Fϋssen 2011. Miejsce pracy Kuchnia Restauracja/ Bar.

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Dr inż. Bożena Mielczarek Wprowadzenie do Areny. Zadanie domowe nr 5.
Advertisements

Kuchnia francuska.
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” ŹRÓDŁA SŁODYCZY.
Jakie Centrum Obywatelskie w Łodzi? Forum Pełnomocników 19 czerwca 2012.
Firma Los Pierogos.
Bar u Jadzi.
ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA NR 10 oraz SZKOŁA POLICEALNA przy Ośrodku Szkolno-Wychowawczym Nr 1 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Widzącej i Niewidomej im.
W kierunku podnoszenia kwalifikacji zawodowych – konferencja podsumowująca kampanię Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Program „Uczenie się przez całe życie” Projekt Mobilności Leonardo da Vinci 2010 Tytuł: „ Poprawa wizerunku hotelarza” nr projektu: PL1-LEO
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
Hotel Sheraton Poznan Witamy w Poznaniu, stolicy Wielkopolski. Hotel Sheraton Poznan położony jest w samym centrum miasta, przy Międzynarodowych Targach.
Autorka: Aleksandra Nessel Klasa: 3D
Aktywa i Pasywa.
Praktyki zawodowe w Anglii
Praktyka Zawodowa klasa III Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE
Technik żywienia i usług gastronomicznych
Praktyki zawodowe w Baabe Rügen w Niemczech 
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Smakowita mapa Krakowa Dima A. Marina Z.. Gdzie znajduję się?
Wykonała: Alicja Gruszfeld. Klikając w ten link Miasto stołeczne Warszawa otworzy nam się główna strona Miasta Stołecznego Warszawy.
„Staże i praktyki zagraniczne dla osób kształcących się i szkolących zawodowo” realizowane w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – Programu Operacyjnego.
Wiesz co jesz! W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i podotykać świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo tu ona żyje. Ludźmi, którzy ją tworzą i.
Moje praktyki odbywały się w salonie CV Hair & Beauty 57 Marchmont Street London Moim opiekunem a jednocześnie szefem salonu był Ian Broderick. Dużym.
LONDYN  Praktyka zawodowa trwała od r do r  W praktykach w Anglii uczestniczyło 15 uczniów oraz 2 opiekunów.
Holiday Inn Elstree – czyli gastronomia hotelowa od kuchni
 Do mojego zakresu obowiązków należało głównie pomoc szefowi kuchni jak i pomocnikowi szefa m.in. Krojenie, układanie na tacach, talerzach, panierowanie,
Praktyki zawodowe w Londynie r.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praktykę zawodową odbyłyśmy w terminie r. w hotelu Zum Blauen Hecht w Kipfenberg-Grösdorf.
DAM RADĘ!. Główne zagadnienie problemowe projektu to: samodzielność dzieci w ich codziennym funkcjonowaniu. Cele: 1. Planowanie zakupów w sklepie spożywczym,
MOJA ŚCIEŻKA KARIERY ZAWODOWEJ
„Wyszków – moja mała Ojczyzna” Przedszkole nr 9 „Bajka” w Wyszkowie
Pijacka Agnieszka Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok, Semestr II Wrocław 2010.
Przedstawiamy wspólne śniadanie uczniów z klasy II i III ze Szkoły Podstawowej nr 2 w Bukownie 7 listopada 2014 roku.
A: Tak B: Nie C: Nie interesuje mnie.
WESELE NOWA BOCHNIA. RESTAURACJA ANTYCZNA Niepowtarzalne, luksusowe wnętrze, pełne pięknych, historycznych przedmiotów. Szef Kuchni potrafi zaspokoić.
Hotel Brauhaus Zum Löwen & Mirage Hotel Joanna Mądrzyk Anna Kramarczyk Mühlhausen, –
Profesja Centrum Kształcenia Kadr Hotelarstwo Rok I, Semestr II Wrocław 2010.
PROJEKT: „EUROPEJSKIE STAŻE ZAWODOWE” NR PL01-KA realizowany przy wsparciu finansowym programu Unii Europejskiej Erasmus+: Kształcenie.
Logistyk.
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza – 357 Łódź Tel.: (042) Tel./fax: (042)
Praktyki zawodowe odbywały się od 8 kwietnia do 5 maja w hotelu Rennsteig w Masserbergu.
Kuchnie obcych krajów w naszym mieście- Kuchnie obcych krajów w naszym mieście- kuchnia chińska i wietnamska.
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie europejskim!” „Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim – ucz się i pracuj na poziomie.
„Wiedza teoretyczna nie jest wszystkim- ucz się i pracuj na poziomie europejskim!”
Staż zawodowy – My, czyli Konrad Grzywacz i Karol Skibiński z kl. IV ct mieliśmy przyjemność spędzić te 3 miesiące na stażu zawodowym.
Lindau im Bodensee Termin praktyki: – Aleksandra Wójtowicz Nikola Flor.
Kipfenberg-Grösdorf.. Praca na stanowisku służby pięter: Główne zajęcia to: Ścieranie kurzy Ścielenie łóżek Mycie okien Odkurzanie jednostek mieszkalnych.
Praktyka w Binz 2009 uczniów Technikum Gastronomiczno-Hotelarskiego.
 Sprzątanie restauracji i tarasu przed hotelem, jachtów, beauty,  Utrzymywanie czystości na piętrach,  Sprzątanie pokoi, saun,  Uzupełnianie mydła,
Staż zawodowy w Niemczech Norderney 2011 Izabela Struska kl.4ht I Klaudia Czajkowska kl. 4ct.
STAŻ ZAWODOWY W NIEMCZECH – OSTSEEBAD BAABE. ACÁ Hotel Mönchgut w Baabe W hotelu ACÁ byłyśmy od dnia do dnia r.
„Mój zawód na europejskim rynku pracy - jakie mam szanse?”
Program UE nr PL LEO LEONADRO da VINCI MŁODZIEŻ ZESPÓŁU SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W NAKLE ŚLĄSKIM NA CYPRZE 2012 'Doskonalenie.
My i nasze zakłady Berlin 2016/2017.
Staż Flair-Hotel Reichsküchenmeister w Rothenburg ob der Tauber
Przyprawy ciasteczek korzennych
Hotel zum Schiff MEERSBURG
Staż zawodowy w Niemczech 2013.
Staż zawodowy w Niemczech Agata Charlińska i Rafał Osypowicz
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Marii Skłodowskiej-Curie
Praktyka zawodowa Wolfach
Zespół szkół ekonomiczno-usługowych w Rybniku
Maria Wardzała Przedszkole Pod Kasztanami w Zbylitowskiej Górze
Warsztaty w pizzerii.
STAŻ ZAWODOWY Hiszpania
Prezentacja z odbytej praktyki zawodowej
Zapis prezentacji:

Fϋssen 2011

Miejsce pracy

Kuchnia

Restauracja/ Bar

Ekipa

Z Michaelem i Fikrim

z Fikrim :)

z Todorem

z Radką…

z szefem…

z Mileną :-*

Miasto i ciekawsze miejsca

Warunki mieszkaniowe;-D

Moje obowiązki w kuchni: Zmywanie naczyń, Sporządzanie surówek, sałatek, deserów, Przygotowywanie półproduktów do przygotowania dań głównych, Pieczenie pizzy, Przyjmowanie towaru do magazynu, Sprzątanie stanowiska pracy.

Moje obowiązki na barze: Sporządzanie różnego rodzaju drinków, Wydawanie kawy, herbaty, deserów, Nalewanie piwa i innych alkoholi, Obsługiwanie gości, Sprzątanie stanowiska pracy.

Prezentację wykonali: Robert Węgorowski kl. 4 at. Łukasz Hermanowski kl. 4 at.