Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałWacława Dziedzic Został zmieniony 8 lat temu
2
działa od września 2015r., spotykamy się raz w tygodniu na jednogodzinnych zajęciach, w jego skład wchodzą uczniowie Zasadniczej Szkoły Zawodowej Nr 1 kształcącej się na kierunku: - pracownik pomocniczy obsługi hotelowej
3
Uczestnicy KLUBU Aleksandra Szala Sandra Szala
4
Justyna Skałbania
5
Damian Konopelski
6
- pracownik pomocniczy obsługi hotelowej
7
W ramach integracji zawodowej współpracujemy z kołem florystycznym
8
Cele KLUBU: Rozwijanie zainteresowań tematyką hotelarstwa, gastronomii, florystyki Przygotowanie do pracy zawodowej Wdrażanie do współpracy w grupie
9
Cele KLUBU: Rozbudzenie wrażliwości estetycznej Wyzwalanie aktywności ucznia Przygotowanie do odpowiedniego gospodarowania czasem
10
Cele KLUBU: Pogłębianie wiedzy poprzez studiowanie literatury fachowej Przygotowanie do egzaminu zawodowego Kształtowanie wytrwałości, sumienności
11
Cele KLUBU: Kształtowanie umiejętności prawidłowego utrzymania porządku w jednostce mieszkalnej, węźle higieniczno-sanitarnym oraz pomieszczeniach gastronomicznych
12
Cele KLUBU: Kształtowanie umiejętności pielęgnacji roślin pokojowych, terenów zieleni Poznanie zasad układania kompozycji kwiatowych
13
Działania podejmowane w ramach funkcjonowania KLUBU: Rozwijanie zainteresowań: - kulinarnych
14
Przyrządziliśmy do tej pory następujące dania: Frytki Sałatkę owocową Sałatkę warzywną Sok marchewkowo-jabłkowy Kanapki Sok jabłkowy z dodatkiem kapusty, pietruszki
15
Przygotowanie soku marchewkowo- jabłkowego
17
Degustacja soczku
18
Współpracujemy ze szkolną świetlicą Zdrowo odżywiamy naszych najmłodszych z klas I-III Mamy możliwość otrzymywania produktów do naszych dań od pani Agaty Brol - wychowawczyni świetlicy gr.II
19
Degustacja soczku
20
Przygotowanie i degustacja kanapek W ramach projektu: Śląska Sieć Szkół Promujących Zdrowie przygotowaliśmy „Zdrowe śniadanie”
21
Przygotowanie kanapek
23
efekt końcowy – gotowe kanapki
25
c.d. działań podejmowanych w ramach funkcjonowania KLUBU: Rozwijanie zainteresowań: -florystycznych (tworzenie kompozycji kwiatowych) - rękodzielniczych (stroiki świąteczne, kartki bożonarodzeniowe, choinki dekoracyjne, ozdoby choinkowe)
26
c.d. działań podejmowanych w ramach funkcjonowania KLUBU: Pogłębianie wiedzy poprzez: - studiowanie fachowej literatury, - oglądanie filmów, prezentacji.
27
c.d. działań podejmowanych w ramach funkcjonowania KLUBU: Pogłębianie wiedzy poprzez: - udział w wizytach studyjnych Ośrodek Wypoczynkowy Rybaczówka w Dąbrowie Górniczej porządkowanie terenu wokół obiektu noclegowego
28
Dziękują za uwagę nauczyciele prowadzący Szkolny Klub Aktywnych Zawodowców: Renata Mazurkiewicz Katarzyna Marek
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.