Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

WPROWADZANIE NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII W SEKTORZE SPOŻYWCZYM JAKO KWESTIE ZARZĄDZANIA Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "WPROWADZANIE NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII W SEKTORZE SPOŻYWCZYM JAKO KWESTIE ZARZĄDZANIA Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa."— Zapis prezentacji:

1 WPROWADZANIE NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII W SEKTORZE SPOŻYWCZYM JAKO KWESTIE ZARZĄDZANIA Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa Warszawa

2 Nowoczesne techniki i technologie w kontekście rozwojowym Charakterystyka obecnego etapu rozwoju gospodarczego Przedsiębiorstwa przemysłu rolno – spożywczego wobec wyzwań rozwojowych Rola Unii Europejskiej w rozwoju nowoczesnych technik i i technologii

3 Innowacje – rodzaje, charakter Innowacje u dostawców i odbiorców Innowacje w systemach wytwarzania (służące rozszerzeniu skali produkcji) Innowacje w informacji Innowacje w zarządzaniu

4 Decyzje przedsiębiorstwa o wprowadzeniu innowacji Innowacje a konkurencyjność przedsiębiorstwa Innowacje w strategii firmy Innowacje wobec cyklu życia technologii Związek nowej technologii z innowacyjnością przedsiębiorstwa

5 Czynniki kształtujące decyzje o wprowadzeniu nowej techniki czy technologii Potrzeby i zachowania kupujących Obecna i przyszła sytuacja w konkurencji Poziom rozwoju techniki i kierunki rozwoju technologii Strategia przedsiębiorstwa

6 Decyzje o innowacjach w branży spożywczej Sytuacja ekonomiczna przedsiębiorstw w branżach rolno- spożywczych Innowacyjność produktu jako przewaga konkurencyjna Kierunki inwestowania w przedsiębiorstwach Przyszłość przedsiębiorstw a strategiczne kierunki inwestowania

7 Bariery wprowadzania nowych technik i technologii do przemysłu spożywczego Sytuacja wewnętrzna przedsiębiorstwa Sytuacja w otoczeniu przedsiębiorstwa Strategiczna odpowiedzialność za biznes


Pobierz ppt "WPROWADZANIE NOWOCZESNYCH TECHNIK I TECHNOLOGII W SEKTORZE SPOŻYWCZYM JAKO KWESTIE ZARZĄDZANIA Prof. dr hab.. Małgorzata – Piasecka Szkoła Główna Handlowa."

Podobne prezentacje


Reklamy Google