Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego"— Zapis prezentacji:

1 Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Termin: r r. Justyna Kosicka

2 Restauracja „RATUSZOWA” ul. Chrobrego 40/41 Gniezno

3 Bar

4 Sala konsumpcyjna

5 Trzy trzony kuchenne gazowe:
Kuchnia gorąca Trzy trzony kuchenne gazowe: dwa dwupalnikowe i jeden czteropalnikowy, płyta podgrzewcza i bemar firmy „Kromet” oraz piec konwekcyjny firmy „Rational”.

6 Kuchnia „czysta” Dwa blaty robocze po prawej i lewej stronie pod nimi znajdują się lodówki po cztery z każdej strony oraz różne sprzęty kuchenne

7 Deserownia Blat roboczy, lodówka do owoców i lodów, dodatki do deserów, sosy owocowe oraz odpowiednie szkło do deserów.

8 Przygotowalnia „brudna”
Trzy lodówki, waga elektroniczna, blat roboczy, kozioł oraz półka z miskami i zlewozmywak.

9 Zmywalnia naczyń stołowych
Zmywarko - wyparzarka do szkła i porcelany firmy Meiko Ecostar 545D, stół roboczy, zlewozmywak oraz kosz na odpadki.

10 Obieralnia i magazyn warzyw
Półki na garnki, kosze do warzyw, obieraczki, maszyna do szatkowania „Version D” i zlew.

11 Magazyny: Od strony kuchni : Chłodnia Mroźnia
Magazyn bielizny kuchennej i biuro szefa kuchni Magazyn produktów suchych Magazyn warzyw

12 Menu restauracji „RATUSZOWA”

13 Sola ze szparagami i ryżem,
Przykładowe dania Sola ze szparagami i ryżem, Rawiolli z ricotta

14 Polędwica „Wellingtor”, Roladki schabowe z kurkami

15 Szalotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną.
Deser na ciepło Szalotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną.

16 Dla dwóch osób: „Love Story”, „Kappa Due” i „Romeo i Julia”.
Desery lodowe Dla dwóch osób: „Love Story”, „Kappa Due” i „Romeo i Julia”.

17 „Aranicio”, „Bacio”, „Oro”, „Fragola” i „Kiwi”.

18 „Felicita”, „Dolce Vita”, „Grappolo”, „Bianco Nero”, „Uvallino”, „Zabaglione – Ajerkoniak” i „Canelli”.

19 Desery dla dzieci „Pinokio’’, „Formuła 1”, „Pszczółka Maja”, „Tom i Jerry”, „Gondoletta” i „Parostatek”.

20 Napoje lodowe „Milkshake”: Truskawkowy Czekoladowy Jabłkowy.

21 Dziękuję za uwagę.


Pobierz ppt "Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego"

Podobne prezentacje


Reklamy Google