Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

ŹRÓDŁA SŁODYCZY Leonardo da Vinci Partnership: Kitchen and Restaurant Guide for Starters.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "ŹRÓDŁA SŁODYCZY Leonardo da Vinci Partnership: Kitchen and Restaurant Guide for Starters."— Zapis prezentacji:

1 ŹRÓDŁA SŁODYCZY Leonardo da Vinci Partnership: Kitchen and Restaurant Guide for Starters

2 Cukier

3 Cukier granulowany Cukier jest najczęstszym słodzikiem, zwykle w kształcie maleńkich kryształków. Jest używany do słodzenia przy pieczeniu i gotowaniu, jak również jako dodatek do kawy lub herbaty.

4 Brązowy cukier Brązowy cukier jest często używany w przepisach na ciastka, desery, dania główne jak również do niektórych sosów i marynat.

5 Cukier stalówkowy Cukier stalówka jest to utwardzony cukier, który wygląda jak mały grad. Cukier stalówka jest stosowany głównie do dekoracji ciast, ponieważ nie topi się w wysokich temperaturach.

6 Cukier puder Cukier puder jest używany jako słodzik w słodyczach, ciastach i napojach, ale również do dekoracji, na przykład na ciasta. Można również zrobić lukier z cukru pudru.

7 Cukier wanilinowy Cukier waniliowy stosuje się do dodawania aromatu waniliowego do wypieków.

8 Inne słodziki

9 Miód Miód to popularny słodzik do herbaty. Jest również stosowany do kanapek, ciastek i lodów. W kuchni miód jest często używany do glazurowania.

10 Pictures in the presentation are taken from the public domain via the Internet. The presentations are used for non-profit educational purposes.


Pobierz ppt "ŹRÓDŁA SŁODYCZY Leonardo da Vinci Partnership: Kitchen and Restaurant Guide for Starters."

Podobne prezentacje


Reklamy Google