne koreczki warzywne i owocowe, które nabijamy na połówki jabłek.

Teraz czas na kanapki.

Gotowe, stół zastawiony. Nasze kanapki są bardzo pomysłowe i kolorowe.

Smacznego!

W ramach promocji zdrowego śniadania kanapkami poczęstowaliśmy dzieci ze starszych klas.

Gazetka, którą wykonaliśmy na korytarzu ma wszystkim przypominać, że śniadanie to bardzo ważny posiłek.

DZIĘKUJEMY ZA UWAGĘ ! Realizacja programu pozwoliła nam zrozumieć jak ważne dla naszego zdrowia jest spożywanie śniadania. Klasowy Klub Śniadanie Daje Moc Szkoła Podstawowa w Szkodnej Opracowanie: klasa II z wychowawcą Jolantą Bączkowską.