Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
„Wszechstronne Wykształcenie – Lepsza Przyszłość”
Advertisements

„Zajęcia dodatkowe dziś-szansą na lepsze jutro”
Prezentacja na wywiadówkę
Projekt „DOBRA EDUKACJA SZANSĄ NA ROZWÓJ ZAWODOWY”
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
PROGRAM OPERACYJNY KAPITAŁ LUDZKI
Człowiek najlepsza inwestycja Jaworznickie Szkolne Kluby Przedsiębiorczości - Marzenia – Wiedza – Sukces Projekt finansowany ze środków Unii Europejskiej.
Projektanci Podlasia Niektóre szanse trafiają się tylko raz!
-GASTRONOMICZNEJ NA DOLNYM ŚLĄSKU
Projekt pt. współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, realizowany w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego Rozwój Zasobów Ludzkich.
Działania zrealizowane w roku szkolnym 2008/09 Nowoczesne kształcenie zawodowe – szansa na dobry start Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Zespół Szkół im. ks. dra Jana Zwierza w Ropczycach Podkarpacie stawia na zawodowców.
Zespół Szkół nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 Rekrutacja na rok szkolny 2013 / 2014 Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy lecz dla życia.
SZKOŁA MOJĄ SZANSĄ PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY Z FUNDUSZY UNII EUROPEJSKIEJ W RAMACH PROGRAMU OPERACYJNEGO KAPITAŁ LUDZKI.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Kształcenie zawodowe - problemy opracowania przedmiotowego dokumentów
EDUKACJA ZAWODOWA W PRAKTYCE
lecz dla życia się uczymy”
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Zespół Szkół Technicznych we Włocławku
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Człowiek najlepsza inwestycja Kreatywny absolwent na rynku pracy Pułtusk, 21 I 2011 r. Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
„Szkolne Centrum Nauki”
Rekrutacja – 2010 Zespół Szkół Nr 2 w Nowym Dworze Gdańskim, ul. Warszawska 54 ZESPÓŁ SZKÓŁ NR 2 NAJLEPSZY WYBÓR ! Nie dla szkoły, lecz dla życia się uczymy.
Szkoła zawodowa Rzeszów 2013.
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Zespół Szkół Gastronomicznych
OFERTA EDUKACYJNA ROK SZKOLNY 2014/2015 Z e s p ó ł S z k ó ł Z a w o d o w y c h w R a c i b o r z u.
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
Spotkanie informacyjne projektu: E -fektywne F -unkcjonalne S -zkoły.
WYBÓR ZAWODOWY GIMNAZJALISTY
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
PRACOWNIE MARZEŃ Projekt finansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX Rozwój Wykształcenia.
Szkolnictwo zawodowe w opinii uczniów w świetle wybranych wyników badań Iwona Gruczyńska, Waldemar Dubla.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Projekt "Praktyki zagraniczne moją szansą na rozwój zawodowy" realizowany w Zespole Szkół w Gorzowie Śląskim Zmienia życie. Otwiera umysły.
Zmienia życie. Otwiera umysły.
Konferencja podsumowująca projekt „PEWNIE W PRZYSZŁOŚĆ nowoczesna edukacja i kompetencje uczniów technikum hotelarstwa ZSHE” 12 czerwca 2015 r.
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Finansowanie kształcenia zawodowego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Najlepszy w zawodzie Najlepszy w zawodzie Cel główny projektu - wzmocnienie atrakcyjności i podniesienie jakości oferty edukacyjnej szkół i placówek oświatowych.
Współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
MODERNIZACJA KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO NA DOLNYM ŚLĄSKU II Zespół Szkół Zawodowych w Wołowie.
Radomski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli ul. J. Słowackiego 17 ul. J. Słowackiego Radom Radom tel tel.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Możliwości rozwoju szkolnictwa zawodowego i edukacji przedszkolnej RPO WŚ
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Zespół Szkół Rolniczych w Kijanach Współpraca z pracodawcami w zakresie kształcenia zawodowego - realizacja praktycznej nauki zawodu: zajęcia praktyczne.
Lider Projektu: 2 Partner projektu: Projekt „SZKOŁA SUKCESU” współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego Beneficjent:
Urząd Miasta Lublin Projekt „Moja szansa – Mój ECDL” jest realizowany od 1 sierpnia 2010 r. jest realizowany od 1 sierpnia 2010 r. do 30 czerwca 2011 r.
Urząd Miasta Lublin Projekt „MOJA FIRMA. Będę przedsiębiorcą” jest realizowany od 4 sierpnia 2010 r. jest realizowany od 4 sierpnia 2010 r. do 29 lutego.
Konferencja współfinansowan a ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Kompleksowy Program Rozwoju Szkolnictwa Zawodowego.
` PRAKTYKA ZAWODOWA W NIEMCZECH UCZNIÓW ZESPOŁU SZKÓŁ NR 5 IM. JANA PAWŁA II W LUBLINIE W ROKU SZKOLNYM 2005/2006.
Rozszerzona matura – świadoma inwestycja w przyszłość
Podpisanie umów: Działanie 4. 1
Technik hotelarstwa 4-letni cykl nauczania.
KONFERENCJA PODSUMOWUJĄCA PROJEKT
Projekty edukacyjne na terenie subregionu ciechanowskiego
Oferta edukacyjna dla dorosłych
E-fektywne F-unkcjonalne S-zkoły
Zapis prezentacji:

Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego

Ce l ogólny Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Zwiększenie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego przez organizację dodatkowych zajęć ukierunkowanych na rozwój kompetencji kluczowych i wzrost umiejętności praktycznych, a także staży zwiększających doświadczenie zawodowe uczniów. Zwiększenie szans edukacyjnych i zawodowych uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego przez organizację dodatkowych zajęć ukierunkowanych na rozwój kompetencji kluczowych i wzrost umiejętności praktycznych, a także staży zwiększających doświadczenie zawodowe uczniów.

Działania realizowane w Technikum Gastronomiczno-Hotelarskim Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego3 organizacja staży u pracodawców dodatkowe zajęcia wyrównujące z matematyki dla klas I dodatkowe zajęcia z matematyki przygotowujące do matury dodatkowe zajęcia w warsztatach i pracowniach szkolnych organizacja staży u pracodawców dodatkowe zajęcia wyrównujące z matematyki dla klas I dodatkowe zajęcia z matematyki przygotowujące do matury dodatkowe zajęcia w warsztatach i pracowniach szkolnych

Zadanie 1. Organizacja staży zawodowych u pracodawców Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego4 W stażach zawodowych zrealizowanych w lipcu 2013 i 2014 roku uczestniczyło 138 uczniów w zawodach: Technik organizacji usług gastronomicznych Technik organizacji usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik obsługi turystycznej Technik obsługi turystycznej Technik hotelarstwa Technik hotelarstwa Kucharz Kucharz Kelner Kelner W stażach zawodowych zrealizowanych w lipcu 2013 i 2014 roku uczestniczyło 138 uczniów w zawodach: Technik organizacji usług gastronomicznych Technik organizacji usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik obsługi turystycznej Technik obsługi turystycznej Technik hotelarstwa Technik hotelarstwa Kucharz Kucharz Kelner Kelner

Zadanie 1. Organizacja staży zawodowych u pracodawców Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Wsparcie dla 1 ucznia: 150 godzin stażu zawodowego 150 godzin stażu zawodowego stypendium stażowe w wysokości 1500 zł stypendium stażowe w wysokości 1500 zł komplet odzieży roboczej dla 88 uczniów w roku 2013 komplet odzieży roboczej dla 88 uczniów w roku 2013    Zrealizowano godzin staży zawodowych

Miejsca realizacji staży zawodowych: Biura podróży: Hotele: Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego AGIT CAMPANILLE CENTRUM KONFERENCYJNE „FOCUS” EUROPA FOCUS GRAND HOTEL LUBLINIANKA KOMPLEKS RESTAURACYJNO- NOCLEGOWY „RUBIKON” MERCURE VANILLA VICTORIA AGIT CAMPANILLE CENTRUM KONFERENCYJNE „FOCUS” EUROPA FOCUS GRAND HOTEL LUBLINIANKA KOMPLEKS RESTAURACYJNO- NOCLEGOWY „RUBIKON” MERCURE VANILLA VICTORIA ALMATUR ATLAS TRAVEL KAMA TOURS LUTUR WATRA TRAVEL ALMATUR ATLAS TRAVEL KAMA TOURS LUTUR WATRA TRAVEL

Staż w zawodzie technik hotelarstwa Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Staż w zawodzie kucharz Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Staż w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Staż w zawodzie technik organizacji usług gastronomicznych Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Staż w zawodzie kelner Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Staż w zawodzie technik obsługi turystycznej Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Zadanie 2. Dodatkowe zajęcia wyrównujące z matematyki Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego W zajęciach uczestniczyło 22 uczniów z klas pierwszych W zajęciach uczestniczyło 22 uczniów z klas pierwszych Wsparcie dla 1 ucznia: 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Wsparcie dla 1 ucznia: 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki 60 godzin dodatkowych zajęć wyrównujących z matematyki komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Zrealizowano 180 godzin zajęć dodatkowych

Zadanie 3. Zajęcia dodatkowe z matematyki przygotowujące do matury Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego14 W zajęciach uczestniczyło 21 uczniów Wsparcie dla 1 ucznia: 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Wsparcie dla 1 ucznia: 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury 84 godziny dodatkowych zajęć z matematyki przygotowujących do matury komplet materiałów dydaktycznych komplet materiałów dydaktycznych Zrealizowano 252 godziny zajęć dodatkowych

Zadanie 4. Zajęcia dodatkowe z zakresu sporządzania potraw, napojów oraz ciast Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego15 Wsparcie dla 1 ucznia: 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych Wsparcie dla 1 ucznia: 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 56 godziny dodatkowych zajęć w pracowni szkolnej 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych 14 kompletów materiałów dydaktycznych/ surowców spożywczych W zajęciach uczestniczyło 50 uczniów Zrealizowano 392 godziny zajęć dodatkowych w pracowniach szkolnych, m.in. w szkolnym laboratorium „STUDIO KULINARNE” Zrealizowano 392 godziny zajęć dodatkowych w pracowniach szkolnych, m.in. w szkolnym laboratorium „STUDIO KULINARNE”

WYPOSAŻENIE PRACOWNI SZKOLNYCH WYPOSAŻENIE PRACOWNI SZKOLNYCH Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego PROFESJONALNE MEBLE, SPRZĘT I URZĄDZENIA W SZKOLNYM LABORATORIUM „STUDIO KULINARNE”  PROFESJONALNE MEBLE, SPRZĘT I URZĄDZENIA W SZKOLNYM LABORATORIUM „STUDIO KULINARNE”   Łączna kwota wydatków na zakup wyposażenia pracowni szkolnych wynosi , 49 zł Doposażenie pracowni technologii gastronomicznej w profesjonalne kuchnie gazowo-elektryczne

Zajęcia dodatkowe w szkolnym studio kulinarnym Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Zajęcia dodatkowe w pracowni szkolnej Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Rezultaty projektu Tak pracujemy w szkole Tak pracujemy u pracodawcy Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego

Dziękuję za uwagę Technikum Gastronomiczno- Hotelarskie Zespół Szkół nr 5 im. Jana Pawła II w Lublinie Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego