Kawiarnia „Cher Vieux”

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 im. S. Dariusa i S. Girenasa
Advertisements

Rodzina oprogramowania gastronomicznego Quad
Kawa Rozpuszczalna Natalia Maraszek kl.6b.
Ae coffee s.c. lokalizacje i charakterystyka. O nas ae coffee s.c. jest firmą działającą na rynku od 2003r. Do chwili obecnej prowadzi kilka lokali na.
Gra kierownicza WYŻSZA SZKOŁA INFORMATYKI I ZARZĄDZANIA
Kuchnia francuska.
SZKOLENIE Z PODSTAWOWYCH TECHNIK BARISTY
Raport z audytu technologicznego dla przedsiębiorstwa PHU MAXIMUM
ul. Dąbrowskiego 40 Poznań Zespół konsultantów: Przemysław Kurczewski
Zimne Desery..
Firma Los Pierogos.
Bar u Jadzi.
Zajmujemy się sprzedażą odzieży,
KRĘGIELNIA "HAPPY BOWLS".
STUDIO URODY ROXY.
Zajmujemy się sprzedażą: Produktów sanitarnych, wyposażenia łazienek.
Kalendarza książkowego Podlaskie Najpiękniejsze 2010 (wersja polsko-angielska) Grupa Wydawnicza Benkowski oferuje zakup ILUSTROWANEGO
Kalendarza książkowe go Podlaski e Najpiękni ejsze 2011 (wersja polsko- angielska) Grupa Wydawnicza Benkowski oferuje zakup ilustrowaneg o
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
LALKA BARBIE Tort w stylu angielskim obłożony masą cukrową, wszystkie dekoracje są jadalne. Tort o smaku czekoladowym ciemny biszkopt przełożony kremem.
SPOSOBY PARZENIA I PODAWANIA KAWY
Narodowe potrawy Wielkiej Brytanii
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Okiem praktyka: wdrożenie w firmie Smay
CoffeeCocktails.
W restauracji.
Autor: Miłosz Kraiński Klasa 3 B III Liceum Ogólnokształcące w Toruniu
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Wprowadzenie do cateringu i branży hotelarskiej
CZŁOWIEK – NAJLEPSZA INWESTYCJA ! Razem możemy więcej Projekt systemowy współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego,
Prezentacja sal będących w ofercie lokalowej MDK „Południe”
Autorka: Aleksandra Nessel Klasa: 3D
obsługuje klientów w miejscu sprzedaży, służy im radą co do marki produktu, jego typu i jakości, udziela na prośbę klienta dokładnych i wyczerpujących.
Spis treści: Czym jest zawód dyspozytora transportu samochodowego ?
usług gastronomicznych
Współpraca szkoły z przedsiębiorstwem
Otworzenie budki z Kebabami, hamburgerami.
Aktywa i Pasywa.
Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Handlowiec hotelowy Kelner/ka Specjalista gastronomii systemowej
Menu.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 6 w Łodzi
Stołówka szkolna Smacznego! Bon apetit!.
Projekt edukacyjny „Zdrowe żywienie”
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA 8 marca 2014 r. godz DZISIAJ WYJĄTKOWA 6 EDYCJA ● Kolorowy zawrót głowy ● Ślimaki ● Szachownica.
„Droga do nieba wiedzie przez czerwony dywan”. -Nikola Tomczyk - Kierownik ds. marketingu -Natalia Rajca- Kierownik ds. gospodarowania i jakości produktów.
Technik żywienia i gospodarstwa domowego Numer z klasyfikacji zawodów:
DYSTRYBUCJA TWARDOWSKI Lidzbark Wielki Łęck 81a
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
SPORZĄDZANIE ZUP SCENARIUSZ LEKCJI.
Krem warzywny z lanymi kluskami
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Kucharz Kamil Jewuła. Wykształcenie Zawodowy kucharz musi ukończyć szkoł ę gastronomiczną ( zasadniczą zawodową lub technikum) W powiecie b rzeskim szkoły.
Bajaderka. Składniki: 4-5 paczek herbatników (paczka- ok. 12 szt.) ciemna (dolna) warstwa: 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 4 łyżki gorzkiego kakao.
Logistyk.
Siedziba Smooth Cafe’ Naszą siedzibą, w której udzielamy usług oraz organizujemy naszą pracę jest V Liceum Ogólnokształcące w Zielonej Górze, które znajduje.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
CV PROSIMY PRZESYŁAĆ NA ADRES:
Five O’clock Miniprzedsiębiorstwo działające na terenie III LO im. św. Jana Kantego w Poznaniu.
Zespół szkół ekonomiczno-usługowych w Rybniku
KAWA NA ŚWIECIE Czyli jak pije się kawy na świecie.
Zapis prezentacji:

Kawiarnia „Cher Vieux” Prezentacja multimedialna Kawiarnia „Cher Vieux” Prezentacja multimedialna

O firmie „Cher Vieux” jest lokalem gastronomicznym ukierunkowanym na spotkania towarzyskie. Cechuje go wyjątkowość ze względu na swój elegancki wystrój, oryginalne desery oraz muzykę graną przez występujących w nim artystów – nie brak utworów klasycznych, bluesa czy jazzu. Oferujemy niskie ceny przy dużym wyborze produktów wysokiej jakości. Oto lokalizacja kawiarni: „Cher Vieux” Ul. Rynek 4 50-106 Wrocław Dolnośląskie, Polska

Analiza sytuacji Mocne strony kawiarni: Oryginalność. Wysoka jakość produktów. Dobra lokalizacja. Sprawna organizacja. Niskie ceny. Dobra reklama. Przewidywania: Styl lokalu może spodobać się ludziom. Niepowtarzalna oferta (muzyczna i w menu) przyciągnie tłum. Słabe strony kawiarni: duża konkurencja. Kawiarnia jest miejscem, które zyska sympatię jedynie wąskiej grupy społeczeństwa. Niski budżet. Obawy: Brak funduszy. Brak aprobaty klientów. Nie spełniający wymagań personel. Wypadki losowe. Niespełnienie wymogów BHP. Kryzys ekonomiczny.

Koszta Ilość funduszy: 200 000 złotych. Przeznaczenie: 12 stolików, 40 krzeseł, zmywarka, kostkarka do lodu, lada chłodnicza, nagłośnienie, sprzęt muzyczny, fortepian, sofa, bar, krzesełka, blat do kuchni, piekarnik, ekspresy do kawy, mikrofalówka, wyposażenie kuchenne, obrazy, kwiaty, rzeźby, lodówki, umeblowanie, sokowirówka, kasy fiskalne, młynek do kawy, filtry wodne. Dalsze koszta: Adaptacja lokalu: 40 000 złotych. Wynajem chłodni: 10 000 zł/miesiąc. Podatki: 17 611, 68 zł + 40 % nadwyżki. Reklama: Strona internetowa – 500 zł, ulotki – 5000 zł, informacja w gazecie – 200 zł

Dalsza część lokalu.

Stanowiska pracy - cz.1 Kelner: Obowiązki – podawanie potraw, przyjmowanie zamówień. Kwalifikacje – wykształcenie: minimum ukończenie technikum gastronomicznego, znajomość języków obcych, doświadczenie zawodowe. Ilość stanowisk pracy: 5. Kucharz: Obowiązki – przygotowywanie posiłków Kwalifikacje: doświadczenie zawodowe, ukończony odpowiedni kurs. Ilość stanowisk pracy: 4. Kierownik: Obowiązki – nadzorowanie stanu produktów w magazynie, odpowiedzialność za porządek w lokalu. Kwalifikacje: doświadczenie zawodowe, wykształcenie wyższe, ukończenie kursu menadżera gastronomii. Ilość stanowisk pracy: 1. Sprzedawca: Obowiązki – przyjmowanie zamówień Kwalifikacje – umiejętność obsługi kasy fiskalnej, znajomość języków obcych, doświadczenie zawodowe. Ilość stanowisk pracy: 3.

Stanowiska pracy - cz.2 Osoba sprzątająca: Obowiązki – utrzymanie czystości w lokalu. Kwalifikacje: wykształcenie podstawowe, sprawność fizyczna. Ilość stanowisk pracy: 3. Muzycy: Obowiązki – gra na instrumentach. Kwalifikacje: umiejętności techniczne w grze. Ilość stanowisk pracy: 5. Zarobki: Kelner – 2500 zł brutto/miesiąc. Kucharz – 3500 zł brutto/miesiąc. Kierownik – 6000 zł brutto/miesiąc. Sprzedawca – 2500 zł brutto/miesiąc. Osoba sprzątająca – 1500 zł brutto/miesiąc. Muzyk – 3500 zł brutto/miesiąc.

Menu – cz.1 Cafe Latte Kawy: Cafe Creme – kawa o normalnej mocy z warstwą śmietanki typową dla espresso. 5 zł. Cafe Frappe – mocna kawa (1/2) zmiksowana z lodami (1/2). 6,80 zł. Cafe Latte – espresso (1/3) z mlekiem gotowanym na parze (1/3) oraz mlekiem spienionym (1/3). 5,50 zł. Cappucino – kawa o normalnej mocy (1/2) z ciepłym mlekiem (1/20. 5 zł. Con Panna – porcja espresso z górką ubitej śmietanki. 6,40 zł. Espresso – kawa parzona metodą espresso. Porcja : 40-50 ml. 3,60 zł. Flavoured Latte – 350 ml kawy latte wraz z 30 ml wybranego aromatu. 7,20 zł. Każda z kaw jest podana w filiżance lub szklance o pojemności 200 ml, za wyjątkiem specjalnie oznaczonych. Cafe Latte

Menu – cz.2 Kapuziner – czarna kawa z niewielką ilością spienionego mleka. 5, 80 zł. Latte Macchiato – pojedyncza porcja kawy espresso z plamkami jednej lub dwóch łyżek spienionego mleka. 5,80 zł. Mocha – kawa espresso z mlekiem o smaku czekoladowym. Parzona bezpośrednio do spienionego mleka (1/3), w którym rozpuszczono kakao (1/3). 8,80 zł. Romano – pojedyncza porcja kawy espresso podana ze świeżą skórką cytryny. 5,10 zł. Schlagobers – mocna kawa z bitą śmietaną. 6,30 zł. Wiener Melange – kawa o normalnej mocy (1/2) z ciepłym mlekiem (1/2) i czekoladą. 7 zł. Każda z kaw jest podana w filiżance lub szklance o pojemności 200 ml, za wyjątkiem specjalnie oznaczonych. Kawa Mocha

Menu – cz.3 Sencha cytrynowa Herbaty: Royal Tea - 4,80 zł. Sencha cytrynowa – 4,90 zł. Anielska Pomarańcza – 6,80 zł. China Genmaicha – 7,90 zł. Sencha ananasowa – 4,90 zł. Sencha cynamonowa – 4,90 zł. Sencha Ginko – 5,40 zł. Sencha Migdałowa Gwiazdka – 5,40 zł Każda z herbat jest podana w filiżance o pojemności 200 ml. Sencha cytrynowa

Menu – cz.4 Tiramisu Desery: Płonące naleśniki Suzette – 10 zł/3 szt. Tiramisu – 5 zł/porcja. Szarlotka – 4 zł/porcja. Ciasto jogurtowe – 4 zł/porcja. Rogaliki croissant: - z dżemem 5 zł/3 szt. - z serem 5 zł/3 szt. - z kremem czekoladowym 6,50 zł/3 szt. Bagietka – 5 zł/2 szt. Porcje ciast są o wymiarach 7cm x 7 cm. Tiramisu

Menu – cz.5 Tort Sachera Desery: Tort Sachera – 12 zł/ciasto o wymiarach 20 cm x 20 cm. Karpatka – 3,50 zł/porcja. Eklerki - 3 zł/porcja. Sernik – 3 zł/porcja. Sękacz – 4 zł/porcja. Magdalenka – 4 zł/porcja. Lody: Czekoladowe, waniliowe, śmietankowe, truskawkowe: 1,50 zł/gałka. Puchar lodowy: dowolne 3 gałki, wiórki czekoladowe, rurki z kremem, polewa czekoladowa, orzechy. 9 zł/szt. Porcje ciast są o wymiarach 7cm x 7 cm. Tort Sachera

Twórcy Prezentacja została wykonana w ramach projektu „Mała firma – to takie proste.”- styczeń 2010 Twórcy: uczniowie klasy III B Jakub Zbądzki Magdalena Przerada Sandra Lichwa Szymon Fiałkowski