Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
RYBY ZASTOSOWANIE W GASTRONOMII
Advertisements

Książeczka Kulinarna dla Nastolatka
Zapiekanka z pstrąga na szpinaku
Sałatka... warzywna.
Kopytka from Poland Składniki/Ingredients: *800 g ziemniaków/potatoes *2 1/2 szklanki mąki (43 dag)/glass of wheat flour *1/2 szklanki mąki ziemniaczanej.
PIERŚ W SOSIE TYMIANKOWO- POMIDOROWYM. pierś z kurczaka 150g masło 10g oliwa 10 ml wino białe wytrawne 40 ml bulion 70ml śmietanka 30% 50 ml koncentrat.
POTRAWY Z GRZYBÓW.
WYKONAŁA KLASA V SZKOŁA PODSTAWOWA W PARCHOWIE.
Autor: Adrianna Szalonka
We
Posiłki, w zależności od hotelu, mogą być serwowane do stolika lub być oferowane w formie bufetu, tzw. szwedzkiego stołu. Napoje serwowane do.
Potrawy w Unii Europejskiej
Spaghetti Bolognese i sałatka Caprese
Gotowanie.
Krok 3. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Wykonały: Klaudyna Styś i Paulina Michalczyk
Ryby i owoce morza.
GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA WYKONAŁA ALINA TOMASZEWSKA.
PROJEKT: SAŁATKA JARZYNOWA
PROJEKTGEOGRAFIAKULTURA POWRÓT ODPOWIEDŹ
Nabiał autor Ola Zespół Szkół Gim nr 6 i Szkoła Podstawowa nr 13
PrzepisNaSałatkę Krabową Krabową. Składniki: (jedna porcja) -duża paczka paluszków krabowych (ok 16 sztuk) -1 długi świeży ogórek -6 jaj -1 torebka ryżu.
Spaghetti po bolońsku. Składniki 500 g spaghetti 4 łyżki świeżo startego parmezanu do posypania Sos: 1 łyżka oleju roślinnego lub oliwy z oliwek 1 posiekana.
The traditional Bulgarian Dishes. 4 tomatoes – 4 pomidory 1 large cucumber – 1 duży ogórek 4 green or red peppers – 4 zielone lub czerwone papryki 1.
Czas przygotowania 25 min. Składniki: -2kg ziemniaków -1l oleju -sól -pieprz -po 1 łyżeczce: -papryki ostrej -papryki słodkiej -oregano Sposób przygotowania:
Kuchnia Japońska Ten slajd będzie poświęcony kuchni i kulturze Japonii.
Sałatka Grecka..
Ułamki w życiu codziennym !
Moduł III SuperFive ZS-P Bardo PRZYSZYKUJ WSZYSTKIE SKŁADNIKI: 4 ŚLEDZIE MATJAS, 2 CEBULE, 1 JABŁKO, 2 ZĄBKI CZOSNKU, 4 KORNISZONY, ŚMIETANĘ 22%, SÓL,
Cytat z książki Łukasza Gołębiowskiego Domy i dwory, Warszawa 1830.
ZDROWE ODŻYWIANIE.
„Sery topione”.
Pyszne sałatki Irena Woźniak Kl.2aTH.
Apetyt na zdrowie Multimedialna książka kulinarna
Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej.
GRECJA.
Popularne żabie udka. 2 Les grenouilles Królestwo: zwierzęta Typ: strunowce Podtyp: kręgowce Gromada: płazy Rząd: płazy bezogonowe 3 Les grenouilles.
WIEM,CO JEM !.
Zdrowa dieta Europejczyków
„Śniadanie daje moc” Nasze zdrowe śniadanie I-IIIA i I-VIB Zespoły edukacyjno-terapeutyczne Szkoła Podstawowa nr 3 w Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Węgorzewie.
Fish and chips czyli klasyczna ryba z frytkami. Składniki ilość porcji: 4 4 duże ziemniaki, obrane i pokrojone w paski 125 g (1 szkl.) mąki pszennej 1.
 Składniki:  45 dag ciemnej czekolady  28 dag masła  6 jajek  6 łyżek miodu  42 dag cukru pudru  6-7 dag wiórków kokosowych  28 dag mąki Glazura:
Gołąbki z ryżem i warzywami w sosie śródziemnomorskim
Skład ( 10 porcji): Łosoś bez skóry 1,400 kg Olej 0,040 l Delikatna przyprawa do ryb KNORR 0,020 kg Masło 0,020 kg Tymianek 0,002 kg Czosnek świeży 0,010.
Kuchnia francuska krowa.
Patryk Kowalski & Sylwester Grymulski Temat Projektu: Otyłość Czy To Jest Bomba Zegarowa ?
Kuchnia Wietnamska.
MARGARITE Z SOSEM POMODOROWYM I SEREM?
Moja ksi ąż ka kucharska. SA Ł ATKA DLA DZIECKA sk ł adniki 1 arbuz 1 pomarańcza 1 kiść winogron 10sztuk borówek.
Krem warzywny z lanymi kluskami
 ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ ZAWIJAŃCE Z BAZYLIĄ  CORDON BLUE CORDON BLUE  BRYZOLE BRYZOLE.
Śniadanie daje moc! Naprawdę! 8 XI 2011 Specjalna Szkoła Podstawowa nr 12 w Legnicy Klasa I+II.
Potrawy regionalne Wykonawcy Maciej Borówka , Przemysław , Sadowski ,
Podróże po świecie Smaki Europy.
zawiera witaminy B1, B2, B6 oraz sód, potas, magnez
Pomysły na zdrowe śniadanie. Jeśli nie kanapki, to co? Kiedy po tygodniu śniadań składających się wyłącznie z samych kanapek twoja pociecha odmówi zjedzenia.
Cukinia w różnych odsłonach Co warto o niej wiedzieć?
POTRAWY WIGILIJNE PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI
„GOTUJ Z KLASĄ” Klasa 3a. Faszerowana pierś z kurczaka z ryżem i surówką Składniki: Surówka: -filet z kurczaka - kapusta pekińska -szpinak - marchewka.
Autorzy : Agnieszka Krzemień Emilia Śmieszkowicz Amelia Szromba Klasa 1a.
Potrawy wigilijne cz r.. Wykonawcy: Alicja Kruk i Dominik Jeziorski kl. 5.
SAŁATKA Z PŁATKAMI NAGIETKA 2 pomidory 1 ogórek 150 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 0.5 łyżki śmietany fit up do sałatek (kamis) Składniki: Przygotowanie.
Odżywcze śniadanie - 5 przepisów "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi" - to nie tylko przysłowie, śniadanie.
Pod kierunkiem p. Bożeny Mróz. Potrawę śląską „Karminadle”wykonałam razem z kolegą Zbyszkiem.Przygotowaliśmy potrzebne surowce: mięso mielone, śledzie.
Przedszkole Nr7 w Świeciu Puchatkowa księga przepisów na pyszności dla dzieci.
Ryby jem więcej wiem. Od wieków ryby są jednym z głównych składników pożywienia Jedz ryby a będziesz zdrów jak ryba Głosu nie mają, zdrowia dodają Ryba-
KUCHNIA EUROPEJSKA Emily Bingham. Czechy  Kuchnia czeska podlegała wpływom kuchni krajów sąsiednich: Polski, Bawarii, Austrii, Węgier i Słowacji.  Charakterystyczne.
KSIĄŻKA KUCHARSKA HISZPANII
Kanapki z pieczywa pełnoziarnistego z pastą avocado i pastą z jajek .
Tradycje kulinarne mojej rodziny
Zapis prezentacji:

Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej

Składniki 5 ugotowanych jaj 2 filety z kurczaka 2 świeże ogórki sałatkowe 2 duże pomidory 1 duży brokuł Majonez Sól pieprz do smaku Wszystkie składniki pokroić i wymieszać, doprawić przyprawami do smaku. Wartość energetyczna w 100 g 75kcal

Składniki Pomidory (24kcal) Ogórki kwaszone (13kcal) Ogórek świeży (16 kcal) Ryż (300 kcal) Kukurydza (23 kcal) Wartość energetyczna w 100 g 376 kcal Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, wysuszyć, odkroić górną część, wydobyć miąższ z dolnej części i odsączyć. Farsz: Ugotować ryż i wymieszać go z pokrojonymi ogórkami i kukurydzą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory nafaszerować farszem.

Składniki Pomidory (38kcal) Sałata czerwona i zielona(200kcal) Ogórek(16kcal) Ser feta(215kcal) Sos sałatkowy(189kcal) Zioła ogrodowe Razem 658 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć. Przed podaniem polać sosem sałatkowym wymieszanym z ziołami ogrodowymi Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć. Przed podaniem polać sosem sałatkowym wymieszanym z ziołami ogrodowymi

Składniki 330ml jogurtu 2-4 ząbki czosnku Brokuł 2-3 pomidory 3 jajka Ser feta Pieprz i sól smaku Sos: Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem oraz przyprawami Brokuł jajka i pokrojone pomidory włożyć na talerz, polać sosem. Całość posypać serem feta. Wartość energetyczna na 100 g potrawy 90kcal