Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa FEAD 2014. Kwota środków finansowych przeznaczonych na realizację Podprogramu 2014 Kwota ogółem ok. 46 760 175 zł.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa FEAD 2014. Kwota środków finansowych przeznaczonych na realizację Podprogramu 2014 Kwota ogółem ok. 46 760 175 zł."— Zapis prezentacji:

1 Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa FEAD 2014

2 Kwota środków finansowych przeznaczonych na realizację Podprogramu 2014 Kwota ogółem ok zł Kwota przeznaczona na zakup artykułów w ramach przetargów zł Kwota na sfinansowanie VAT zł Kwota przeznaczona na dofinansowanie dla organizacji partnerskich zł

3 Stosowane nazwy IZ – Instytucja Zarządzająca – Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej IP- Instytucja Pośrednicząca- Agencja Rynku Rolnego OPO- organizacje partnerskie o zasięgu ogólnopolskim (PCK, Caritas, FPBŻ, PKPS) OPR- organizacja partnerska regionalna (Banki Żywności) OPL- organizacja partnerska lokalna

4 Okres realizacji dostaw artykułów spożywczych do magazynów Banków Żywności

5 Okres dystrybucji żywności z Banku Żywności w Koninie do OPL

6 Okres dystrybucji żywności przez OPL

7 Indykatywny procentowy podział środków finansowych przeznaczonych na zakup artykułów spożywczych na organizacje partnerskie na organizacje partnerskie o zasięgu ogólnopolskim lub ponadregionalnym Polski Czerwony Krzyż – 4,01% Federacja Polskich Banków Żywności – 44,3% Caritas Polska – 34,17% Polski Komitet Pomocy Społecznej 17,69%

8 Indykatywny procentowy podział wartości artykułów spożywczych na grupy towarowe  produkty mięsne (mielonka wieprzowa) – %,  produkty skrobiowe (makaron świderki) – %,  cukier – %  produkty mleczne (mleko UHT) – %,  tłuszcze (olej rzepakowy) – %.

9 Procentowy podział na województwa wartości pomocy dla osób potrzebujących Lp.Województwa % podział wartości pomocy na województwa 1 Dolnośląskie7,39% 2 Kujawsko-pomorskie5,15% 3 Lubelskie8,15% 4 Lubuskie4,16% 5 Łódzkie7,11% 6 Małopolskie8,79% 7 Mazowieckie 10,51% 8 Opolskie2,40% 9 Podkarpackie6,18% 10 Podlaskie2,54% 11 Pomorskie5,74% 12 Śląskie 11,18% 13 Świętokrzyskie4,13% 14 Warmińsko-mazurskie4,02% 15 Wielkopolskie7,14% 16 Zachodniopomorskie5,41%

10 Procentowy podział pomiędzy organizacje partnerskie w województwach Lp.Województwa PCKFBŻ Caritas PKPS 1 Dolnośląskie 7,994,855,3717,49 2 Kujawsko- pomorskie 03,935,458,78 3 Lubelskie 06,389,7511,32 4 Lubuskie 02,997,461,65 5 Łódzkie 08,284,8710,13 6 Małopolskie 010,4010,034,37 7 Mazowieckie 8,7410,279,9712,54 8 Opolskie 01,344,691,17 9 Podkarpackie 20,623,204,912,82 10 Podlaskie 02,253,91,23 11 Pomorskie 25,986,055,251,33 12 Śląskie 16,2813,4310,964,82 13 Świętokrzyskie 05,004,003,13 14 Warmińsko- mazurskie 04,913,383,96 15 Wielkopolskie 09,846,123,99 16 Zachodniopomors kie 20,396,883,91,27 100,00

11 Warunki realizacji Programu przez organizacje partnerskie Posiadać osobowość prawną Wpis w statucie o działalności charytatywnej na rzecz mieszkańców danej gminy Ścisła współpraca z miejscowym OPS

12 Osoby uprawnione do korzystania z Programu: Będące w najtrudniejszej sytuacji, spełniające przesłanki wskazane w art. 7 ustawy o pomocy społecznej, których dochód nie przekracza 150% kryterium dochodowego uprawniającego do korzystania z pomocy społecznej (813 zł dla osoby samotnie gospodarującej i 684 zł dla osoby w rozdzinie)

13 Skład paczki żywnościowej Makaron świderki – 3 opakowania (3x500g) Mielonka wieprzowa -2 opakowania (2x400 g) Cukier biały -2 opakowania Olej rzepakowy- 1 opakowanie Mleko -2 opakowania Razem 7,3 kg/os

14 Wielkość dostaw do Banku Żywności w Koninie Makaron świderki kg Cukier biały kg Mleko l Mielonka wieprzowa kg Olej l

15 Z pomocy Banku Żywności w Koninie w Podprogramie FEAD 2014 może skorzystać osób


Pobierz ppt "Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa FEAD 2014. Kwota środków finansowych przeznaczonych na realizację Podprogramu 2014 Kwota ogółem ok. 46 760 175 zł."

Podobne prezentacje


Reklamy Google