Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” ŹRÓDŁA SŁODYCZY
Cukier
Cukier granulowany Cukier jest najczęstszym słodzikiem, zwykle w kształcie maleńkich kryształków. Jest używany do słodzenia przy pieczeniu i gotowaniu, jak również jako dodatek do kawy lub herbaty.
Brązowy cukier Brązowy cukier jest często używany w przepisach na ciastka, desery, dania główne jak również do niektórych sosów i marynat.
Cukier stalówkowy Cukier stalówka jest to utwardzony cukier, który wygląda jak mały grad. Cukier stalówka jest stosowany głównie do dekoracji ciast, ponieważ nie topi się w wysokich temperaturach.
Cukier puder Cukier puder jest używany jako słodzik w słodyczach, ciastach i napojach, ale również do dekoracji, na przykład na ciasta. Można również zrobić lukier z cukru pudru.
Cukier wanilinowy Cukier waniliowy stosuje się do dodawania aromatu waniliowego do wypieków.
Inne słodziki
Miód Miód to popularny słodzik do herbaty. Jest również stosowany do kanapek, ciastek i lodów. W kuchni miód jest często używany do glazurowania.
Pictures in the presentation are taken from the public domain via the Internet. The presentations are used for non-profit educational purposes.