Zapraszam wszystkich serdecznie na

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Ełckie Stowarzyszenie na Rzecz Osób z Problemami Psychicznymi i Zagrożonych Marginalizacją.
Advertisements

Zamek w Soplicowie.
Wymiana doświadczeń w zakładzie pracy.
IV Zlot Gwiaździsty Miłośników Zabytkowej Motoryzacji
klasy 3a,b,c miały dwugodzinne spotkanie z wójtem gminy Nawojowa dr inż. Stanisławem Kiełbasą, na którym głównie poruszany był temat ekologii.
AWF im.J. Kukuczki w Katowicach Stowarzyszenia Domu Aniołów Stróżów
Festiwal Smaku to cykl festynów rodzinnych organizowanych w atrakcyjnych, turystycznych miejscowościach.
Młyn Klekotki resort & spa Prezentacja hotelu
BOLOIL S.A. Zakład Produkcji Elastomerów
Klub Pod Kasztanami działał od do w lokalu Środowiskowego Domu Samopomocy Pod Kasztanami w Ełku. Klub był czynny w soboty (16 spotkań),
Ogólnopolski Tydzień Kariery w Kielcach 5 – 9 X 2009 Kielce,
XXV Międzynarodowe Targi Żywności Delikatesowej SALON DE GOURMETS Madryt kwietnia 2011 r.
Przemyska Gildia Fantastyki. Cele organizacji: - Popularyzacja tematyki Fantasy wśród mieszkańców miasta Przemyśl i jego okolic - Stworzenie możliwości.
Program kampanii reklamowej hotelu „Biały Bez”
Wyk. Ewelina Frelek, Aleksandra Kurek, Samanta Adamczyk, Rafał Lis
Przyjaciele Festiwalu Podobnie jak w roku 2006 Festiwal otrzymał patronat honorowy Ambasady Japonii w Polsce. Ponadto, został wpisany jako impreza towarzysząca.
Polska Kuchnia – Polską Marką Edycja 2007
Celem KONKURSU jest wyłonienie i wypromowanie produktów, miejsc lub przedsięwzięć, które ze względu na swoją jakość, unikatowe walory i związki z województwem.
A B C POLSKIEJ PREZYDENCJI 2011.
SIĘGNIJ PO UNIKATOWY PAKIET KORZYŚCI Nowa formuła konkursu – maksymalizacja korzyści dla laureata: Wybór laureatów przed targami – możliwość przeprowadzenia.
The Middle European Organization of Private Schools
Dom Dziennikarza Centrum Prasowe Foksal
Hotel "Bajeczka".
W kierunku podnoszenia kwalifikacji zawodowych – konferencja podsumowująca kampanię Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
Condohotels Group –obiekty na Mazurach.
Newsletter 01/2013.
Condohotels Group –obiekty na Mazurach.
1 Oferta współpracy. Świat emocji! ERGO ARENA to nowe, a przede wszystkim nowoczesne miejsce na mapie sportowo -widowiskowej Trójmiasta. Równolegle jednak,
GMINA BEŁŻYCE I Polski Festiwal Koni Bełżyce r.
PODRÓŻE KULINARNE Z LEONARDO DA VINCI WYNIKI KONKURSU Finansowanie współpracy polskich zakładów gastronomicznych z partnerami z krajów Unii Europejskiej.
Pakiety partnerskie na Festiwal opolskich smaków.
POKOJE Hotel dysponuje 56 niezwykle starannie zaprojektowanymi pokojami, które nawiązują do historii, ale ich nowoczesność i standard zadowolą najbardziej.
Numer jeden w Polsce! Targi WIATR i WODA są największą i najstarszą imprezą wystawienniczą branży sportów wodnych i rekreacji w Polsce, która odbywa się
W samym Centrum Polski, po śród lasów, nad brzegami Zalewu Sulejowskiego...Tam gdzie charakter kształtuje styl a komfort łączy się z prestiżem......Tam.
Festiwal filmowy DEKADY FILMU OFERTA DLA KONESERÓW KINA I MECENASÓW KULTURY + Copyright by Kultura +
Zaprasza Internat ZSZ PBO
Niepełnosprawni potrafią się bawić
Szkoła Podstawowa Nr 122 w Łodzi Koordynatorzy projektu:
Sprawozdanie z działań Zespołu ds. Promocji w roku akademickim 2008/2009.
do Projekt powstał z inicjatywy organizacji zajmujących się szeroko rozumianą edukacją zawodową z udziałem organizacji skupiających.
Piknik ekologiczny w Radiu Lublin Oferta handlowa wrzesień 2007
To projekt zawodoznawczy zrealizowany w Zespole Placówek Specjalnych w Legnicy w ramach projektu unijnego Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym.
Dlaczego właśnie francuski?
Model gościnności w Hotelu Stadt Neustadt***
FESTIWALE MUZYCZNE. FESTIWALE MUZYCZNE FESTIWAL MUZYCZNY impreza kilkudniowa wiele koncertów gwiazdy czasem forma konkursu imprezy towarzyszące.
Wiesz co jesz! W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i podotykać świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo tu ona żyje. Ludźmi, którzy ją tworzą i.
Projekt zrealizowany przez Stowarzyszenie „Malownicza Gmina”
6 powodów, żeby wybrać „SZÓSTKĘ” adres: ul. Wawel 13, Sosnowiec tel/fax:
Nagrody Suchej Beskidzkiej Samorząd Terytorialny w Suchej Beskidzkiej Zespół Szkół im. Jana Pawła II w Suchej Beskidzkiej.
KONKURS MUZYCZNY ZAPRASZAM WSZYSTKICH UCZNIÓW DO WZIĘCIA UDZIAŁU W INTERNETOWYM KONKURSIE MUZYCZNYM ORGANIZOWANYM PRZEZ WSZYSCY UCZNIOWIE ZA UDZIAŁ KONKURSIE.
Decyzją XVII Konwencji Krajowej Okręgu 121 Polska w Rynie najbliższa Nadzwyczajna Konwencja Okręgu 121 Polska odbędzię się w Będlewie k/Poznania w dn.
REALIZACJA PLANU DZIAŁANIA KSOW WOJEWÓDZTWO DOLNOŚLĄSKIE stan na r.
„8 LISTOPADA-DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA
Paweł Buraczyński Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok, Semestr Wrocław 2010.
Grzegorz Flakiewicz Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo semestr I Wrocław 2010.
Oferta sponsoringu MONIN Cup Junior MONIN Cup Junior to coroczny konkurs dla młodych barmanów w wieku lat, którzy rywalizują w tworzeniu najlepszych.
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Businessman InstituteWarszawa, styczeń Nasze cele Celem spółki jest zwiększenie możliwości rozwoju oraz generowanych zysków poprzez rozszerzenie.
Było ciepło, kolorowo a najbardziej… odjazdowo! I rajd rowerowy „Odjazdowy Bibliotekarz” organizowany przez Bibliotekę Publiczną Gminy i Miasta Zduny.
Cele działalności prowadzenie działalności edukacyjnej i kulturalnej inicjowanie i pomoc w przedsięwzięciach edukacyjno – kulturalnych, w szczególności.
STĄD DO JAKOŚCI Wielkopolskie Stowarzyszenie Badań nad Jakością Centrum Badań i Monitorowania Jakości w Poznaniu.
Staż zawodowy – My, czyli Konrad Grzywacz i Karol Skibiński z kl. IV ct mieliśmy przyjemność spędzić te 3 miesiące na stażu zawodowym.
Novotel Katowice Centrum **** Oferta pokoje 2016 „Idea” Danuta Bujak.
Ewelina Muchorowska Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo 2010, Semestr I Wrocław 2010.
Grupa Trip: hotel Ossa Congress & Spa prezentacja możliwości
Hotel Ossa Congress & Spa
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Działania wspierające internacjonalizację polskich firm
Zapis prezentacji:

Zapraszam wszystkich serdecznie na III Festiwal Kuchni Greckiej w Hotelu OSSA****Congress & SPA Ossa 18-20.04.2008 Festiwal Kuchni Greckiej, jest coroczną imprezą, która ma na celu propagowanie w Polsce kuchni greckiej oraz oryginalnych greckich produktów wśród restauratorów, szefów kuchni i kucharzy, hotelarzy, jak i wśród konsumentów. Festiwal promuje sponsorów, organizatorów, współorganizatorów, a przede wszystkim uczestników konkursu. Organizatorzy III Festiwalu Kuchni Greckiej: Theofilos Vafidis Ekspert i Doradca Kulinarny Członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni, Executive Chef – Grecka Kuchnia  Klub Szefów Kuchni Hotel OSSA**** CONGRESS & SPA

Trochę historii Dwa lata temu odbył się Pierwszy Festiwal Kuchni Greckiej w Hotelu Warszawianka. Festiwal cieszył się dużym powodzeniem, a konkurs kulinarny znalazł się w rankingu 10 najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych zorganizowanych w kraju i zaliczanych do Finału Pucharu Polski Zdobywcą pierwszego miejsca w konkursie I Festiwalu Kuchni Greckiej był Łukasz Szczepaniak z Hotelu Haffner w Sopocie, nagrodą był wyjazd do Grecji ufundowany przez biuro podróży ITAKA W Finale Pucharu Polski Łukasz Szczepaniak zdobył drugie miejsce.  

Ubiegłoroczny II Festiwal Kuchni Greckiej odbył się w Augustowie w Hotelu Warszawa, łącząc kuchnie grecką z pięknem polskich Mazur i Podlasia. Festiwalowi towarzyszyły sławne już w całym kraju i za granicą, III Kulinarne Regaty „Moje gotowanie” Radiowej Trójki oraz obchody 450-lecia miasta Augustowa, co stanowiło doskonałe połączenie rekreacji i sztuki kulinarnej. Największe emocje wzbudził sam konkurs kulinarny z wykorzystaniem greckich produktów. W tym roku po raz pierwszy wprowadzono formułę tzw. black boxu. Uczestnicy otrzymali pudełka z greckimi produktami, z których musieli przyrządzić konkursowe dania pod bacznym okiem członków Kapituły Szefów Kuchni. Konkursowe zmagania wygrała jedyna reprezentantka płci pięknej pośród uczestników – pani Barbara Runo z restauracji Santorini w Warszawie, która uraczyła nas filetem z dorady z nadziewanymi Fetą i papryczkami Florinis, używając nowej przyprawy firmy Hyperica na bazie liści oliwnych. Serdecznie raz jeszcze pani Barbarze gratulujemy kulinarnego kunsztu, polotu i oczywiście wygranej.  

Po uczcie dla ciała, był też czas na ucztę dla zmysłów Po uczcie dla ciała, był też czas na ucztę dla zmysłów. Zwiedzający mogli nacieszyć oczy malowniczymi greckimi pejzażami oraz oryginalnymi portretami mieszkańców słonecznej Hellady, które prezentował na swoich wspaniałych fotografiach przesympatyczny i zawsze uśmiechnięty Kostas Kawardzis Marcin Budynek główny pomysłodawca Regat otrzymał podziękowanie i grecką pamiątkę za wielki wysiłek jaki włożył w organizacje III Regat Kulinarnych i pomoc przy II Festiwalu Kuchni Greckiej, bez którego cała ta wielka impreza by się nie odbyła. Po rozdaniu nagród publiczność bawiła się przy legendarnych przebojach grupy Kombi, a uczestnicy Festiwalu, sponsorzy i honorowi goście zasiedli do greckiej kolacji. Bogaty bufet na galę został przygotowany dzięki uprzejmości Hotelu Warszawa. Odnowiony i rozbudowany kompleks hotelowy Warszawa, pod kierownictwem pani Anny Klimczak i pana Andrzeja Burkiewicza, wspaniale ugościł w swoich podwojach większość z nas. Nie zabrakło doskonałej atmosfery, greckiej muzyki w wykonaniu Nikosa Rouskietos z zespołem Orfeusz i tłuczenia talerzy. Goście na Gali bawili się do późnych godzin nocnych i z niechęcią opuszczali hotel Warszawa w niedzielny poranek. Raz jeszcze wszystkim uczestnikom, jurorom, sponsorom i gościom mówimy „Sas efcharistoume – dziękujemy.”

III już Festiwal Kuchni Greckiej odbędzie się 18-20 kwietna w Hotelu OSSA położonym w samym centrum Polski, zaledwie 60 kilometrów od Warszawy i Łodzi, w pięknym i zacisznym miejscu otoczony lasami i sadami. W skład rozbudowanego i atrakcyjnego, wielofunkcyjnego kompleksu wchodzi hotel z zespołem sal konferencyjnych i bogatym centrum rekreacyjnym. Przestronne sale, specjalnie przygotowane na konferencje, kongresy, szkolenia, sympozja itp. Wyposażone są w niezbędny sprzęt techniczny, nowoczesny system nagłaśniający, istotny na tego rodzaju spotkaniach.

Wszystkim naszym Gościom oferuje szereg atrakcji, które uprzyjemnią pobyt w hotelu. Przygotowane są dla Państwa piękne pokoje, z malowniczymi widokami na okolicę. Czas wolny miło będzie spędzić na świeżym powietrzu na kordach tenisowych lub na boisku sportowym. Z kolei o zdrowie i urodę zadba instytut wellness & spa, oferujący szereg zabiegów kosmetyczno-pielęgnujących lub basen. Hotel Ossa**** Congress & Spa położony jest w samym środku Polski, co sprawia, że łatwo do niego dojechać z każdego miejsca w kraju, zwłaszcza ze względu na doskonałe połączenia z największymi aglomeracjami. www.hotelossa.pl Podczas festiwalu zaprezentowane zostaną greckie i polskie produkty, między innymi wspaniałe sery i szlachetne wina oraz dorodne oliwki.

Izba Przemysłowo-Handlowa Serres W III Festiwalu Kuchni Greckiej weźmie udział Grecka Izba Przemysłowo-Handlowa z miasta Serres z prezentacją produktów regionalnych. Oficjalne zaproszenie wystosowano po wyjątkowym owocnym jej udziale w Międzynarodowym forum gastronomicznym KERASMA na Targach HO.RE.CA. (Hotel-Restaurant-Cafe) w styczniu tego roku w Atenach.   Dzięki współpracy polskiego KSK z greckim Klubem Szefów Kuchni nadarza się możliwość poszerzenia rynku konsumenckiego, zaprezentowania artykułów polskich i zapoznanie Greków ze smakiem oraz producentami polskimi. Na III Festiwal Kuchni Greckiej są zaproszeni honorowi goście z Grecji: Prezes KSK Ateny Miltos Karoubas Executive Chef Vice prezes KSK Ateny Athanasios Skouras Executive Chef Prezydenta Grecji Poprzednie dwa Festiwale to absolutny sukces i wniosły one znaczący wkład w zwiększenie o 125% liczby polskich turystów w Grecji, jak również pokazały konsumentom i producentom greckim szeroki wachlarz polskich smaków i możliwości współpracy. Izba Przemysłowo-Handlowa Serres

Kulinarne zmagania już po raz trzeci będzie prowadził i czarował nas swoim dowcipem oraz wrodzonym wdziękiem Karol Okrasa. Oprócz emocjonujących zmagań podczas corocznego konkursu kulinarnego spodziewamy się pokazu produkcji ciasta Fillo oraz tradycyjnego wyrobu cukierniczego AKANE z możliwością degustacji. III Festiwal Kuchni Greckiej jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2008, zwycięzca konkursu otrzyma nominacje do KPP 2008 oraz czek na kwotę 1500 PLN. Nominacja i czek zostanie wręczona podczas gali przez organizatorów Kulinarnego Pucharu Polski 2008. III Festiwalu Kuchni Greckiej weźmie udział 12 ekip z całej Polski, których zadaniem będzie przygotowanie dania z wykorzystaniem greckich produktów z rybą Dorada i owocami morza. Główną nagrodą będzie wyjazd wypoczynkowy do Grecji ufundowany przez biuro podróży ITAKA oraz zaproszenie i udział zwycięscy w Międzynarodowym Forum Gastronomicznym organizowane przez Chef’s Club w Atenach Patronatem III Festiwalu Kuchni Greckiej jest HERMES Stowarzyszenie Greckich Przedsiębiorców w Polsce Festiwal i zmagania konkursowe relacjonowane będą na antenie Radia i TV. Relacje z konkursu pojawią się także na łamach: czasopism branżowych i dziennikach oraz na portalach internetowych w kraju i zagranicą.

Zapraszamy wszystkich do przyjęcia zaproszenia i wzięcia udziału w III Festiwalem Kuchni Greckiej W czasie sobotniego dnia na terenie Hotelu OSSA będziecie mieli Państwo możliwość oglądania zmagań kucharzy, poznacie produkty greckie i polskie, odbędzie się promocja książki „Europa w kuchni” w czasie której można będzie uzyskać dedykacje od autorów oraz wiele różnych atrakcji.  Wstęp na Festiwal jest wolny. Zapraszamy Ekspert i Doradca Kulinarny Executive Chef – Grecka Kuchnia  Exclusive Representative of Greek Products on the Polish Market Członek Kapituły Klubu Szefów Kuchni Theofilos Vafidis Tel. 0 608 688 677 teo@vafidis.pl www.vafidis.pl

Adres i mapka dojazdowa Ossa 1, 96-200 Rawa Mazowiecka tel. 046 813 26 00 Dla gości chcących pozostać w Hotelu przez czas festiwalu hotel Ossa przygotował Festiwalowe ceny. www.hotelossa.pl