Pobierz prezentację
Pobieranie prezentacji. Proszę czekać
OpublikowałLeszek Bielecki Został zmieniony 9 lat temu
1
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
Kierunek: ŻYWIENIE CZŁOWIEKA I OCENA ŻYWNOŚCI
2
FORMY STUDIÓW STUDIA I -stopnia (inżynierskie)
Studia stacjonarne → 3.5-letnie Studia niestacjonarne – zaoczne → 4-letnie
3
FORMY STUDIÓW STUDIA II-go stopnia (magisterskie)
Stacjonarne → 1.5 roczne Niestacjonarne – zaoczne → 1.5 roczne
4
STUDIA III –stopnia (DOKTORANCKIE)
→ 4-letnie
5
Żywienie Człowieka i Ocena Żywności
Kierunek o charakterze przyrodniczym z elementami nauk konsumenckich Olej
6
CZEGO MOŻESZ SIĘ U NAS NAUCZYĆ?
żywienie człowieka analiza żywności ocena żywności i żywienia dietetyka dietoprofilaktyka
7
nowe rodzaje żywności i trendy w żywieniu
technologia gastronomiczna i catering zastosowanie techniki w żywieniu higiena i bezpieczeństwo żywności
8
żywność ekologiczna zarządzanie jakością żywności i żywienia ekonomika i zarządzanie socjologia żywienia
9
§ zachowania konsumentów ochrona konsumenta
etyka w łańcuchu żywnościowym
10
Ścieżki studiowania MODUŁY SPECJALIZACYJNE na III roku
Żywienie Człowieka i Dietetyka Jakość i Bezpieczeństwo Żywności Rynek Żywności i Konsument
11
Praktyki - praktyka produkcyjna
Minimalnie 4 tygodnie po 6. semestrze Zagraniczne praktyki studenckie w ramach współpracy z Uczelniami innych krajów
12
Kierunek: Żywienie Człowieka i Ocena Żywności
Studia I-go stopnia Egzamin maturalny/egzamin dojrzałości 1 przedmiot wybrany spośród 3: biologia chemia matematyka
13
Potencjalne miejsca pracy:
instytucje i przedsiębiorstwa zajmujące się żywieniem człowieka, przetwórstwem, obrotem oraz kontrolą żywnością przedsiębiorstwa zajmujące się zarządzaniem jakością i bezpieczeństwem żywności inspekcje urzędowej kontroli żywności poradnie żywieniowe szkolnictwo oraz placówki zajmujące się edukacją żywieniową organizacje zajmujące się ochroną konsumentów instytucje naukowo-badawcze
Podobne prezentacje
© 2024 SlidePlayer.pl Inc.
All rights reserved.