Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie usług cateringowych w przemyśle hotelarskim ''
UMOWĘ W IMIENIU INSTYTUCJI PRZYJMUJĄCEJ PODPISAŁ PAN EUGENIOS SAVVA
PRAKTYKI ODBYŁY SIĘ W PIĘCIGWIAZDKOWYCH HOTELACH AMATHUS BEACH UCZNIOWEI BYLI PODZIELENI GRUPY KUCHARZY I KELNERÓW
PRACUJĄC W RESTAURACJI KELNERZY PODEJMOWALI RÓŻNE ZADANIA
CZYNNOŚCI WYKONYWANE W CZASIE PRACY W RESTAURACJI OBEJMOWAŁY MIĘDZY INNYMI: - nakrywanie do śniadań, obiadów i kolacji - przygotowywanie bufetu szwedzkiego, - polerowanie sztućców oraz zastawy szklanej - dekorowanie potraw i deserów na talerzach - sprzątanie restauracji i barów - serwowanie zimnych i ciepłych napojów - przygotowywania sali konsumenckiej na różne imprezy grupowe - obsługa sali konsumenckiej podczas posiłków- - dobieranie bielizny stołowej, zastawy i sztućców - zbieranie naczyń po konsumpcji - obsługiwanie konsumentów z wykorzystaniem różnych form i technik - przygotowanie imprezy integracyjnej
PRZYKŁADY DZIAŁAŃ WYKONYWANYCH W KUCHNI
W KUCHI W W KUCHI W PAPHOSPAPHOS
WYCIECZKI BYŁY RÓWNIE WAŻNYM PUNKTEM POBYTU Zwiedziliśmy okolice Limassol i Paphos z ich najciekawszymi zabytkami. odwiedziliśmy stolicę – Nikozję, plaże Afrodyty i wiele innych ciekawych miejsc.
NIKOZJA – STOLICA CYPRU JEST MIASTEM DWÓCH KULTUR GRECKIEJ I TURECKIEJ- MIELIŚMY OKAZJĘ ODWIEDZIĆ OBYDWIE.
W CZASIE WYCIECZEK PODZIWIALIŚMY LICZNE ZABYTKI, O KTÓRYCH OPOWIADŁAY NAM PROFESJONALNIE PRZYGOTOWANY OSOBY.
PAMIĄTKOWE ZDJĘCIA-ODWIEDZAMY LARNAKĘ,PARLAMENT W STOLICY I REJS STATKIEM ZE SZKLANYM DNEM.
DO DZIŚ KOZY SA W NIEKTÓEYCH MIEJSCACH GŁÓWNYM ŚRODKIEM TRANSPOTRU KAŻY MOŻE SPRÓBOWAĆ OWOCÓW PROSTO Z DRZEWA
PODCZAS WYCIECZKI W GÓRY ZDOBYLISMY SZCZYT OLIMPUS Z KTÓREGO MOŻNA NA NARTACH ZJECHĆ PROSTO NA PLAŻĘ. PODZIWIALIŚMY PIĘKNE WODOSPADY W GÓRACH TROODOS
OCZYWIŚCIE BYŁ CZAS NA ZAKUPY POLSKIE PRODUKTY SĄ SŁYNNE NA CAŁYM ŚWIECIE.
ŚWIĘTA HELENA PODAROWAŁA CYPRYJCZYKOM KOTY MOŻNA JE ZNALEŹĆ WSZĘDZIE.
OSTATNI TYDZIEŃ BYŁ WYJĄTKOWY, GDYŻ WSZYSCY BYLIŚMY ZAANGAŻOWANI W PRZYGOTOWANIE POSKIEGO POPOŁUDNIA W LIMASSOL POD TYTUŁEM SMAKI POLSKI
I NA WSTĘPIE UROCZYSTOŚĆ PAN DYREKTOR SŁAWOMIR WAWRZYNIAK WRĘCZYŁ PODZIĘKOWANIA PRZEDSTAWICIELOM INSTYTUCJI WSPÓŁPRACUJĄCYCH Z NASZĄ SZKOŁĄ.
POŁĄCZONE SIŁY GRUP Z LIMASSOL I PAPHOS, POD CZUJNYM OKIEM PANA DYREKTORA PRZYGOTOWAŁY PYSZNE POLSKIE POTRAWY….
PRZYGOTOWALIŚMY RÓŻNE RODZAJE PIEROGÓW, BIGOS, SAŁATKI. WSZYSCY CHĘTNIE PRÓBOWALI NOWYCH, POLSKICH SMAKÓW. APPETIZERS WHOLEMEAL BREAD PIEROGI POLISH BISCUITS BIGOS SILESIAN SALAD
C DUŻYM ZAINTERESOWANIEM CIESZYŁA SIĘ WYSTAWA DOTYCZĄCA NASZEJ OJCZYZNY. UCZNIOWIE PRZYGOTOWALI OWOCEW I UDEKOROWALI FANTAZYJNIE PATERY.
WIEDZA I UMIEJĘTNOŚCI ZDOBYTE W CZASIE PRAKTYK BĘDĄ PROCENTOWAĆ W ŻYCIU ZAWODOWYM, JAK I PRYWATNYM KAŻDEGO UCZESTNIKA PROGRAMU LdV.