Program UE nr PL-00- 2012-0496-LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
DOBRE TRADYCJE MALTAŃSKICH HOTELARZY I RESTAURATORÓW NASZYM WZOREM DZIAŁANIA.
Advertisements

Klasa I, II, III Szkoła Podstawowa nr 36 w Kielcach
KILKA SŁÓW O ZAWODZIE KELNERA.
Program „Uczenie się przez całe życie”
EWALUACJA PROJEKTU „STAŻE ZAGRANICZNE DROGĄ DO SUKCESU ZAWODOWEGO” ZSP NR 1 W JAWORZNIE wrzesień 2011 – wrzesień 2012.
Zespół Szkół Gastronomiczno-Usługowych im. Marii Dąbrowskiej ul
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zespół Szkół Zawodowych Nr 3 w Katowicach Granada, 2013
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
INSTYTUCJA WYSYŁAJĄCA: INSTYTUCJA ODBIERAJĄCA: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Somoninie im. Józefa Wybickiego Somonino ul. Wolności 39 Koordynator.
Technik organizacji usług gastronomicznych
usług gastronomicznych
Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 "Absolwent z Somonina na europejskim i regionalnym rynku pracy„ Nr umowy: PL-LEO Okurcalar,
ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 3 W TYCHACH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
PROJEKT ZAWODOZNAWCZY „WARSZTATY KULINARNO- ARANŻACYJNE”
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
do Projekt powstał z inicjatywy organizacji zajmujących się szeroko rozumianą edukacją zawodową z udziałem organizacji skupiających.
Leonardo da Vinci Projekt Kreowanie mobilnosci na europejskim rynku pracy Plymouth r.
Praktyki zagraniczne Turcja. W dniach r r uczniowie ZST im. Gen. Władysława Andersa w Białymstoku uczestniczyli w wyjeździe na praktyki.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Praktyka w Niemczech w ramach programu: Leonardo da Vinci
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
ANGLIA. Wielka szansa … Grupa licząca 16 osób miała okazję odbyć trzy tygodniowe praktyki w Wielkiej Brytanii. Wszyscy czekali na moment kiedy w końcu.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
Praktyki zawodowe w Londynie r.
Dni Informacji na Warmii i Mazurach - Olecko Dnia 22 października 2014r. w ramach Dni Informacyjnych na Warmii i Mazurach pod nazwą „Nowe formy wsparcia.
Warszawa – Wycieczka Szkolna
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
ŚNIADANIE DAJE MOC ! Akcja zorganizowana przez Publiczną Szkołę Podstawową w Krępnej.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Projekt "Praktyki zagraniczne moją szansą na rozwój zawodowy" realizowany w Zespole Szkół w Gorzowie Śląskim Zmienia życie. Otwiera umysły.
Zmienia życie. Otwiera umysły.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
„8 LISTOPADA-DZIEŃ ZDROWEGO ŚNIADANIA
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
Co nas łączy, co nas różni?
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Kliknij, aby edytować styl wzorca podtytułu Warsztaty plastyczne SP 3 klasa iv a Liceum Plastyczne w Jeleniej Górze 23 marca 2016 r.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
Staż zawodowy w Niemczech Norderney 2011 Izabela Struska kl.4ht I Klaudia Czajkowska kl. 4ct.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
Projekt pt: „Zdobywamy Europejski Rynek Pracy – staże zawodowe dla absolwentów” został zrealizowany przez Szkołę Językową „4 Languages” Nicolas E.T. Weatherill,
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Marii Skłodowskiej-Curie
Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój
Edukacja (poza)szkolna
Praktyki Zawodowe w Niemczech
„HOTELARZE Z WODZICZKI – EUROPEJSKI RYNEK PRACY NA WAS CZEKA”
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zagraniczny Staż Zawodowy uczniów ZS Nr 1 im. M
Zapis prezentacji:

Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie usług cateringowych w przemyśle hotelarskim ''

UMOWĘ W IMIENIU INSTYTUCJI PRZYJMUJĄCEJ PODPISAŁ PAN EUGENIOS SAVVA

PRAKTYKI ODBYŁY SIĘ W PIĘCIGWIAZDKOWYCH HOTELACH AMATHUS BEACH UCZNIOWEI BYLI PODZIELENI GRUPY KUCHARZY I KELNERÓW

PRACUJĄC W RESTAURACJI KELNERZY PODEJMOWALI RÓŻNE ZADANIA

CZYNNOŚCI WYKONYWANE W CZASIE PRACY W RESTAURACJI OBEJMOWAŁY MIĘDZY INNYMI: - nakrywanie do śniadań, obiadów i kolacji - przygotowywanie bufetu szwedzkiego, - polerowanie sztućców oraz zastawy szklanej - dekorowanie potraw i deserów na talerzach - sprzątanie restauracji i barów - serwowanie zimnych i ciepłych napojów - przygotowywania sali konsumenckiej na różne imprezy grupowe - obsługa sali konsumenckiej podczas posiłków- - dobieranie bielizny stołowej, zastawy i sztućców - zbieranie naczyń po konsumpcji - obsługiwanie konsumentów z wykorzystaniem różnych form i technik - przygotowanie imprezy integracyjnej

PRZYKŁADY DZIAŁAŃ WYKONYWANYCH W KUCHNI

W KUCHI W W KUCHI W PAPHOSPAPHOS

WYCIECZKI BYŁY RÓWNIE WAŻNYM PUNKTEM POBYTU Zwiedziliśmy okolice Limassol i Paphos z ich najciekawszymi zabytkami. odwiedziliśmy stolicę – Nikozję, plaże Afrodyty i wiele innych ciekawych miejsc.

NIKOZJA – STOLICA CYPRU JEST MIASTEM DWÓCH KULTUR GRECKIEJ I TURECKIEJ- MIELIŚMY OKAZJĘ ODWIEDZIĆ OBYDWIE.

W CZASIE WYCIECZEK PODZIWIALIŚMY LICZNE ZABYTKI, O KTÓRYCH OPOWIADŁAY NAM PROFESJONALNIE PRZYGOTOWANY OSOBY.

PAMIĄTKOWE ZDJĘCIA-ODWIEDZAMY LARNAKĘ,PARLAMENT W STOLICY I REJS STATKIEM ZE SZKLANYM DNEM.

DO DZIŚ KOZY SA W NIEKTÓEYCH MIEJSCACH GŁÓWNYM ŚRODKIEM TRANSPOTRU KAŻY MOŻE SPRÓBOWAĆ OWOCÓW PROSTO Z DRZEWA

PODCZAS WYCIECZKI W GÓRY ZDOBYLISMY SZCZYT OLIMPUS Z KTÓREGO MOŻNA NA NARTACH ZJECHĆ PROSTO NA PLAŻĘ. PODZIWIALIŚMY PIĘKNE WODOSPADY W GÓRACH TROODOS

OCZYWIŚCIE BYŁ CZAS NA ZAKUPY POLSKIE PRODUKTY SĄ SŁYNNE NA CAŁYM ŚWIECIE.

ŚWIĘTA HELENA PODAROWAŁA CYPRYJCZYKOM KOTY MOŻNA JE ZNALEŹĆ WSZĘDZIE.

OSTATNI TYDZIEŃ BYŁ WYJĄTKOWY, GDYŻ WSZYSCY BYLIŚMY ZAANGAŻOWANI W PRZYGOTOWANIE POSKIEGO POPOŁUDNIA W LIMASSOL POD TYTUŁEM SMAKI POLSKI

I NA WSTĘPIE UROCZYSTOŚĆ PAN DYREKTOR SŁAWOMIR WAWRZYNIAK WRĘCZYŁ PODZIĘKOWANIA PRZEDSTAWICIELOM INSTYTUCJI WSPÓŁPRACUJĄCYCH Z NASZĄ SZKOŁĄ.

POŁĄCZONE SIŁY GRUP Z LIMASSOL I PAPHOS, POD CZUJNYM OKIEM PANA DYREKTORA PRZYGOTOWAŁY PYSZNE POLSKIE POTRAWY….

PRZYGOTOWALIŚMY RÓŻNE RODZAJE PIEROGÓW, BIGOS, SAŁATKI. WSZYSCY CHĘTNIE PRÓBOWALI NOWYCH, POLSKICH SMAKÓW. APPETIZERS WHOLEMEAL BREAD PIEROGI POLISH BISCUITS BIGOS SILESIAN SALAD

C DUŻYM ZAINTERESOWANIEM CIESZYŁA SIĘ WYSTAWA DOTYCZĄCA NASZEJ OJCZYZNY. UCZNIOWIE PRZYGOTOWALI OWOCEW I UDEKOROWALI FANTAZYJNIE PATERY.

WIEDZA I UMIEJĘTNOŚCI ZDOBYTE W CZASIE PRAKTYK BĘDĄ PROCENTOWAĆ W ŻYCIU ZAWODOWYM, JAK I PRYWATNYM KAŻDEGO UCZESTNIKA PROGRAMU LdV.