Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pojemnik ze stali nierdzewnej i porcelana. BESZAMEL 1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz 90 g MĄKI 90 g MASŁA 120 g MĄKI 120 g MASŁA 60 g MĄKI.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Pojemnik ze stali nierdzewnej i porcelana. BESZAMEL 1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz 90 g MĄKI 90 g MASŁA 120 g MĄKI 120 g MASŁA 60 g MĄKI."— Zapis prezentacji:

1 Pojemnik ze stali nierdzewnej i porcelana. BESZAMEL 1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz 90 g MĄKI 90 g MASŁA 120 g MĄKI 120 g MASŁA 60 g MĄKI 60 g MASŁA ZASMAŻKA Wymieszaj składniki Sposób wykonania: Przygotuj produkty i naczynia Podgrzej mleko Przygotuj zasmażkę I stopnia i nieco ostudź Powoli dodaj do zasmażki do gotującego się mleka, przypraw. Do natychmiastowego spożycia lub przechowane w kąpieli wodnej do późniejszego podania. Zastosowanie -może być stosowany do potraw takich jak gotowane mięsa, ryby, potrawy z warzyw, makarony, sosy itd. -Jako baza do przygotowania innych sosów.

2 SOSY POCHODNE BESZAMEL Śmietana Cebula, jarzynka i masło Tarty ser, masło i żółtka Sos śmietanowy SOS SOUBIESSE SOS MORNAY

3 SOS VELOUTÉ I JEGO POCHODNE 1l bulionu 60 g mąki sól 60 g masła gałka muszkatołowa biały pieprz PRZYGOTOWANIE: Tak samo jak beszamel, tylko zastosować wywar mięsny lub mleko (wołowy lub cielęcy, drobiowy lub rybny). Zastosowanie: Jako podstawa do innych sosów. Jako dodatek do potraw, jako sos kremowy lub puree. SKŁADNIKI drób dziczyzna wołowina ryby

4 POCHODNE SosVelouté z drobiu Sos Velouté z mięsa, drobiu lub ryb SosVelouté z ryb żółtka, śmietana, pieczarki, bulion. sos Doskonały + puree z pomidorów żelatyna lub klej rybny i śmietana sos z gotowania ryb z białym winem + śmietana i masło SOS DOSKONAŁY SOS AURORA SOS CHAUD-FROID SOS z białym winem Sos Aurora można uznać za pochodną białego sosu, wykonany na bazie tego sosu.


Pobierz ppt "Pojemnik ze stali nierdzewnej i porcelana. BESZAMEL 1 l mleka,sól,gałka muszkatołowa, biały pieprz 90 g MĄKI 90 g MASŁA 120 g MĄKI 120 g MASŁA 60 g MĄKI."

Podobne prezentacje


Reklamy Google