PODRÓŻE KULINARNE Z LEONARDO DA VINCI WYNIKI KONKURSU Finansowanie współpracy polskich zakładów gastronomicznych z partnerami z krajów Unii Europejskiej.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
DOBRE TRADYCJE MALTAŃSKICH HOTELARZY I RESTAURATORÓW NASZYM WZOREM DZIAŁANIA.
Advertisements

w programie „Uczenie się przez całe życie”
Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Branżowy Program Promocji Polskiej Branży Biotechnologicznej.
Polska Centrala Firm Symulacyjnych CENSYM
Departament Strategii i Rozwoju Regionalnego
Wizyty Studyjne Anna Kowalczyk Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji
Mistrzostwa Europy w Karate Fudokan
Walne Zgromadzenie Leaseurope
Projekt pt.: Wsparcie dla rozwoju i adaptacji na Dolnym Śląsku Realizowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego oraz krajowego wkładu publicznego.
Wymiany i spotkania transgraniczne (WIST) Projekt finansowany ze środków Unii Europejskiej Program Uczenie się przez całe życie - - Leonardo da Vinci.
1 E.1 Projekty współpracy ponadnarodowej wdrażane w trybie konkursowym - Poddziałanie Numer konkursu: E.1.1 Planowany termin ogłoszenia konkursu:
Projektanci Podlasia Niektóre szanse trafiają się tylko raz!
Program Leonardo da Vinci
NOWE PERSPEKTYWY KSZTAŁCENIA PRAKTYCZNEGO W POLSCE.
Szkolenia dla budowy Społeczeństwa Informacyjnego Regionu Łódzkiego Szkolenia dla budowy Społeczeństwa Informacyjnego Województwa Łódzkiego Paweł A. Nowak.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego CZŁOWIEK - NAJLEPSZA INWESTYCJA.
Program MŁODZIEŻ Akcje Programu.
Trasa turystyczna.
TECHNIKUM HANDLOWE ZAPRASZAMY.
Uczniowie Zespołu Szkół Publicznych Nr.1 w Kobyłce zdobywają medale w Polsce i na świecie!
Badanie kwartalne BO 2.3 SPO RZL Wybrane wyniki porównawcze edycji I- V Badanie kwartalne Beneficjentów Ostatecznych Działania 2.3 SPO RZL – schemat a.
Projekt pt. współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, realizowany w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego Rozwój Zasobów Ludzkich.
SCENARIUSZ WARSZTATÓW DLA SZKOŁY GIMNAZJALNEJ W RAMACH CYKLU PRAWA OBYWATELSKIE – MOJE PRAWA Katarzyna Stępak, Scenariusz 2, Załącznik 2 PRAWO DOSTĘPU.
Fundacja Rozwoju Systemu Edukacji Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.
MIĘDZYNARODOWY PROCES DYDAKTYCZNY CZYNNIKIEM WZROSTU KOMPETENCJI ZAWODOWYCH NAUCZYCIELA.
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej ul
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Plansza tytułowa / tytuł prezentacji
Badanie opinii absolwentów programów MBA do Rankingu zgłosiło się 28 programów studiów MBA, każdy z programów miał możliwość wskazać max 15 absolwentów,
Zespół Szkół nr 7 im. Szczepana Bońkowskiego
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
Polityka edukacyjna Unii Europejskiej
Klub nauczyciela przedmiotów gastronomicznych
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
Wizyty Studyjne Wizyty studyjne dla kadry zarządzającej, decydentów i specjalistów z zakresu edukacji oraz kształcenia i doskonalenia zawodowego Fundacja.
FRSE Prezentacja na temat współpracy europejskiej ZS nr 1 w Tychach.
Ko-Kluby Przedsiębiorczości – promocja świadomości proekologicznej wśród młodzieży szkół ponadgimnazjalnych.
ZSOiZ. Udział w licznych projektach finansowanych przez: FRSE (Fundusz Rozwoju Systemu Edukacji) Projekty finansowane przez FRSE realizujemy w ramach.
Zespół Szkół Gastronomicznych
Metoda Teach-IT.net … od „Multimediów w dydaktyce”
Europa 2020 o … doradztwie zawodowym
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach środków Europejskiego Funduszu Społecznego Projekt systemowy „Klucz do uczenia II edycja – Profesjonalny.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
MOBILNOŚĆ SZKOLNEJ KADRY EDUKACYJNEJ… CZYLI JAK ZDOBYĆ „KASĘ” NA NAUKĘ W INNYCH KRAJACH… …I W JAKI SPOSÓB POZNAWAĆ INNE KULTURY NIE BĘDĄC ROCKEFELLEREM…
Projekt Leonardo da Vinci
P ROGRAM : E RASMUS + A KCJA KLUCZOWA : M OBILNOŚĆ EDUKACYJNA A KCJA : M OBILNOŚĆ OSÓB UCZĄCYCH SIĘ I PRACOWNIKÓW T YP AKCJI : M OBILNOŚĆ OSÓB UCZĄCYCH.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
Projekt OHP Równi na rynku pracy w ramach programu „Gwarancje dla młodzieży” Współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu.
OGÓLNOPOLSKIE FORUM PORADNICTWA ZAWODOWEGO. 2000r. – powstanie Forum przy Biurze Koordynacji Kształcenia Kadr Cel – stworzenie spójnych rozwiązań podzielonego.
Zasady uczestnictwa w mobilności. ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1288/2013 z dnia 11 grudnia 2013 r. ustanawiające „Erasmus+”:
Ogólne informacje o Funduszach Europejskich na lata Marzec, 2013 r.
Zmienia życie. Otwiera umysły. Struktura i możliwości programu ERASMUS+ Kształcenie i szkolenia zawodowe ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 3 „Mechanik”
Praktyka zagraniczna szansą lepszego startu zawodowego dla technika logistyka.
Programy Europejskiej Współpracy Terytorialnej (EWT) dla województwa pomorskiego Ludwik Szakiel Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego Departament.
Erasmus Day 2015 Katarzyna Jezierska. ERASMUS+ Program Erasmus+ oferuje wsparcie finansowe dla instytucji i organizacji działających w obszarze edukacji.
AKTUALNE EDUKACYJNE PROGRAMY POMOCOWE DLA SAMORZĄDÓW I ORGANIZACJI POZARZĄDOWYCH ZWIĄZANYCH Z SAMORZĄDEM LOKALNYM BARTŁOMIEJ KUSTOŃ.
AKTYWNOŚĆ ZAWODOWA SZANSĄ NA LEPSZE JUTRO Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
PARTNERSHIP FOR GOOD PARTNERSTWO NA DOBRE Konferencja końcowa projektu Wrocław, 20 kwietnia 2011 roku Wsparcie udzielone przez Norwegię poprzez dofinansowanie.
 Erasmus+ to program Unii Europejskiej w dziedzinie kształcenia, szkoleń, młodzieży i sportu na lata  Jego całkowity budżet wynosi 14,7.
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
ZESPÓŁ SZKÓŁ DRZEWNYCH I OCHRONY ŚRODOWISKA
WYJAZDY INDYWIDUALNE UCZNIÓW
PROJEKTY UNIJNE W ZESPOLE SZKÓŁ W GÓRZE
„InnoGastro - Innovative Approach to Gastronomy in Vocational Schools"
Projekt p.t.: „Mobilność i doświadczenie kluczem do sukcesu na europejskim rynku pracy” - realizowany przez Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Końskich.
TRENER KADR SEKTORA TURYSTYCZNEGO
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Orła Białego
Techniczne Zakłady Naukowe
Zapis prezentacji:

PODRÓŻE KULINARNE Z LEONARDO DA VINCI WYNIKI KONKURSU Finansowanie współpracy polskich zakładów gastronomicznych z partnerami z krajów Unii Europejskiej FPMS – DORADZTWOUNIJNE JOANNA OCHNIAK FPMS – DORADZTWO www. fpms.republika. pl

IDEA EXPOGAST-CULINARY WORLD CUP 2006 EXPOGAST-CULINARY WORLD CUP 2006 – Kulinarne Mistrzostwa Świata (KMS) są imprezą branży gastronomicznej o najwyższej randze w świecie. W Mistrzostwach mogą wziąć udział jedynie profesjonalni kucharze, odnoszący sukcesy na konkursach kulinarnych we własnych krajach i za granicą. W poprzednich mistrzostwach (2002 r.) udział wzięło ok kucharzy z pięciu kontynentów i 46 tysięcy zwiedzających. EXPOGAST 2006 jest organizowany przez Vatel-Club Luxembourg, pod patronatem WACS (Światowa Organizacja Szefów Kuchni). Mistrzostwa organizowane są co cztery lata i startują w niej drużyny: Narodowa (25 Drużyny), Wojskowa (10 Drużyn), Narodowa Juniorzy (10 Drużyny). W mistrzostwach weźmie udział także około regionalnych drużyn oraz 400 indywidualnych wystawców. Wszyscy oceniani będą przez międzynarodowe jury złożone z sędziów stowarzyszonych w WACS. Na dzień dzisiejszy udział w Mistrzostwach zgłosiły drużyny z następujących krajów: Czechy, Niemcy, Finlandia, Francja, Wielka Brytania, Węgry, Izrael, Luksemburg, Meksyk, Norwegia, Polska, Portugalia, Szwecja, Szwajcaria, U.S.A i regionów: Jersey, Walia, Szkocja.

The Culinary World Cup 2006 – ogólnoświatowa wymiana doświadczeń trenerów sztuki kulinarnej Beneficjenci 60 osób (członkowie OSSKiC, trenerzy sztuki kulinarnej, sponsorzy, przedstawiciele mediów kulinarnych) Czas trwania1 tydzień KrajLuksemburg Termin17 – 23 listopad 2006 Dofinansowanie obejmuje: dojazd, nocleg, wyżywienie i ubezpieczenie

CELE PROJEKTU 1. Ogólnoświatowa wymiana doświadczeń trenerów sztuki kulinarnej 2.Identyfikacja nowych trendów w gastronomii w skali globalnej. Zapoznanie się z innowacyjnymi produktami, urządzeniami i akcesoriami gastronomicznymi, technikami pracy w kuchni, zarządzania jakością, organizacji pracy, 3.Możliwość nawiązania kontaktów ze światowej sławy autorytetami branży gastronomicznej, 4.Poprawa jakości i dostępności ustawicznego kształcenia i szkolenia zawodowego kucharzy umożliwiającego zdobywanie umiejętności oraz kwalifikacji przez całe życie,

Promocja polskiej kuchni na The Culinary World Cup 2006 Beneficjenci 30 osób (członkowie OSSKiC, trenerzy, sponsorzy, przedstawiciele mediów kulinarnych) Czas trwania1 tydzień KrajLuksemburg Termin17 – 23 listopad 2006 Dofinansowanie obejmuje: dojazd, nocleg, wyżywienie i ubezpieczenie

CELE PROJEKTU 1.Promocja polskiej kuchni na światowej arenie kulinarnej, 2.Ogólnoświatowa wymiana doświadczeń profesjonalnych trenerów z branży kulinarnej, 3.Identyfikacja nowych trendów w gastronomii w skali globalnej. 4. Podwyższenie i certyfikacja (zajęcie punktowanego miejsca w konkursie) umiejętności kulinarnych kadry gastronomicznej, 5.Wypromowanie polskich specjalistów kulinarnych - zwiększenie ich szans na globalnym rynku pracy, 6. Możliwość nawiązania kontaktów ze światowej sławy autorytetami z branży gastronomiczne,

ZGŁOSZENIA DO UCZESTNICTWA W PROJEKCIE LUB W SIEDZIBIE OSSKiC

KOLEJNY TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW KONKURSOWYCH ROK