Kucharz Kamil Jewuła. Wykształcenie Zawodowy kucharz musi ukończyć szkoł ę gastronomiczną ( zasadniczą zawodową lub technikum) W powiecie b rzeskim szkoły.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
WYBORY MŁODZIEŻY.
Advertisements

ZAPRASZAMY NA PREZENTACJĘ OFERTY SZKÓŁ
Olbrzym rozwiązania Bohdan Rożnowski. Plan działań Adresowane do pracowników Adresowane do pracodawców Adresowane do społeczeństwa.
Projekt Dobra marka - OPS Ursynów budzi do życia.
Informacja o egzaminach potwierdzających kwalifikacje zawodowe w Zespole Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego Czerwiec 2010.
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
ZSZ Technikum Liceum Profilowane Liceum Profilowane Liceum Ogólnokształcące Liceum Ogólnokształcące.
Projekt pt. współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, realizowany w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego Rozwój Zasobów Ludzkich.
Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych
Struktura egzaminu zawodowego
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Spis treści: Czym jest zawód dyspozytora transportu samochodowego ?
Technikum i Zasadnicza Szkoła Zawodowa
SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH NR 2
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Egzamin potwierdzaj ą cy kwalifikacje zawodowe. STRUKTURA EGZAMINU Etap pisemny Część I – zakres wiadomości i umiejętności właściwych dla kwalifikacji.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Szkolenie praktyczne obejmuje : Zajęcia praktyczne Praktykę zawodową i jest realizowane poza terenem szkoły w renomowanych warszawskich hotelach np.:
Zostań fryzjerem !.
Mechanik pojazdów samochodowych
ZESPÓŁ SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH NR 14 W ZABRZU TEMATYKA ZAJĘĆ Z ZAKRESU DORADZTWA ZAWODOWEGO w VIII Liceum Ogólnokształcącym Doradca zawodowy mgr Monika.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Zespół Szkół Gastronomicznych
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2013/2014
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2014/2015 Z e s p ó ł S z k ó ł Z a w o d o w y c h w R a c i b o r z u.
OFERTA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NA POZIOMIE PONADGIMNAZJALNYM
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
Humaniści Kontratakują
EWALUACJA LOKALNEGO SYSTEMU PRZECIWDZIAŁANIA PRZEMOCY W RODZINIE - DOŚWIADCZENIA DOTYCZĄCE SPOSOBÓW POMAGANIA I NASILENIA STRESU POURAZOWEGO (PTSD) Z.
WYBÓR ZAWODOWY GIMNAZJALISTY
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Zmiany w kształceniu zawodowym Wykonała: Ewelina Maciejewska – doradca zawodowy Gimnazjum nr 4 w Pile.
Losy absolwentów ZSP Nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Stalowej Woli Rok ukończenia szkoły 2014.
Technik żywienia i gospodarstwa domowego Numer z klasyfikacji zawodów:
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Opracował: mgr inż. Piotr Praczukowski
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
WYBRANE WYNIKI BADAŃ ANKIETOWYCH ROCZNIK ABSOLWENTÓW 2013 Badania losów zawodowych absolwentów WSZ Edukacja we Wrocławiu.
PREZENTACJA: OFERTA EDUKACYJNA SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH prowadzonych przez Powiat Bytowski na rok szkolny 2016/2017.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Kleczewie Dołącz do nas!!!
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. J. Słowackiego 17 ul. J. Słowackiego Radom Radom tel tel.
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza – 357 Łódź Tel.: (042) Tel./fax: (042)
Typy szkół ponadgimnazjalnych trzyletnie liceum ogólnokształcące trzyletnia szkoła specjalna przysposabiająca do pracy trzyletnia zasadnicza szkoła zawodowa.
JAK WSPOMÓC NASZE DZIECKO W WYBORZE WŁAŚCIWEJ ŚCIEŻKI EDUKACYJNEJ? PREZENTACJĘ PRZYGOTOWAŁ DORADCA ZAWODY - MGR TERESA RAPACZ.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Kucharz zajmuje się przyrządzaniem różnego rodzaju potraw, dań, itd. Od kilkunastu lat sztuka kulinarna przeżywa swoisty renesans. Często to nie sam lokal,
Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy Nr 1 im. Janusza Korczaka Łódź ul. Siedlecka 7/21 telefon: ,
Badanie losów absolwentów szkół zawodowych. Struktura prezentacji przykładowe zastosowania organizacja badania odbiorcy wyników badania formy prezentacji.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Asystent osoby niepełnosprawnej Czas trwania nauki – 1 rok.
MURARZ TYNKARZ Murarz to wykwalifikowany robotnik zajmujący się wznoszeniem ścian z cegieł, kamieni, elementów betonowych, gipsowych, ceramicznych i innych.
Projekt: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” współfinansowany przez Unię Europejską.
Podsumowanie rekrutacji do szkół ponadgimnazjalnych na rok 2016/2017
Badanie losów edukacyjnych absolwentów
Losy absolwentów 2016 (dane udostępnione szkole przez Małopolskie Obserwatorium Rynku Pracy i Edukacji WUP w Krakowie)
Dlaczego warto zostać uczniem Zespołu Szkół Spożywczych?
Zmiany w kształceniu zawodowym i doradztwie zawodowym
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

Kucharz Kamil Jewuła

Wykształcenie Zawodowy kucharz musi ukończyć szkoł ę gastronomiczną ( zasadniczą zawodową lub technikum) W powiecie b rzeskim szkoły o profilach gastronomicznych znajduj ą się w Brzesku ( ZSP nr 2) i w Czchowie

Prawdziwy kucharz musi posiadać niepospolity smak zmysł estetyczny, poczucie elegancji wyobraźni ę m usi eksperymentować w kuchni Powinien być osob ą komunikatywn ą.

Zarobki Zarobki kucharza mieszczą się od i wyżej. Zależy od punktu gastronomicznego

Warunki pracy Musi sprostać wielu wymaganiom fizycznym, zdrowotnym a nawet psychologicznym. Pracuje w dużym tempie i stresie, a przede wszystkim na stojąc o i w pomies z czeniach zamkniętych, w których panuje wysoka temperatura i duża wilgotność powietrza.