Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b."— Zapis prezentacji:

1 Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b

2 Historia Kawa rozpuszczalna została wymyślona w Stanach Zjednoczonych Ameryki podczas pierwszej wojny światowej.

3 Jak się ja tworzyło Pierwszy sposób wyprodukowania kawy rozpuszczalnej polega na zaparzeniu wodą o wysokiej temperaturze i pod wysokim ciśnieniem, zmielonej kawy.

4 Brownies cappuccino Forma kwadratowa 23cm 200 ml słodkiej śmietany
100 g czekolady mlecznej g do polania 100g czekolady gorzkiej 200 g masła 6 jajek 2 szklanki maki pszennej 1 szklanka cukru 1 paczka cappuccino 1/4 szklanki likieru czekoladowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej W śmietanie wymieszać cappuccino oraz kawę na jednolitą masę, dodać likier - wymieszać i odstawić. Następnie rozpuścić masło razem z cukrem, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masła - wymieszać, przestudzić lekko masę. Jajka roztrzepać i dodać do przestudzonej masy czekoladowej szybko wymieszać. Teraz dodać wymieszane cappuccino w śmietanie i zmiksować składniki. powoli wsypać mąkę - miksując do uzyskania jednolitej konsystencji. Tak powstałą masę wylać na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 30minut. Po upieczeniu wyjąc z piekarnika i przestudzić, następnie wstawić do lodówki na noc do porządnego schłodzenia. Trzecią tabliczkę czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować nią ciasto. Smacznego

5 Pierwsza kawa rozpuszczalna

6 Najpierw parzyli ją w kubkach…

7 Teraz prawie każdy parzy ją w ekspresie

8 Dziękuje za obejrzenie


Pobierz ppt "Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b."

Podobne prezentacje


Reklamy Google