Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Zimne Desery.. Ryżu ; gruszki Conde, ryż Empress. Żelatyny ; musy, Bavarois-krem bawarski. Na bazie ubitych jajek; Crème Caramel- krem karmelowy, Crème.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Zimne Desery.. Ryżu ; gruszki Conde, ryż Empress. Żelatyny ; musy, Bavarois-krem bawarski. Na bazie ubitych jajek; Crème Caramel- krem karmelowy, Crème."— Zapis prezentacji:

1 Zimne Desery.

2 Ryżu ; gruszki Conde, ryż Empress. Żelatyny ; musy, Bavarois-krem bawarski. Na bazie ubitych jajek; Crème Caramel- krem karmelowy, Crème Brulee- krem Brulee. Na bazie jajek; lody, Crème Patisserie- krem Patisserie. Podział zimnych deserów z:

3 Na bazie owoców; owocowe kremy, gotowane gruszki, kompoty. Na bazie śmietany; musy, krem Amaretto. Na bazie ciasta; ciastka z owocami, tarta, placki, ciastka wypełnione kremami. Na bazie biszkoptu; torty, torciki. Zimne Desery.

4 Zimne desery mogą być serwowane w wielu różnych stylach, wykorzystując szeroki zasób naczyń: Różnorodne talerze Szklane naczynia(pucharki Kokilki Czarki Formy Miski Sposób Serwowania

5 Dekoracja; czekolada, śmietana, masa Choux Napowietrzanie/aeracja; chemiczne, biologiczne, mechaniczne, laminacja. Dodawanie smaków; użycie olejków, soków Podstawowe elementy przygotowania deserów

6 Przecieranie; Rozcieranie owoców na miazgę, sosy do płynnej konsystencji. Łączenie; połączenie razem różnych składników, by stworzyć jednolitą potrawę. Np. Bavarois. Miksowanie; Wykorzystanie robota kuchennego, widelca lub trzepaczki. Podstawowe Metody Przygotowania

7 Gotowanie/Gotowanie we wrzątku. Gotowanie w sokach, winie lub syropie. Np. Gotowane gruszki w czerwonym winie. Duszenie. Tak jak powyżej, ale z niewielką ilością wina i pod rzykryciem, by zachować wilgoć. Np. Duszony rabarbar. Metody sporządzania:

8 Zapisz przepis na pomarańczowe Bavarois. Znajdź przepis na Crème Brulee. Nazwij trzy typy napowietrzania/aeracji. Zobacz i powtórz.


Pobierz ppt "Zimne Desery.. Ryżu ; gruszki Conde, ryż Empress. Żelatyny ; musy, Bavarois-krem bawarski. Na bazie ubitych jajek; Crème Caramel- krem karmelowy, Crème."

Podobne prezentacje


Reklamy Google