Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Pobieranie prezentacji. Proszę czekać

Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.

Podobne prezentacje


Prezentacja na temat: "Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni."— Zapis prezentacji:

1 Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni.

2 Tu wszystko si ę zacz ęł o... Praktykę odbywałyśmy w cukierni Pasticceria Bianchi. Nasz zakład znajdował się w Riccione - obok rozrywkowego Rimini. Szef Glauco Bianchi posiadał 3 zakłady.

3 Troch ę o produkcji. W naszym zakładzie produkowano głównie wyroby z ciasta kruchego, francuskiego oraz drożdżowego. Miałyśmy możliwość robić: torty, desery, bezy, ptysie, babeczki, rurki z nadzieniem, crrosainty, ciasta i ciasteczka. Ptysie Babeczki, rurki z nadzieniem.

4 Małe i du ż e crrosainty. Ciastko francuskie o nazwie Polacco. Torta di carrote. Tiramisu

5 Cd... Ciasteczka i bezy Bezy Ciasteczka kruche z czekolad ą Pasta flora – kruche serduszka maczane w czekoladzie.

6 Torty i desery

7 Produkt regionalny Piada di morti - ciasto dro ż d ż owe z orzechami włoskimi, rodzynkami i migdałami, formowane w okr ą głe placki i pieczone w piecu. Jest produkowane w Rimini tylko w pa ź dzierniku i w listopadzie.

8 Wyroby tradycyjne Torta di Mele Della Nonna – delikatna masa wymieszana z pokrojonymi jabłkami i brzoskwiniami. Sfogliata di mele – ciasto francuskie z poci ę tym w plasterki jabłkiem.

9 Zawsze było wesoło

10 Nasza cukiernio - kawiarnia W naszej cukierni mo ż na było nie tylko zje ść przepyszne słodko ś ci, lecz tak ż e napi ć si ę kawy, herbaty czy wina. Zakład posiadał tak ż e sklep z ciastami, bułeczkami, w ę dlinami oraz ś wie ż o robion ą pizz ą.

11 Było nam bardzo miło, że mogłyśmy odbyć praktyki u Bianchiego. Szkoda, że czas upłynął tak szybko. Jesteśmy jednak pewne, że o naszej włoskiej przygodzie będziemy pamiętać całe życie.

12 Specjalny torcik na słodkie zako ń czenie praktyk


Pobierz ppt "Best Practices in Italia Prezentacja Dominiki Lesnik i Magdaleny Sachan: Produkty regionalne i tradycyjne w cukierni."

Podobne prezentacje


Reklamy Google