Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowakiego w Warszawie 2006/2007 r.
Etap pisemny Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 zawód przystąpiło zdało Technik hotelarstwa 62 61 Technik organizacji usług gastronomicznych 53 Kelner 37 35 TGH Polska 98,4 % 93,3% 100 % 90,9% 94,6 % 89,1%
Etap pisemny Technik hotelarstwa ZSG Polska czytanie ze zrozumieniem bezpieczne wykonywanie przetwarzanie danych
Etap pisemny Technik organizacji usług gastronomicznych ZSG Polska czytanie ze zrozumieniem przetwarzanie danych bezpieczne wykonywanie
Etap pisemny Technik organizacji usług gastronomicznych Zdający opanowali umiejętności- standardy: 2.2. – planować i oceniać jadłospisy codzienne i okolicznościowe, 1.2. – identyfikować systemy i techniki obsługi konsumenta 3.1. – stosować przepisy sanitarne 2.1. – określać wartość odżywczą i energetyczną potraw i napojów 3.4. – stosować zasady organizacji stanowisk, zgodnie z wymaganiami ergonomii Zdający mieli trudności: 1.3. – rozróżniać przyjęcia okolicznościowe z uwzględnieniem zasad nakrywania stołów i stosowanych metod obsługi 1.8. –określać temperaturę podawania potraw i napojów 3.5. – wskazywać sposoby udzielania pierwszej pomocy
Etap pisemny Kelner ZSG Polska czytanie ze zrozumieniem przetwarzanie danych bezpieczne wykonywanie
Etap praktyczny Technikum Gastronomiczno-Hotelarskie Nr 1 TGH Polska 78,5 % 48,9% 96,2 % 83.6% 71,0 % 60,5% zawód przystąpiło zdało Technik hotelarstwa 65 51 Technik organizacji usług gastronomicznych 53 Kelner 38 27
Etap praktyczny Technik hotelarstwa
Etap praktyczny Technik organizacji usług gastronomicznych –
Etap praktyczny Kelner
Technikum Uzupełniające Kucharz % zdanych egzaminów Polska 88,2% 61,2% etap przystąpiło zdało % zdanych egzaminów TU pisemny 26 25 96,1%/ praktyczny 23 88,5%
Etap pisemny Kucharz
Etap praktyczny Kucharz
Etap pisemny Zasadnicza Szkoła Gastronomiczną zawód przystąpiło zdało Kucharz małej gastronomii 69 68 Cukiernik 21 20 % zdanych egzaminów ZSG % zdanych egzaminów Polska 98,6% 88,2% 95,2% 70,9
Etap pisemny Kucharz małej gastronomii
Etap pisemny Cukiernik
Etap praktyczny Zasadniczej Szkole Gastronomicznej zawód przystąpiło zdało Kucharz małej gastronomii 70 69 Cukiernik 19 % zdanych egzaminów ZSG % zdanych egzaminów Polska 98,6% 94,1% 100% 97,6%
Etap praktyczny Kucharz małej gastronomii
Etap praktyczny Cukiernik
Etap pisemny część II - gospodarcza % prawidłowych odpowiedzi