NAJWIĘKSZE POLSKIE LABORATORIA laboratoriów w dwóch lokalizacjach: 5 ŁAJSKI pod Warszawą FILIA POŁUDNIE w Mysłowicach 2 laboratoria mikrobiologiczne 2.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
W POLITECHNICE ŁÓDZKIEJ
Advertisements

I Geneza parków 1948r – powstanie pierwszego parku technologicznego w Menlo Park (USA) 1951r – Stanford Research Park na Uniwersytecie.
Przegląd wytycznych i zalecanych rozwiązań wykorzystania oceny ryzyka w ustawodawstwie Unii Europejskiej i Stanów Zjednoczonych Na podstawie informacji.
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie  działa na rzecz Nauki i Społeczności Lokalnej od 23 Października 1944 roku. Pierwsza inauguracja roku.
Aktualizacja Regionalnej Strategii Innowacji dla Mazowsza i określenie inteligentnej specjalizacji regionu – stan prac Małgorzata Rudnicka Wydział Innowacyjności.
Rozwój odnawialnych źródeł energii w programach na lata
Propozycje zmiany zatwierdzonych kryteriów wyboru projektów dla Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, Danuta Sokołowska Warszawa, 20.
Kryteria wyboru projektów w ramach Działania 8.2 Priorytetu VIII PO KL w 2009 r. w województwie warmińsko-mazurskim.
PAŃSTWOWY MONITORING ŚRODOWISKA
Wsparcie przygotowania terenów inwestycyjnych Wsparcie działań studyjno-koncepcyjnych w ramach przygotowania terenów inwestycyjnych dla projektów inwestycyjnych.
1 Krajowa Agencja Poszanowania Energii S.A. Polsko - Japońskie Centrum Efektywności Energetycznej.
LABORATORIUM Z KLASĄ TO EGZAMIN NA PIĄTKĘ.
Projekt współpracy bliźniaczej Szkolenia z zakresu monitoringu jakości wody dla przedstawicieli Państwowej Inspekcji SanitarnejSzkolenia z zakresu monitoringu.
Ramowa Dyrektywa Wodna – skutki dla gospodarstw rybackich
KONFERENCJA NAUKA DLA BIZNESU – WSPARCIE INNOWACJI W SEKTORZE ROLNO-SPOŻYWCZYM Katarzyna Margel Warszawa, SGGW, 27 luty 2007 rok.
KONFERENCJA NAUKA DLA BIZNESU – WSPARCIE INNOWACJI W SEKTORZE ROLNO- SPOŻYWCZYM prof. dr hab. Alojzy Szymański Warszawa, SGGW, 27 luty 2007 r.
Koncepcja programowo - przestrzenna terenów położonych przy ulicach: Grudziądzka, Polna, Ugory.
PRZYGOTOWANIE DOKUMENTACJI DLA TERENÓW PRZEMYSŁOWYCH W STARGARDZIE SZCZECIŃSKIM PROJEKT nr POIG WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ UNIĘ EUROPEJSKĄ.
Projekty zgłoszone do Funduszu Spójności z Dolnego Śląska – ich rola w kształtowaniu polityki regionalnej Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki.
OCENA STANU GOSPODARKI WODNO-ŚCIEKOWEJ W GM. ŚWIĘTA KATARZYNA
Ministerstwo Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej Departament Zarządzania Programem Wzrostu Konkurencyjności Przedsiębiorstw SEKTOROWY PROGRAM OPERACYJNY.
PRODUKTY Instytut Ekologii Terenów Uprzemysłowionych Dział Promocji
Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego 1 17 października 2008 r. Anna Dobrowolska Dyrektor Departamentu Funduszy Europejskich Efekty SPO WKP –rola Ministerstwa.
Instytut Zaopatrzenia w Wodę i Ochrony Środowiska
Aktualizacja Regionalnej Strategii Innowacji Województwa Kujawsko- Pomorskiego.
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego.
Usługa pilotażowa: optymalizacja kosztów prowadzenia działalności gospodarczej dla MSP Mariusz Gajowiak – Lider Zespołu Sekwencja Sp. z o.o. Warszawa
ABC FUNDUSZY EUROPEJSKICH © Mariola Ciborowska, 11 grudnia 2012.
PRZEDSIĘBIORSTWO GEOLOGICZNE
SEMINARIUM POPRAWA PEWNOŚCI ZASILANIA W ENERGETYCE PRZY WYKORZYSTANIU ŹRÓDEŁ ODNAWIALNYCH Możliwości praktycznej realizacji i wdrażania rozwiązań technicznych.
Rozwój, koordynacja, monitoring i ewaluacja dolnośląskiego systemu innowacji współfinansowany z EFS w ramach poddziałania POKL Rozwój, koordynacja,
mgr inż. Jerzy Korkowski
TECHNIK ANALITYK Informacje o zawodzie.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK OCHRONY ŚRODOWISKA.
Witamy w Inkubatorze Przedsiębiorczości
POLSKA PLATFORMA TECHNOLOGICZNA ŻYWNOŚĆ Warszawa
Cel pracy Cel pracy Założenia i metoda Struktura programu Obsługa programu Opracowanie programu służącego do gromadzenia informacji o wprowadzanych zanieczyszczeniach.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
„Polskie klastry i polityka klastrowa” Klaster NUTRIBIOMED Warszawa dnia 14 kwietnia 2011 r. Przedsięwzięcie realizowane przez PARP jest współfinansowane.
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
KIERUNKI ROZWOJU GÓRNOŚLĄSKO – ZAGŁĘBIOWSKIEJ METROPOLII „SILESIA”
NIDZICKI INKUBATOR PRZEDSIĘBIORCZOŚCI
Strefowy Klaster Edukacyjny.
Wydział Biologii i Biotechnologii
Uniwersytet Rzeszowski
Centrum Badań i Ekspertyz Towaroznawczych Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu al. Niepodległości 10, pok. 0039, Poznań tel.
ZESPÓŁ SZKÓŁ GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ I AGROBIZNESU W LĘBORKU
Katedra Inżynierii Produkcji
Katedra Zarządzania Jakością Procesów i Produktów Politechnika Śląska w Gliwicach Wydział Organizacji i Zarządzania Katedra Zarządzania Jakością Procesów.
Politechnika Śląska w Gliwicach Wydział Organizacji i Zarządzania Katedra Zarządzania Środowiskiem i Bezpieczeństwem Kierownik Katedry: dr hab. Zygmunt.
Politechnika Śląska w Gliwicach Wydział Organizacji i Zarządzania Katedra Zarządzania Przedsiębiorstwem i Organizacji Produkcji Kierownik Katedry: prof.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego 1 Technologie mało- i bezodpadowe 1.
Dotacje unijne w praktyce
BADANIA APARATUROWE – OBIEKTYWNA METODA POTWIERDZANIA DEKLARACJI MARKETINGOWYCH Rzeszów,
Współpraca nauka – biznes jako nowoczesna ścieżka wzrostu innowacyjności przedsiębiorstw Komisja ds. Innowacyjności i Współpracy Nauki z Biznesem Regionalna.
Wydział Biologii i Nauk o Środowisku Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego ma zaszczyt zaprosić Państwa do współpracy Zapraszamy w szczególności.
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
1 Instytut Techniczny Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Gorzowie Wielkopolskim Konferencja: Lubuskie Centrum Innowacji, styczeń
1 Rola Pomorskiej Izby Rzemieślniczej MSP w kształtowaniu pomorskiego rynku pracy
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 13 im. Sybiraków, Łódź ul. Skrzydlata 15, tel.: (042)
GTB Metropolis Zmieniamy obraz Śląska.  Jesteśmy właścicielem nieruchomości komercyjnych na obszarze Aglomeracji Górnośląskiej  Przygotowujemy nieruchomości.
I n s t y t u t C h e m i c z n e j P r z e r ó b k i W ę g l a, Z a b r z e Rok założenia 1955 Obszar badawczy 2 „Efektywne procesy i operacje jednostkowe”
Gospodarowanie wodami podziemnymi na obszarach dolinnych Małgorzata Woźnicka Państwowy Instytut Geologiczny- Państwowy Instytut Badawczy.
Technologie w zasięgu ręki. Cele regionalne Umożliwienie transferu technologii pomiędzy przedsiębiorstwami oraz ośrodkami badawczymi i przedsiębiorstwami.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO W ŁODZI Oferta edukacyjna Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego im. Powstańców Wielkopolskich 91 – 845 Łódź, ul. Franciszkańska.
Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. Małopolska Agency for Regional Development S.A. Wsparcie sektora MSP w ramach Małopolskiego Regionalnego.
Misja do KAZACHSTANU XIX Międzynarodowa Wystawa Przemysłu Spożywczego „InterFood Astana 2017” 29maja-1czerwca 2017.
Śląskie Centrum Przedsiębiorczości
Specjalistyczne i mobilne rozwiązania
strategia rozwoju gminy Nieporęt na lata
Zapis prezentacji:

NAJWIĘKSZE POLSKIE LABORATORIA laboratoriów w dwóch lokalizacjach: 5 ŁAJSKI pod Warszawą FILIA POŁUDNIE w Mysłowicach 2 laboratoria mikrobiologiczne 2 laboratoria fizykochemiczne 1 laboratorium kosmetyczne i chemii gospodarczej wsparcie techniczne laboratoriów: Dział Badawczo-Rozwojowy Dział Ekspertyz i Opracowań Środowiskowych Dział Konsultacyjno–Szkoleniowy Dział wdrażania i audytowania Systemów Jakości Biuro Handlowe LEŻAJSK

Polityką firmy jest KOMPLEKSOWA OBSŁUGA KLIENTA konsultacje i audyty badania geologiczne i opracowanie dokumentacji pod inwestycję wdrażanie systemów jakości badania laboratoryjne projekty technologiczne, operaty środowiskowe Celem firmy jest ZADOWOLENIE KLIENTA wysłuchanie zrozumienie pomoc

OBSZAR DZIAŁANIA świadczymy usługi NA TERENIE CAŁEJ POLSKI akredytowany pobór próbek do badań

RODZAJE USŁUG BADANIA LABORATORYJNE USŁUGI TECHNICZNE oraz

OBSZARY ŚWIADCZENIA USŁUG oraz chemia gospodarcza oraz geologia hydrogeologia oraz pasze opakowania KOSMETYKI OCHRONA ŚRODOWISKA ŻYWNOŚĆ

obsługiwane branże: Pasze Produkcja lodów Przetwórstwo mięsne Przetwórstwo owoców Przetwórstwo zbożowe Restauracje, bary, puby Suplementy diety Tłuszcze Ubojnie Wyroby cukiernicze Wyroby garmażeryjne Alkohole Art. Spożywcze Browary Catering Cukiernie/piekarnie Herbaty, kawy Koncentraty, dodatki do żywności Masarnie Mleczarnie Młyny Mroźnie/chłodnie Napoje Przetwórstwo warzyw

KOSMETYKI I CHEMIA GOSPODARCZA rodzaje usług: o BADANIA: mikrobiologiczne fizykochemiczne dermatologiczne aplikacyjno-użytkowe konsumenckie OCENA : bezpieczeństwa kosmetyków

ŚRODOWISKO obsługiwane obszary: Ścieki Woda Woda chłodnicza Woda ciepła Woda opadowa Woda pochłodnicza Woda podziemna Woda powierzchniowa z jeziora Woda powierzchniowa z rzeki Woda przeznaczona do spożycia Woda roztopowa Woda surowa Woda technologiczna Gazy składowiskowe Gleby Gleby przemysłowe Kruszywa Solanka Sól drogowa Odpady Osady

POZOSTAŁE OBSZARY: Sieci handlowe Szkoły, przedszkola Szpitale, stacje dializ Zakłady wodno-kanalizacyjne Hotele Firmy szkoleniowe Przemysł drzewny Baseny Kąpieliska Pływalnie Zakłady przemysłowe

BADANIA LABORATORYJNE MIKROBIOLOGICZNE FIZYKOCHEMICZNE SENSORYCZNE

NASZE LABORATORIA

CERTYFIKATY I ZATWIERDZENIA 1000 AKREDYTOWANYCH METOD BADAWCZYCH Badania dla NATO:Badania dla bezpieczeństwa i obronności: Zatwierdzenia GIW i PIS ISO 9001:2009

USŁUGI TECHNICZNE WDRAŻANIE SYSTEMÓW JAKOŚCI AUDYTY SZKOLENIA KONSULTACJE EKSPERTYZY OPRACOWANIA PROJEKTY

OPRACOWANIA I EKSPERTYZY DOKUMENTACJE ŚRODOWISKOWE Raport początkowy: Etap I – ocena ryzyka wystąpienia zanieczyszczenia gleby, ziemi, wód gruntowych; » Etap II – ocena konieczności opracowania raportu początkowego; » Etap III – w przypadku stwierdzenia konieczności opracowania raportu początkowego: Określenie zakresu wstępnych badań jakości gruntów i wód podziemnych, Dobór strategii poboru próbek (ilość́ próbek, lokalizacja otworów badawczych, głębokość́ odwiertów), Opracowanie kosztorysu prac. » Etap IV – Prace terenowe (pobór próbek) wraz z wykonaniem badań w akredytowanym laboratorium; » Etap V – Opracowanie raportu początkowego stanowiącego załącznik do wniosku o wydanie/ zmianę pozwolenia zintegrowanego. EKSPERTYZY ŚRODOWISKOWE: gospodarka odpadami (wnioski, zgłoszenia, opinie, klasyfikacje, itp.) opracowania na etapie procesu inwestycyjnego (raporty, karty informacyjne) ochrona powietrza (wnioski, zgłoszenia, raporty KOBIZE) gospodarka wodno-ściekowa (operaty wodno-prawne) wnioski o wydanie pozwoleń zintegrowanych, opinie o stanie zanieczyszczenia,

DYDAKTYKA STUDIA PODYPLOMOWE: Uniwersytet Warszawski WYKŁADY I WARSZTATY MIKROBIOLOGIA HIGIENA ŚRODOWISKO

BIZNES - NAUKA DZIAŁ BADAWCZO-ROZWOJOWY opracowywanie nowych metodyk analitycznych, opracowywanie nowych technologii w tym nanotechnologii, optymalizacja procesów chemicznych, innowacyjne aplikacje chemiczne: nanododatki, nanomateriały, wystąpienie o nadanie statusu Centrum Badawczego współpraca z Uniwersytetem Warszawskim: Wydział Biologii współpraca z Zachodniopomorskim Uniwersytetem Technologicznym w Szczecinie: CBIMO (Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych), współpraca z Uniwersytetem Śląskim w Katowicach: Wydział Nauk o Ziemi; Wydział Matematyki, Fizyki i Chemii współpraca z SGGW w Warszawie: Wydział Nauk o Żywności

CZŁONKOSTWO i współpraca Polska Izba Przemysłu Chemicznego Klaster Lewiatan Stowarzyszenie Hydrogeologów Polskich Konsorcjum z DQS Polska Międzynarodowa Jednostka Certyfikująca należąca do GRUPY DQS-UL Śląski Klaster Gospodarki Odpadami