Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne Ozlan.net.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne Ozlan.net."— Zapis prezentacji:

1 Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne Ozlan.net

2 Przed przygotowywaniem jakiegokolwiek deseru musisz wiedzieć, co jest jego podstawą. Podstawy są podzielone na : Ciasta, które zawierają francuskie ciasto, które jest cienkie, słodkie i kruche Mleczne, składające się na podstawę deseru Biszkopt, tort Puffpastry.co.uk

3 Są trzy metody przygotowania francuskiego ciasta: angielska, francuska i szkocka (Znane jako kruche ciasto). Składniki dla każdego typu są takie same, różnicę stanowi sposób ich składania. Warstwy ciasta są tworzone poprzez naprzemienne łączenie ciasta i tłuszczu i ich składanie. Kiedy ciasto wkładane jest do ciepłego piekarnika, tłuszcz się roztapia i tworzy przerwy między warstwami ciasta. Para uwalniana podczas roztapiana tłuszczu powoduje wzrost ciasta oraz tworzenie warstw, które są lekkie i łatwe do spożycia.

4 Ciasto składa się z mąki, która ma powstrzymać parę, którą wytworzy tłuszcz. Ponadto w skład wchodzi woda, margaryna, sok z cytryny i bardzo zimne masło. Mąka, margaryna, sok z cytryny i woda są mieszane razem, by stworzyć sztywną konsystencję. Ciasto musi być mieszane tak długo, aż będzie elastyczne, a składniki stworzą jednolitą konsystencję.

5 Turnovers Gateaux Pthivier Millefeuilles Rolada Palmiers Tarta Strudel jabłkowy Sweet,fantasies.com

6 Mieszanka: mąki, masła, soku z cytryny, cukru pudru i jajek. Dobre ciasto powinno być delikatne i łatwo rozprowadzone na blasze. Efekt ten osiąga się poprzez wybranie odpowiedniego rodzaju mąki, z niską zawartością białka. Mocno wyrobione ciasto może spowodować, że stanie się zbyt kruche i podczas pieczenia zacznie się kruszyć, co obniży jakość potrawy. F .com

7 Różnorodne tarty Zespoły owoców Biszkopty Babeczki z owocami Tarta Flickr.com

8 Kruche ciasto jest mieszanką wody, masła, cukru oraz bogatej w białko mąki. Wodę i tłuszcz gotujemy w garnku. Następnie dodajemy mąki i wciąż mieszamy. Trzymamy rondel na ogniu przez około 2 minuty, ciągle mieszając. Ściągamy mieszaninę z ognia i pozostawiamy do ostudzenia. Powoli dodając jajka, uzyskamy jednolitą konsystencję ciasta.

9 Gateaux St Honre Paluszki Ciastka z kremem Herbatniki Dessertfirst.type

10 Mleczne desery są bardzo popularne, ponieważ są kremowe i łatwe w przygotowaniu. Mogą być wykonane z takich składników jak jajka, jogurt, śmietana i mleko. Mleczne desery mogą być ciepłe, jak i zimne.

11 Lody Krem Brulee Sernik Mus Markizy Suflet Rolada Bbcgoodfood.co

12 Biszkopt jest przygotowywany z jajek, cukru, mąki. Biszkopt nie zawiera tłuszczu, dlatego też może być lżejszą podstawą deseru. W obu przypadkach dobre ubicie jajek czyli napowietrzanie sprawia, że biszkopt, czy też tort jest lekki i puszysty.

13 Ciasto z migdałami Petit flours Babeczka z owocami Trifles Markizy Pudding biszkoptowy Sweetnapa.co


Pobierz ppt "Desery możemy podzielić na dwie kategorie: Ciepłe i zimne Ozlan.net."

Podobne prezentacje


Reklamy Google