Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

MAJONEZ I JEGO POCHODNE SKŁADNIKI: 4 żółtka 1 l oliwy z oliwek trochę octu lub cytryny sól,musztarda. Sposób wykonania: Przygotuj składniki i naczynia.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "MAJONEZ I JEGO POCHODNE SKŁADNIKI: 4 żółtka 1 l oliwy z oliwek trochę octu lub cytryny sól,musztarda. Sposób wykonania: Przygotuj składniki i naczynia."— Zapis prezentacji:

1 MAJONEZ I JEGO POCHODNE SKŁADNIKI: 4 żółtka 1 l oliwy z oliwek trochę octu lub cytryny sól,musztarda. Sposób wykonania: Przygotuj składniki i naczynia. Ubij żółtka, dodaj ocet lub sok z cytryny, musztardę, i przyprawy. Przygotowanie: Podczas ubijania żółtek, dodaj oliwy cienką strużką i intensywnie ubijaj. Dopraw do smaku i przechowuj w zimnym miejscu. Zastosowanie: Jako podstawa do innych sosów do sałatek. Do przystrojenia ryb, dań zimnych i szparagów. Corrodible container and rod ISTOTNE

2 Pochodne MAJONEZ Puree ze szpinaku, rukiew wodna,estragon, pietruszka, szczypiorek, trybula Korniszon Brunoise, kapary, jajko, cebula i pietruszka Część sosu tatarskiego i zielonego Ketchup, sok pomarańczowy, brandy, Tabasco, Lea & Perrins Zielony sos SOS TATARSKI SOS VINCENT Różowy sos

3 Majonez musztarda, kapary, ogórki konserwowe, trybula, pietruszka, anchois, estragon kapary, korniszony, trybula, estragon, pietruszka, białka jaj żelatyna sos pomidorowy, żółtka, papryka i pietruszka. Pochodne SOS REMULADOWY SOS Griviche MAJONEZ WIĄŻĄCY SOS ANDALUZYJSKI Majonez przygotowany na bazie żółtek,oleju/oliwy, soku z cytryny, musztardy,sól i pieprz


Pobierz ppt "MAJONEZ I JEGO POCHODNE SKŁADNIKI: 4 żółtka 1 l oliwy z oliwek trochę octu lub cytryny sól,musztarda. Sposób wykonania: Przygotuj składniki i naczynia."

Podobne prezentacje


Reklamy Google