Multimedialna książka kulinarna uczniów Zespołu Szkół im. A. Mickiewicza we Wręczycy Wielkiej
Składniki 5 ugotowanych jaj 2 filety z kurczaka 2 świeże ogórki sałatkowe 2 duże pomidory 1 duży brokuł Majonez Sól pieprz do smaku Wszystkie składniki pokroić i wymieszać, doprawić przyprawami do smaku. Wartość energetyczna w 100 g 75kcal
Składniki Pomidory (24kcal) Ogórki kwaszone (13kcal) Ogórek świeży (16 kcal) Ryż (300 kcal) Kukurydza (23 kcal) Wartość energetyczna w 100 g 376 kcal Sposób przyrządzenia: Pomidory umyć, wysuszyć, odkroić górną część, wydobyć miąższ z dolnej części i odsączyć. Farsz: Ugotować ryż i wymieszać go z pokrojonymi ogórkami i kukurydzą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidory nafaszerować farszem.
Składniki Pomidory (38kcal) Sałata czerwona i zielona(200kcal) Ogórek(16kcal) Ser feta(215kcal) Sos sałatkowy(189kcal) Zioła ogrodowe Razem 658 kcal Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć. Przed podaniem polać sosem sałatkowym wymieszanym z ziołami ogrodowymi Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki pokroić i wymiesza ć. Przed podaniem polać sosem sałatkowym wymieszanym z ziołami ogrodowymi
Składniki 330ml jogurtu 2-4 ząbki czosnku Brokuł 2-3 pomidory 3 jajka Ser feta Pieprz i sól smaku Sos: Jogurt wymieszać z przeciśniętym czosnkiem oraz przyprawami Brokuł jajka i pokrojone pomidory włożyć na talerz, polać sosem. Całość posypać serem feta. Wartość energetyczna na 100 g potrawy 90kcal