Międzynarodowa konferencja „BADANIA NAUKOWE DLA PRZYSZŁOŚCI EUROPEJSKIEGO SEKTORA CUKROWNICZEGO” Bruksela, 4 kwietnia 2008 POLITECHNIKA WARSZAWSKA CENTRUM DOSKONAŁOŚCI CERED
POLITECHNIKA WARSZAWSKA CENTRUM DOSKONAŁOŚCI CERED Projekt „Dążenie do zrównoważonego przemysłu cukrowniczego w Europie”, (Towards Sustainable Sugar Industry in Europe –TOSSIE) Cele: Rozpowszechnianie wyników prac badawczych przydatnych dla restrukturyzacji przem. cukrowniczego (konkurencyjność, ochrona środowiska, jakość), Określenie kierunków prac badawczych dla cukrownictwa w 7 Programie Ramowym UE ( )
Niektóre wyniki prac w projekcie TOSSIE 3 raporty przeglądowe nt. doskonalenia: technologii produkcji zarządzania przedsiębiorstwem łańcucha wartości w sektorze cukrowniczym 3 spotkania warsztatowe (Ferrara, Maribor, Seggau) 170 uczestników z 18 krajów 50 referatów 10 sesji dyskusyjnych Towards Sustainable Sugar Industry in Europe EU Project:FOOD-CT ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Konsorcjum projektu TOSSIE Politechnika Warszawska - koordynator Universita di Ferrara, Włochy Univerza v Mariboru, Słowenia Technische Universität Graz, Austria Krajowa Spółka Cukrowa SA Pfeifer & Langen KG, Niemcy Cooperativa Produttori Bieticoli, Włochy EnerDry Aps, Dania Towards Sustainable Sugar Industry in Europe EU Project:FOOD-CT ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Konferencja „Badania naukowe dla przyszłości europejskiego sektora cukrowniczego” (Research for Sustainability of the European Sugar Sector) Materiały konferencyjne i obrady w języku angielskim Bruksela, 4 kwietnia 2008 Komisja Europejska, budynek MADOU Towards Sustainable Sugar Industry in Europe EU Project:FOOD-CT ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Program konferencji Dr M. Lex, KE DG ds. Badań Naukowych: Wsparcie UE dla prac badawczych i rozwojowych NN, KE DG ds. Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich: Problemy rynku cukru UE Dr J.M. de Bruijn, ESTC: Działalność Europejskiego Stow. Technologii Cukru H. Solkaer, Danisco Sugar: Zrównoważony rozwój a strategia producenta cukru Prof. K. Urbaniec, PW: Badania naukowe dla cukrownictwa w Europie Towards Sustainable Sugar Industry in Europe EU Project:FOOD-CT ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Informacje i zgłoszenia udziału w konferencji Dr inż. Mirosław Grabowski fax tel Towards Sustainable Sugar Industry in Europe EU Project:FOOD-CT ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬