WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Egzamin zawodowy w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego
Advertisements

Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
ZASADY OGÓLNE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE W ROKU SZKOLNYM 2009/2010 ZSM - NYSA 2009.
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Wyniki egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
1 ZASADY OGÓLNE EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE W ROKU SZKOLNYM 2010/2011 ZSM - NYSA 2010.
1 ANALIZA WYNIKÓW EGZAMINUPOTWIERDZAJĄCEGOKWALIFIKACJEZAWODOWE w roku 2013 Zespół Szkół Ekonomiczno - Administracyjnych w Kole Opracowała Aneta Kunicka.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE 2014
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Struktura egzaminu zawodowego
EGZAMINACYJNA CENTRALNA KOMISJA 1 EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE.
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Kształcenie zawodowe - problemy opracowania przedmiotowego dokumentów
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Technik organizacji usług gastronomicznych
usług gastronomicznych
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Egzamin potwierdzaj ą cy kwalifikacje zawodowe. STRUKTURA EGZAMINU Etap pisemny Część I – zakres wiadomości i umiejętności właściwych dla kwalifikacji.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
PROJEKT ZAWODOZNAWCZY „WARSZTATY KULINARNO- ARANŻACYJNE”
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
EGZAMINACYJNA CENTRALNA KOMISJA 1 EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE EGZAMINACYJNA CENTRALNA KOMISJA.
Technik żywienia i usług gastronomicznych
ANALIZA WYNIKÓW EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE w roku 2010 Zespół Szkół Ekonomiczno – Administracyjnych w Kole.
WYNIKI egzaminu zawodowego przeprowadzonego w czerwcu 2013 r. TECHNIKUM Zespó ł Szkó ł nr 1 im. Jana Paw ł a II W ł adys ł awowo, pa ź dziernik 2013.
1 Modernizacja egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe – egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie od roku szkolnego 2012/2013.
Zmiany ustawy o systemie oświaty
OPRACOWANIE NA PODSTAWIE MATERIAŁÓW CKE mgr Małgorzata Smul.
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Struktura egzaminu zawodowego w zawodzie technik ekonomista Egzamin zawodowy składa się z części pisemnej i części praktycznej.
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
1 Analiza wyników sprawdzianu ‘2014 Zespół Szkolno-Przedszkolny w Krowiarkach – XI 2014 – XI 2014 Opracował: J. Pierzchała.
1 Egzamin maturalny i zawodowy w 2015 roku podstawowe informacje Egzamin maturalny i potwierdzający kwalifikacje zawodowe – technik informatyk w 2015 roku.
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Technik żywienia i gospodarstwa domowego Numer z klasyfikacji zawodów:
ZAWÓD KELNER Szkoła – Zawód – Praca.
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE. Egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe jest egzaminem zewnętrznym co oznacza, że: jest przeprowadzony.
Egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe Egzamin zawodowy składa się z dwóch etapów: - etapu pisemnego - etapu praktycznego.
ANALIZA WYNIKÓW EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO PIERWSZĄ KWALIFIKACJE
Opracował: mgr inż. Piotr Praczukowski
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie
EGZAMIN POTWIERDZAJĄCY KWALIFIKACJE ZAWODOWE w nowej formie 1 Opracował Tadeusz Gierszewski Opracował Wąbrzeźno 2014.
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie 2016 rok
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Słodkie jest wspomnienie trudów poniesionych. Cyceron.
Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie 2016 rok.
WEZ 1 Egzamin zawodowy dla absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Kompleksowa obsługa gościa hotelowego
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
ANALIZA WYNIKÓW EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Oferta edukacyjna dla dorosłych
ANALIZA WYNIKÓW EGZAMINU POTWIERDZAJĄCEGO KWALIFIKACJE ZAWODOWE
Zapis prezentacji:

WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.

WEZ 2 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol Wyniki części I etapu pisemnego próg zaliczenia liczba punktów liczba zdających Przystąpiło osób Zaliczyło cz. I osób (86,3%) Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych

WEZ 3 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol próg zaliczenia liczba punktów liczba zdających Przystąpiło osób Zaliczyło cz. II osób (99,9%) Wyniki części II etapu pisemnego

WEZ 4 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol 86,2% osób zdało etap pisemny 13,8% osób nie zdało etapu pisemnego 3125 osób nie zaliczyło cz1, zaliczyło cz2 25 osób nie zaliczyło cz1, nie zaliczyło cz2 6 osób zaliczyło cz1, nie zaliczyło cz2 Wyniki etapu pisemnego

WEZ 5 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol 67,7% osoby zdały etap praktyczny 31,4% osób nie spełniło wymagań etapu praktycznego 0,9% 203 osoby nie ukończyły etapu praktycznego 32,3% osób nie zdało etapu praktycznego Wyniki etapu praktycznego Przystąpiło absolwentów

WEZ 6 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol próg zaliczenia przedziały % punktów liczba zdających Rozkład wyników etapu praktycznego wszystkich absolwentów T i SPol

WEZ 7 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol 62,1% zdających ( osób) uzyskało dyplom 37,9% zdających (8 720 osób) nie uzyskało dyplomu 23,8% (5 486 osób) nie zdało etapu praktycznego 9,9% (2 279 osób) nie zdało etapu pis. i prakt. 4,1% (955 osób) nie zdało etapu pis. Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol

WEZ 8 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol

WEZ 9 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol

WEZ 10 Wyniki egzaminu absolwentów T i SPol

WEZ 11  Technik żywienia i gospodarstwa domowego  Technik hotelarstwa  Technik organizacji usług gastronomicznych  Technik technologii żywności  Kucharz  Kelner

WEZ 12 Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 13 Zasięg Liczba zdających Średnia łatwość zadań Średni wynik Modalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Rozstęp Odchylenie standardo we Kraj72930,6331, ,87 OKE Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Część I etapu pisemnego Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 14 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników części I etapu pisemnego Część I etapu pisemnego Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 15 średnia łatwość zadań obszary standardu wymagań egzaminacyjnych Część I etapu pisemnego Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 16 średnia łatwość zadań umiejętności standardu wymagań egzaminacyjnych Część I etapu pisemnego 0,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 17 Zasięg Liczba zdających Średnia łatwość zadań Średni wynik Modalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Rozstęp Odchylenie standardo we Kraj72930,7014, ,66 OKE Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Część II etapu pisemnego Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 18 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników Część II etapu pisemnego Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 19 średnia łatwość zadań obszary standardu wymagań egzaminacyjnych Część II etapu pisemnego Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 20 Część II etapu pisemnego średnia łatwość zadań umiejętności standardu wymagań egzaminacyjnych ,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 21 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Zasięg Liczba zdających Średni wynikModalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Odchylenie standardowe Kraj723679,1%84%100%0%18,3% OKE193978,5%97%100%0%19,2% %97%100%0%20.0% %99% 0%17.0% %97%100%13%20.4% Etap praktyczny Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 22 liczba zdających przedziały % punktów Rozkład wyników Etap praktyczny Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 23 W etapie praktycznym zadanie egzaminacyjne sprawdzało umiejętności praktyczne z zakresu tematu ogólnego określonego w standardzie wymagań egzaminacyjnych: „Opracowanie projektu realizacji i wykonanie określonych prac z zakresu organizacji i prowadzenia żywienia w przedsiębiorstwie gastronomicznym lub gospodarstwie domowym.” Etap praktyczny Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 24 W rozwiązaniu zadania egzaminacyjnego oceniano: I. tytuł pracy egzaminacyjnej, II. założenia - dane niezbędne do opracowania, wynikające z treści zadania i dokumentacji, III. zapotrzebowanie na surowce i półprodukty niezbędne do przygotowania obiadu dla 100 osób, IV. wykaz zastawy stołowej potrzebnej do ekspedycji jednego zestawu potraw, V. ocena jakości żywienia w odniesieniu do wartości energetycznej planowanego obiadu, VI. kalkulacja kosztów obiadu, z uwzględnieniem 5% ryczałtu na przyprawy, VII. logiczny układ treści oraz terminologia właściwa dla zawodu. Etap praktyczny Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 25 Etap praktyczny średnia łatwość element pracy egzaminacyjnej Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 26 Wyniki szkół - 06 Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 27 Wyniki szkół - 12 Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 28 Wyniki szkół - 18 Technik żywienia i gospodarstwa domowego

WEZ 29 Technik hotelarstwa

WEZ 30 Zasięg Liczba zdających Średnia łatwość zadań Średni wynik Modalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Rozstęp Odchylenie standardo we Kraj4 1300,7135, ,45 OKE8550,7235, , ,6934, , ,7537, , ,6733, ,50 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Część I etapu pisemnego Technik hotelarstwa

WEZ 31 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników części I etapu pisemnego Część I etapu pisemnego Technik hotelarstwa

WEZ 32 średnia łatwość zadań obszary standardu wymagań egzaminacyjnych Część I etapu pisemnego Technik hotelarstwa

WEZ 33 średnia łatwość zadań umiejętności standardu wymagań egzaminacyjnych ,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Część I etapu pisemnego Technik hotelarstwa

WEZ 34 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Zasięg Liczba zdających Średni wynikModalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Odchylenie standardowe Kraj ,2%75%99%2%13,6% OKE84973,9%75%99%19%12,3% ,2%75%89%28%12,5% ,1%75%99%41%10,0% ,6%75%97%19%14,1% Etap praktyczny Technik hotelarstwa

WEZ 35 liczba zdających przedziały % punktów Rozkład wyników Etap praktyczny Technik hotelarstwa

WEZ 36 W etapie praktycznym zadanie egzaminacyjne sprawdzało umiejętności praktyczne z zakresu tematu ogólnego określonego w standardzie wymagań egzaminacyjnych: „Opracowanie projektu realizacji i wykonanie określonych prac z zakresu przygotowania i sprzedaży usług hotelarskich, z uwzględnieniem rodzaju i kategorii bazy hotelarskiej oraz preferencji i rodzaju klienta – krajowego i zagranicznego, indywidualnego i zbiorowego.” Etap praktyczny Technik hotelarstwa

WEZ 37 W rozwiązaniu zadania egzaminacyjnego oceniano: I. tytuł pracy egzaminacyjnej, II. założenia do projektu realizacji prac, III. wykaz działań hotelu związanych z kompleksową obsługą Państwa Smith, IV. komplet dokumentów związanych z przyjęciem zamówienia: formularz rezerwacyjny, grafik rezerwacji, potwierdzenie rezerwacji, zaproszenie, V. propozycja procedury przyjęcia Państwa Smith do hotelu i propozycja procedury wymeldowania Państwa Smith z hotelu, VI. komplet dokumentów związanych z zameldowaniem Państwa Smith do hotelu: karta meldunkowa, karta pobytu, VII. komplet dokumentów związanych z rozliczeniem pobytu gości w hotelu oraz sprzedażą usług hotelarskich, VIII. praca egzaminacyjna jako całość (przejrzystość, estetyka, logika układu treści projektu realizacji prac oraz poprawność merytoryczna i terminologiczna). Etap praktyczny Technik hotelarstwa

WEZ 38 średnia łatwość element pracy egzaminacyjnej Etap praktyczny Technik hotelarstwa

WEZ 39 Wyniki szkół Technik hotelarstwa

WEZ 40 Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 41 Zasięg Liczba zdających Średnia łatwość zadań Średni wynik Modalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Rozstęp Odchylenie standardo we Kraj3 0380,6934, ,32 OKE6640,6733, , ,6230, , ,7034, , ,6733, ,85 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Część I etapu pisemnego Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 42 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników części I etapu pisemnego Część I etapu pisemnego Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 43 średnia łatwość zadań obszary standardu wymagań egzaminacyjnych Część I etapu pisemnego Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 44 średnia łatwość zadań umiejętności standardu wymagań egzaminacyjnych ,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Część I etapu pisemnego Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 45 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Zasięg Liczba zdających Średni wynikModalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Odchylenie standardowe Kraj302686%93%100%20%9,4% OKE66284%88%100%29%9,2% ,6%81%99%34%11,3% ,7%94%100%50%8,9% ,5%88%99%29%9,8% Etap praktyczny Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 46 liczba zdających przedziały % punktów Rozkład wyników Etap praktyczny Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 47 W etapie praktycznym zadanie egzaminacyjne sprawdzało umiejętności praktyczne z zakresu tematu ogólnego określonego w standardzie wymagań egzaminacyjnych: „Opracowanie projektu realizacji prac związanych z przygotowaniem i organizacją imprezy okolicznościowej, w określonych warunkach, na podstawie zamówienia.” Etap praktyczny Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 48 W rozwiązaniu zadania egzaminacyjnego oceniano: I. tytuł pracy egzaminacyjnej, II. założenia do projektu realizacji prac związanych z organizacją przyjęcia urodzinowego, III. propozycję menu na przyjęcie z kalkulacją kosztu jednostkowego, IV. szkic ustawienia stołów z uwzględnieniem układu sali konsumpcyjnej V. wykaz bielizny stołowej i zastawy z uwzględnieniem kolorystyki, VI. schemat pierwszego nakrycia stołu, VII. wstępną kalkulacja finansowa, VIII. pracę egzaminacyjną jako całość (przejrzystość, estetyka, logika układu treści projektu realizacji prac oraz poprawność terminologiczna). Etap praktyczny Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 49 średnia łatwość element pracy egzaminacyjnej Etap praktyczny Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 50 Wyniki szkół Technik organizacji usług gastronomicznych

WEZ 51 Technik technologii żywności

WEZ 52 Zasięg Liczba zdających Średnia łatwość zadań Średni wynik Modalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Rozstęp Odchylenie standardo we Kraj OKE Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Część I etapu pisemnego Technik technologii żywności

WEZ 53 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników części I etapu pisemnego Część I etapu pisemnego Technik technologii żywności

WEZ 54 średnia łatwość zadań obszary standardu wymagań egzaminacyjnych Część I etapu pisemnego Technik technologii żywności

WEZ 55 średnia łatwość zadań umiejętności standardu wymagań egzaminacyjnych ,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Część I etapu pisemnego Technik technologii żywności

WEZ 56 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Zasięg Liczba zdających Średni wynikModalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Odchylenie standardowe Kraj206183,4%87,5%100%0%12,2% OKE52882,2%77%100%0%12,5% ,7%77%100%0%16,4% ,7%88%100%54%9,7% ,0%77%99%46%11,6% Etap praktyczny Technik technologii żywności

WEZ 57 Etap praktyczny liczba zdających przedziały % punktów Rozkład wyników Technik technologii żywności

WEZ 58 W etapie praktycznym zadanie egzaminacyjne sprawdzało umiejętności praktyczne z zakresu tematu ogólnego określonego w standardzie wymagań egzaminacyjnych: „Opracowanie projektu realizacji wskazanych prac z zakresu produkcji artykułów żywnościowych, w określonych warunkach organizacyjnych i technicznych, na podstawie dokumentacji technicznej, technologicznej, laboratoryjnej oraz systemów i procedur zapewnienia jakości.” Etap praktyczny Technik technologii żywności

WEZ 59 W rozwiązaniu zadania egzaminacyjnego oceniano: I. tytuł pracy egzaminacyjnej, II. założenia - dane niezbędne do opracowania, wynikające z treści zadania i dokumentacji, III. wykaz ilościowy surowców potrzebnych do wyprodukowania planowanej ilości makaronu muszelki, IV. wykaz maszyn i urządzeń niezbędnych do zabezpieczenia zaplanowanej produkcji makaronu muszelki, z uwzględnieniem dodatkowego oprzyrządowania, dobranego do asortymentu produkowanego makaronu, V. wykaz prowadzonych badań laboratoryjnych niezbędnych do oceny jakości produktu gotowego, wraz ze wskazaniem norm, które są podstawą ich przeprowadzania, VI. wykaz opakowań jednostkowych i zbiorczych dla produktu gotowego, potrzebnych do zaplanowanej produkcji makaronu muszelki, VII. schemat blokowy produkcji makaronu, VIII. logiczny układ treści oraz terminologia właściwa dla zawodu. Etap praktyczny Technik technologii żywności

WEZ 60 średnia łatwość element pracy egzaminacyjnej Etap praktyczny Technik technologii żywności

WEZ 61 Wyniki szkół Technik technologii żywności

WEZ 62 Kucharz

WEZ 63 Zasięg Liczba zdających Średnia łatwość zadań Średni wynik Modalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Rozstęp Odchylenie standardo we Kraj10450,6633, ,34 OKE3070,6934, , ,6632, , ,7135, , ,6833, ,43 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Część I etapu pisemnego Kucharz

WEZ 64 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników części I etapu pisemnego Część I etapu pisemnego Kucharz

WEZ 65 średnia łatwość zadań obszary standardu wymagań egzaminacyjnych Część I etapu pisemnego Kucharz

WEZ 66 średnia łatwość zadań umiejętności standardu wymagań egzaminacyjnych ,2 0,4 0,6 0,8 1,0 Część I etapu pisemnego Kucharz

WEZ 67 Podstawowe wartości wskaźników statystycznych wyników zdających Zasięg Liczba zdających Średni wynikModalna Najwyższy wynik Najniższy wynik Odchylenie standardowe Kraj104488,6%94%100%0%11% OKE30889,6%94%99%42%9,3% ,9%88%98%42%10,3% ,4%97%99%42%7,9% ,0%90%99%63%9,2% Etap praktyczny Kucharz

WEZ 68 Etap praktyczny liczba zdających przedziały % punktów Rozkład wyników Kucharz

WEZ 69 W etapie praktycznym zadanie egzaminacyjne sprawdzało umiejętności praktyczne z zakresu tematu ogólnego określonego w standardzie wymagań egzaminacyjnych: „Opracowanie projektu realizacji i wykonanie określonych prac z zakresu produkcji gastronomicznej.” Etap praktyczny Kucharz

WEZ 70 W rozwiązaniu zadania egzaminacyjnego oceniano: I. tytuł pracy egzaminacyjnej, II. założenia - dane niezbędne do wykonania zadania, III. zapotrzebowanie na surowce i półprodukty niezbędne do wykonania 40 zestawów obiadowych, IV. wykaz metod i technik obróbki surowców i półproduktów, V. wykaz sprzętu, narzędzi, maszyn i urządzeń potrzebnych do produkcji potraw, VI. wykaz ilości zastawy stołowej potrzebnej do ekspedycji 40 zestawów obiadowych, VII. wykaz kolejnych prac obejmujących wykonanie potraw wchodzących w skład zestawów obiadowych, VIII. logiczny układ treści oraz terminologia właściwa dla zawodu. Etap praktyczny Kucharz

WEZ 71 średnia łatwość element pracy egzaminacyjnej Etap praktyczny Kucharz

WEZ 72 Wyniki szkół Kucharz

WEZ 73 Kelner

WEZ 74 liczba zdających liczba punktów Rozkład wyników części I etapu pisemnego Część I etapu pisemnego Kelner

WEZ 75 W etapie praktycznym zadanie egzaminacyjne sprawdzało umiejętności praktyczne z zakresu tematu ogólnego określonego w standardzie wymagań egzaminacyjnych: „Opracowanie projektu realizacji i wykonanie obsługi kelnerskiej określonego przyjęcia okolicznościowego.” Etap praktyczny Kelner

WEZ 76 W rozwiązaniu zadania egzaminacyjnego oceniano: I. tytuł pracy egzaminacyjnej, II. założenia do projektu realizacji prac, III. wykaz napojów alkoholowych dobranych do menu, IV. szkic ustawienia stołów w sali konsumenckiej, V. wykaz bielizny, elementów dekoracyjnych i zastawy stołowej, VI. schemat pierwszego nakrycia stołu, VII. opis obsługi kelnerskiej, VIII. praca egzaminacyjna jako całość (przejrzystość, estetyka, logika układu treści projektu realizacji prac oraz poprawność merytoryczna i terminologiczna). Etap praktyczny Kelner

WEZ 77 średnia łatwość element pracy egzaminacyjnej Etap praktyczny Kelner

WEZ 78 Wyniki szkół Kelner

WEZ 79 EUROPASS – suplement do dyplomu EUROPASS – suplement do dyplomu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe