Program warsztatów w Leśnicy

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
B. Analiza jakościowa posiłków
Advertisements

Podsumowanie rocznych spotkań Instytucji Zarządzających z Komisję Europejską nt. realizacji PO w 2007 roku Komitet Koordynacyjny NSRO Warszawa, 17 grudnia.
Grupy producentów rolnych
Wiedza i innowacje w rozwoju gospodarki -
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi PROW 2014 – 2020 Sierpień 2013
Polityka regionalna UE: ogólny zarys
Unia Europejska Oparta na trzech filarach I filar-gospodarczy
1. 2 Możliwości finansowania rozwoju nowoczesnych technologii edukacyjnych ze środków UE w latach 2007 – 2013 Marek Szczepański Zastępca Prezesa PSDB.
Przygotowanie Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój
na podstawie dokumentów dostępnych EC Krajowy Punkt Kontaktowy PR UE
Rozwój odnawialnych źródeł energii w programach na lata
Działania: 132 Uczestnictwo rolników w systemach jakości żywności 133 Działania informacyjne i promocyjne Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata
Central Europe Research to Innovation Models Doświadczenia ze współpracy międzynarodowej w ramach programu Interreg IV Central Europe Opracował: Hubert.
1 Praktyczne aspekty wdrażania projektów infrastrukturalnych… w krajach Europy środkowo- wschodniej Krzysztof Woźnicki.
VI Posiedzenie Podkomitetu Monitorującego Program Operacyjny Kapitał Ludzki Województwa Warmińsko-Mazurskiego 8 października 2009 r. Olsztyn Organizacja.
Realizacja projektu w szkołach w roku szkolnym 2010/2011 Ewa Grela Dyrektor Projektu.
Doświadczenie Polskiej Zielonej Sieci w zakresie monitoringu i rzecznictwa funduszy unijnych.
Wybrane działania Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości w zakresie wspierania innowacji i przedsiębiorczości Irma Pęciak Dyrektor Zespołu Innowacji.
Ośrodek Przetwarzania Informacji Poznań,
1 MOŻLIWOŚCI FINANSOWANIA INICJATYW KLASTROWYCH W RAMACH REGIONALNEGO PROGRAMU OPERACYJNEGO WOJEWÓDZTWA OPOLSKIEGO NA LATA 2007 – dr Rafał Klimek.
Prezentacja na Side Event, Barcelona
UNIA EUROPEJSKA FUNDUSZ SPÓJNOŚCI EUROPEJSKI FUNDUSZ ROZWOJU REGIONALNEGO 12 stycznia Ministerstwo Środowiska.
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Zanieczyszczenia biologiczne
TranSMEs Droga do zdobycia doskonałości przez Małe i Średnie Przedsiębiorstwa Małe i Średnie Przedsiębiorstwa Poznański Park Naukowo-Technologiczny Joanna.
Wzmacnianie ochrony praw własności intelektualnej i przemysłowej Warsztaty szkoleniowe, Akademia Górniczo – Hutnicza w Krakowie, września 2007.
KONFERENCJA NAUKA DLA BIZNESU – WSPARCIE INNOWACJI W SEKTORZE ROLNO-SPOŻYWCZYM Katarzyna Margel Warszawa, SGGW, 27 luty 2007 rok.
Stan prac nad projektami dokumentów programowych na lata Konferencja w sprawie ustalenia podziału priorytetów środowiskowych między PO Infrastruktura.
1 Sieć Punktów Kontaktowych w Wielkopolsce Oferta Sieci PK Matylda Dąbrowska Punkt Kontaktowy przy Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu.
1 PRZYGOTOWANIA DO 7. PROGRAMU RAMOWEGO UE REGIONY WIEDZY I INNOWACJI RESEARCH POTENTIAL = CENTERS OF EXCELLENCE ANDRZEJ SIEMASZKO KRAJOWY PUNKT KONTAKTOWY.
Optymalizacja produkcji wołowiny w Polsce,
Żywność i żywienie w XXI wieku. Konferencja końcowa, Warszawa 28 kwietnia 2011 Projekt jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego.
Program pilotażowy w województwie kujawsko-pomorskim PODSTAWOWE ZAŁOŻENIA I EFEKTY REALIZACJI PROGRAMU Michał Majcherek - Kierownik Projektu Pracodawcy.
SEMINARIUM POPRAWA PEWNOŚCI ZASILANIA W ENERGETYCE PRZY WYKORZYSTANIU ŹRÓDEŁ ODNAWIALNYCH Możliwości praktycznej realizacji i wdrażania rozwiązań technicznych.
Ogólnopolski Klaster e-Zdrowie wizytówką Wrocławia
Tomasz Bogdan – Prezes Zarządu Certus Partnerzy Sp. z o.o.
Konferencja Konkurenci razem po sukces
Part-financed by the European Union (European Regional Development Fund) KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA PROJEKT DISKE Elbląski Park Technologiczny, 20 marca.
MINISTRY OF AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT POROZUMIENIE w Radzie UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa z 25 czerwca 2013 r. WPR na lata 2014 – 2020.
Doświadczenie Politechniki Rzeszowskiej w zakresie współpracy z przemysłem Konferencja inaugurująca działalność Preinkubatora Akademickiego Podkarpackiego.
USŁUGI PUBLICZNE - DEFINICJA
Inwestycja w NetBrokers. Historia 18 stycznia 2000powołanie spółki marzec 2000 do grona udziałowców dołącza ComArch SA 1 czerwca 2000uruchomienie programu.
Innowacyjne Polskie Przedsiębiorstwa MINISTERSTWO NAUKI I SZKOLNICTWA WYŻSZEGO.
Prezentacja inicjatyw Śląskiego Klastra ICT
1 Wsparcie przedsiębiorczości z funduszy strukturalnych w latach 2007 – 2013 Tomasz Nowakowski Ministerstwo Rozwoju Regionalnego.
Nowe, unijne przepisy dotyczące najwyższych dopuszczalnych poziomów
-17 Oczekiwania gospodarcze – Europa Wrzesień 2013 Wskaźnik > +20 Wskaźnik 0 a +20 Wskaźnik 0 a -20 Wskaźnik < -20 Unia Europejska ogółem: +6 Wskaźnik.
Usługi Enterprise Europe Network
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
2013 Polska Federacja Turystyki Wiejskiej ,,Gospodarstwa Gościnne’’
Projekt nr PL1-LEO realizowany ze środków Wspólnot Europejskich w ramach programu Leonardo da Vinci Kształtowanie bezpiecznych i higienicznych.
Współpraca nauki i biznesu celem zapewnienia zrównoważonego rozwoju gospodarczego.
AKTUALNA PROBLEMATYKA GIS W POLSCE JERZY GAŹDZICKI POLSKIE TOWARZYSTWO INFORMACJI PRZESTRZENNEJ.
Częstochowa r., Mikołów r.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi Współpraca PROW
Szacowanie wartości i analiza wybranych wskaźników celu głównego RPO WK-P na lata za pomocą modelu HERMIN dr Zbigniew Mogiła Zespół badawczy.
Gdańsk, r. Departament Europejskiego Funduszu Społecznego INFORMACJA DOT. DZIAŁAŃ EWALUACYJNYCH w ramach PO KL 2007 – 2013 w województwie pomorskim.
Śniadanie daje moc !!.
Walne Zgromadzenie Członków Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków JULIAN PAWLAK – Prezes KUPS 6 grudnia 2006 roku, Warszawa.
Śniadanie daje moc Stowarzyszenie św. Celestyna Mikoszów,
Tomasz Klajbor Kierownik Realizacji Projektu IV Regionalne Forum Innowacji Gdańsk, 10 czerwca 2005 r. Proces Wdrażania Regionalnej Strategii Innowacji.
1 This project is co-financed by ERDF and made possible by INTERREG IVC programme KNOWLEDGE NETWORK MANAGEMENT IN TECHNOLOGY PARKS SIECI ZARZĄDZANIA WIEDZĄ.
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich Poddziałanie: Wsparcie dla nowych uczestników systemów jakości. Poddziałanie: Wsparcie na przeprowadzenie.
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia r. w sprawie
British Polish Chamber of Commerce Usługa wsparcia polskich producentów Usługa Eksportowa – BPCC Export Marta Smolarek Konsultant ds. eksportu Brytyjsko.
Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską z Funduszu Spójności w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Techniczna „Warsztaty dla początkujących…
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi PROW 2014 – 2020 Grudzień 2013.
Szkolenie dla powiatowych koordynatorów programu „Trzymaj formę!” Szkolenie dla powiatowych koordynatorów programu „Trzymaj formę!” st. asystent.
Program Rozwoju Obszarów Wiejskich
Zapis prezentacji:

Program warsztatów w Leśnicy 17:00 Powitanie uczestników i powołanie Sekretariatu Warsztatów celem odnotowanie wniosków z dyskusji, Prezes Kazimierz Furczoń 17:15 Informacja o celach projektu TRADEIT, dr inż. Andrzej Fetliński 18:00 Podział uczestników warsztatów na 3-5 osobowe grupy oraz dyskusja w grupach, 18:30 Wypełnienie kwestionariusza barier i potrzeb przez uczestników warsztatów. 19:30 Kontynuacja dyskusji, 20:00 Podsumowanie spotkania, Kazimierz Furczoń i Andrzej Fetliński oraz odebranie protokołu z dyskusji, 20:15 Poczęstunek regionalny,

Dr inż. Andrzej Fetliński Projekt TRADEIT BEZPOŚREDNIA POMOC KOMISJI EUROPEJSKIEJ dla PRODUCENTÓW Żywności Tradycyjnej w UE na lata 2014-2016 Dr inż. Andrzej Fetliński

THEME -KBBE.2013.2.3-02; Network for the transfer of knowledge on traditional foods to SMEs. TRADEIT Transfer wiedzy i wdrożenia technologii do producentów żywność tradycyjnej , w sektorach; MLECZARSKIM, MIĘSNYM, PIEKARNICZYM. Projekt TRADEIT to ponadnarodowe przedsięwzięcie, jest bezpośrednio fundowany przez Komisję Europejską z Programu Rozwoju Technologicznego i Gospodarczego Unii Europejskiej, to największy i główny mechanizmem finansowania i kształtowania postępu cywilizacyjnego w Unii Europejskiej. Siedmioletni Program (2007-2013) o budżecie wynoszącym 60 mld €. 2017-04-09

Pielęgnacja wartości kulturowych i społecznych W Środowiskach wytwarzających żywność tradycyjną

Nauka dla TRADYCYJNYCH PRODUCENTÓW ŻYWNOŚĆI Powołanie –Zbudowanie grupy naukowców świadczących pomoc dla tradycyjnych producentów żywności, w Polsce także, Opracowanie programu badań dla sektora tradycyjnych producentów żywności, Utworzenie bazy, zbioru technologii/ technik/metod wsparcia naukowego dla tradycyjnych producentów żywności, pierwsza taka baza w historii UE i Polski.

13. Stowarzyszenie „Macierzanka” z Wiżajn, 14. Sery „Korycińskie”, 15 13. Stowarzyszenie „Macierzanka” z Wiżajn, 14. Sery „Korycińskie”, 15. Mleczna Wieś Giże-ser topiony,

Pielęgnacja wartości kulturowych i społecznych W Środowiskach wytwarzających żywność tradycyjną

Gazdowie Wielkie Dzięki !!!

Główne tematy do dyskusji 1. Potrzeby i przeszkody w zakresie gospodarczym, finansowym i rynkowym; Listę 3 do 5 głównych tematów, 2. Potrzeby i przeszkody w zakresie technologicznym; również Listę 3 do 5 głównych spraw, 3. Przeszkody i Bariery prawne, organizacyjne oraz administracyjne; także 3 do 5 głównych problemów, 4. Wszystkie INNE SPRAWY!

ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 835/2011 z dnia 19 sierpnia 2011 r ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 835/2011 z dnia 19 sierpnia 2011 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 1881/2006 odnośnie do najwyższych dopuszczalnych poziomów wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w środkach spożywczych 1. Oleje i tłuszcze (z wyłączeniem masła kakaowego i oleju kokosowego) przeznaczone do bezpośredniego spożycia przez ludzi lub do stosowania jako składnik w produktach spożywczych 10,0 na 2,0 2 Ziarno kakaowe i produkty pochodne 35,0 μg/kg na 5,0 μg/kg 3 Olej kokosowy przeznaczony do bezpośredniego spożycia przez ludzi lub do stosowania jako składnik w produktach spożywczych 20,0 na 2 4 Mięso wędzone i produkty mięsne wędzone 5,0 do 31.8.2014 r. 2,0 począwszy od 1.9.2014 r.

5 Mięso ryb wędzone i produkty rybołówstwa wędzone wyłączeniem produktów rybołówstwa wymienionych 5,0 do 31.8.2014 r. 2,0 począwszy od 1.9.2014 r. 6. Szproty wędzone i szproty wędzone w konserwie (30,0 na 5,0 7 Małże (wędzone) 35,0 na 6,0 8 Przetworzona żywność na bazie zbóż oraz żywność dla niemowląt i małych dzieci 5 na 1 9 Preparaty do początkowego żywienia niemowląt i preparaty do dalszego żywienia niemowląt, w tym początkowe mleko dla niemowląt i mleko następne 10 Produkty dietetyczne specjalnego przeznaczenia medycznego), przeznaczone specjalnie dla niemowląt