Jola i Roman Korzeniewscy Kowalew k. Pleszewa ul. B. Chrobrego 22a

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
הערינג -ליטוויש -גאליציאנער Śledź po litewsku i galicyjsku.
Advertisements

Publiczne Gimnazjum w Cieszkowie im. Jana Pawła II
Zaprawy murarskie i tynkarskie - co warto o nich wiedzieć
Lebensmittelwaren. Rodzaj klusek ziemniaczanych, przygotowanych z ugotowanych ziemniaków połączonych z mąką ziemniaczaną, formowane w kulki z wgłębieniem.
Autor: Jacek Kukawski III a
Obserwacja kiełkowania nasienia fasoli
Kobiety w LGD LGD Kobietom I ŚLĘŻAŃSKIE FORUM KOBIET.
Warunki w górach Warunki Skutek
BIOLOGIA JAKO NAUKA EKSPERYMENTALNA
Systemy odwadniająco – nawadniające cz.II – tereny zurbanizowane
Projekt Edukacyjny uczniów klasy 2b.
Moja ziółkowa uprawa Marta Lisiowska Klasa IV B.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
EKO OGRÓDEK czyli zielono nam…
Jola i Roman Korzeniewscy Kowalew k. Pleszewa ul. B. Chrobrego 22a
MIKOŁAJ MIKULSKI NG nr. 9 ,,PRIMUS”
WPŁYW ODCZYNU GLEBY NA KIEŁKOWANIE I WZROST
DUŻA MOC MAŁEJ ŚWIECZKI
Parrot – Distribution Department – Confidential Całkowita nowość na rynku: uniwerslany, bezprzewodowy zestaw głośnomówiący bluetooth MINIKT.
Zablokowana woda.
Tajemnice lasu.
W realizacji projektu biorą udział: W realizacji projektu biorą udział: Klasa I a – 22 osoby Klasa III a – 24 osoby.
KATEGORIA - DOŚWIADCZENIE Marek DerezulkoII Liceum Ogólnokształcące Adrian Gęsickiz Oddziałami Dwujęzycznymi Wojciech Fabjańczukim. Adama Mickiewicza Joanna.
Doświadczenie z RZEŻUCHĄ
Instalacja Parkietu Baltic LOC™
Starożytny Egipt …czyli jego ogrody..
Co dzieje się z solą kuchenną po wsypaniu do wody?
PARENTIS działa na rynku od 2001 roku. Dział Informatyki może poszczycić się wieloma wdrożeniami oraz specjalnie przygotowanymi rozwiązaniami dla firm.
INSTALACJA ELEKTRYCZNA
Doświadczenie z rzeżuchą
NISZA EKOLOGICZNA Badanie wpływu działania światła i temperatury na rozwój rzeżuchy, oraz próba odnalezienia jej niszy ekologicznej autor: Igor Stefański.
Narzędzie wspierające zarządzanie organizacj Parentis Sp. z o. o
Skład grupy.
Zapraszamy na obejrzenie
FIZYKA-DOŚWIADCZENIE
Tytuł projektu badawczo-naukowego:
Hodowla i uprawa pomidora
Kuchnia polska W odróżnieniu od wielu innych kuchni narodowych, trudno jest w polskiej tradycji znaleźć rzeczywiście "oryginalne" – "czysto polskie" potrawy.
Monitoring prasy dla firmy Den Braven. 1. Builder , miesięcznik, nakład:
KSIĘGA ZIÓŁ.
Styczeń Oszczędzamy drzewa i obserwujemy otoczenie.
Monitoring prasy dla firmy Den Braven
Monitoring prasy dla firmy Den Braven. 1. Ładny Dom , miesięcznik, nakład:
Zaprawy murarskie i tynkarskie - co warto o nich wiedzieć
Zakładamy swój ogródek ziołowy
Doświadczenie Biologiczne
UPRAWA ROŚLIN W POMIESZCZENIACH
Średnia arytmetyczna, mediana i dominanta
„Jak światło wpływa na rozwój rzeżuchy?”
Zioła w kuchni Radek Kmiotek IVa SP 28 Wrocław Zioła Przypraw używa się od setek lat. Egzotyczne przyprawy przywędrowały do Europy dzięki zamorskim wyprawom.
ZAKWAS I CHLEB Emilia Cieślak. ZAKWAS Pierwszy dzień  5 łyżek mąki żytniej i 5 łyżek letniej wody wymieszać w litrowym słoiku i odstawić w ciepłe miejsce.
1. Przygotuj: mikroskop, cebulę i ostry nóż, pęsetę, zakraplacz, szkiełka: podstawowe i nakrywkowe, wodę.
oliwą Oliwka jest mało wymagająca, odporna na suszę: rośnie na ubogich glebach, ale jest wrażliwa na mróz. Jest długowieczna- niekiedy spotyka się drzewa.
Czyli: Co w trawie piszczy? Kampania EAZA 2016/2017
Źródła wiedzy biologicznej.
Czas na Zdrowie z Radiskami
SMOG Klaudia Stachniuk 1b G.
Razem dla klimatu Pamiętajmy o ogrodach
Przyprawy ciasteczek korzennych
„Pij wodę”.
IX Liceum Ogólnokształcące im. Karola Libelta w Poznaniu
Jak światło i woda wpływają na rozwój roślin
GLEBY. Powierzchniowa, warstwa skorupy ziemskiej, gdzie mogą rosnąć rośliny.
Doświadczenie z rzeżuchą
Aleksander Balcerzak Jak światło wpływa na kolor rzeżuchy? IV C.
Doświadczenie z RzeŻuchą
„NARZĘDZIOWNIA” ElektroBaz Jan Łagoda Seweryna Udzieli 6/51
alternatywny sposób uprawy roślin doniczkowych
Zapis prezentacji:

Jola i Roman Korzeniewscy Kowalew k. Pleszewa ul. B. Chrobrego 22a Firma Rodzinna Jola i Roman Korzeniewscy Kowalew k. Pleszewa ul. B. Chrobrego 22a woj. Wielkopolskie

Ziołozestawy do amatorskiej uprawy ziół w kuchni

W skład ziołozestawu wchodzą: -doniczka z dwupoziomowym dnem -podstawka pod doniczkę -mata podsiąkowa -podłoże -nasiona trzech gatunków ziół -przeźroczysta przykrywka

Na podstawce umieścić matę podsiąkową a na niej napełnioną zwilżonym podłożem doniczkę.

Wysiać rzutowo dołączone do zestawu nasiona ziół.

Wysiane nasiona przykryć ok. 3mm warstwą pozostawionego wcześniej podłoża.

Na czas kiełkowania przykryć wysiany zestaw, przeźroczystą przykrywką, utrzymującą wysoką wilgotność powietrza.

Po wykiełkowaniu przykrywkę należy zdjąć, a ziołozestawy umieścić na dobrze nasłonecznionym kuchennym parapecie.

W czasie uprawy należy stosować nawadnianie podsiąkowe, nalewając wodę na podstawek, gdzie umieszczona jest mata podsiąkowa do pełnego jej nawilżenia.

Uprawiane tą metodą ziołozestawy, można użytkować w kuchni przez okres Uprawiane tą metodą ziołozestawy, można użytkować w kuchni przez okres trzech miesięcy.

Umieszczony na kuchennym parapecie zestaw jest zawsze blisko przyrządzanych potraw, a dodatek ziół poprawia ich walory smakowe, i lecznicze.

Dystrybucja w Polsce: 84-110 Krokowa ul. Przemysłowa 5 Kartoszyno www.tamark.com.pl