Szkolenie praktyczne obejmuje : Zajęcia praktyczne Praktykę zawodową w renomowanych warszawskich hotelach np.:
W Hotelu Sheraton
W Hotelu Mercure
Zajęcia praktyczne stanowią bardzo istotny element nauczania zawodu. Praktyczna nauka zawodu dotyczy zastosowania teoretycznej wiedzy zdobytej w szkole w działaniu praktycznym. Uczeń podczas tych zajęć poznaje zagadnienia technologiczne, techniczne i organizacyjne związane z działalnością danego zakładu. Programy nauczania praktycznej nauki zawodu umożliwiają wszechstronne przygotowanie absolwenta, który będzie mógł odnaleźć się w ciągle zmieniającym się rynku pracy.
Szkolenie praktyczne w Zasadniczej Szkole Spożywczo- Gastronomicznej im. Jana Pawła II realizowane jest w formie produkcji gastronomicznej i pracowni technologicznej.
Szkolenie praktyczne w Technikum Spo ż ywczo-Gastronomicznym im Jana Paw ł a II realizowane jest w zale ż no ś ci od zawodu i poziomu kszta ł cenia w formie: zaj ęć praktycznych (1 dzie ń w tygodniu) zaj ęć praktycznych (1 dzie ń w tygodniu) i 4 - tygodniowej praktyki 4 - tygodniowej praktyki.
Zapraszamy