Technik żywienia i usług gastronomicznych

Slides:



Advertisements
Podobne prezentacje
Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego
Advertisements

„TWÓJ ZAWÓD – TWOJA PRZYSZŁOŚĆ”
Chcę się uczyć i pracować EFS – ZPORR /Działanie 2.1/ Rozwój umiejętności powiązany z potrzebami regionalnego rynku pracy i możliwości kształcenia ustawicznego.
Publikacje zawodowe WSiP 2013
Technik turystyki wiejskiej
ZASADNICZA SZKOŁA ZAWODOWA NR 10 oraz SZKOŁA POLICEALNA przy Ośrodku Szkolno-Wychowawczym Nr 1 dla Dzieci i Młodzieży Słabo Widzącej i Niewidomej im.
Zespół Szkół w Olsztynku im. K.C. Mrongowiusza
Hotelarsko Turystycznych
Struktura egzaminu zawodowego
GIMNAZJALISTO, jeśli marzysz o dobrej pracy! Chcesz profesjonalnie gotować i serwować potrawy Lubisz kontakt z ludźmi i chciałbyś świadczyć im usługi.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK ŻYWIENIA.
ZESPÓŁ SZKÓŁ MORSKICH W DARŁOWIE
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK URZĄDZEŃ SANITARNYCH ul. Gołdapska Olecko Tel.
Technik Hotelarstwa Cechy człowieka, pożądane w pracy hotelarza pięknie ilustrują słowa Janusza Korczaka: ,,Być człowiekiem znaczy posiadać kryształową.
Technik organizacji usług gastronomicznych
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK OBSŁUGI TURYSTYCZNEJ ul. Gołdapska Olecko Tel.
usług gastronomicznych
Technik Ekonomista „Sztuka ekonomii polega na tym, by spoglądać nie tylko na bezpośrednie, ale i na odległe skutki danego działania czy programu; by śledzić.
TECHNIK ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Nr 14 we Wrocławiu
Egzamin potwierdzaj ą cy kwalifikacje zawodowe. STRUKTURA EGZAMINU Etap pisemny Część I – zakres wiadomości i umiejętności właściwych dla kwalifikacji.
Zsliz.olecko.pl Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprasza do rozpoczęcia nauki w zawodzie TECHNIK KUCHARZ ul.
ZESPÓŁ SZKÓŁ SPOŻYWCZO - GASTRONOMICZNYCH WARSZAWA, ul. KOMORSKA 17/23
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH w SOMONINIE
Ogólna charakterystyka typów szkół- szansa na zatrudnienie
STRUKTURA ZESPOŁU SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH W CZAPLINKU
Technik technologii żywności jest zawodem związanym z:
Technik Turystyki Wiejskiej
Zespół Szkół w Zabrodziu
Szkolenie praktyczne obejmuje : Zajęcia praktyczne Praktykę zawodową i jest realizowane poza terenem szkoły w renomowanych warszawskich hotelach np.:
TECHNIK HOTELARSTWA.
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH Nr 2 im Natalii Gąsiorowskiej w Łodzi
TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
SZKOŁA W KOTOWIE PROPONUJE KIERUNKI:
Zespół Szkół Gastronomicznych
Nasza oferta edukacyjna obejmuje kształcenie w następujących zawodach: - KUCHARZ   - PRACOWNIK POMOCNICZY OBSŁUGI HOTELOWEJ.
Zawody gastronomiczne
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR W RZEMIENIU NA ROK 2015/2016.
Zespół Szkół im. Konstytucji 3 Maja w Iławie
Technik żywienia i gospodarstwa domowego Numer z klasyfikacji zawodów:
Nauka w naszej szkole trwa 3 lata. obejmuje: -przedmioty ogólnokształcące, -przedmioty zawodowe, -język angielski zawodowy, -praktykę zawodową ( pracownik.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH I OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH IM. STEFANA ŻEROMSKIEGO W CZĘSTOCHOWIE.
TECHNIK ŻYWIENIA I ORGANIZACJI USŁUG GASTRONOMICZNYCH
KIERUNKI KSZTAŁCENIA TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH Technik żywienia i usług gastronomicznych jest przygotowany do wykonywania różnych zadań.
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji
KSZTAŁCIMY NA 5 GWIAZDEK
Technik żywienia i usług gastronomicznych Technik eksploatacji portów i terminali Technik obsługi turystycznej Technik architektury krajobrazu Technik.
Projekt współfinasowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego1 Priorytet IX. Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Kucharz Ź ródło: Prezentacja zawodu Zespół Szkół Gastronomiczno-
WEZ 1 Wyniki egzaminu zawodowego absolwentów techników i szkół policealnych październik 2006 r.
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego ul. Sienkiewicza – 357 Łódź Tel.: (042) Tel./fax: (042)
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Dobryszycach.
Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia Zasadnicza Szkoła Zawodowa 3-letnia zawód – kucharz zawód – kucharz.
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Noblistów Polskich Szkoła praktycznych umiejętności Oferta edukacyjna na rok szkolny 2016/2017 dla absolwentów.
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO I USTAWICZNEGO W SOSNOWCU ul. Gen. Grota Roweckiego 64 OFERTA EDUKACYJNA W ROKU SZKOLNYM 2016/2017.
ZESPÓŁ SZKÓŁ TECHNICZNYCH IM. GEN. WŁADYSŁAWA ANDERSA W BIAŁYMSTOKU.
Kucharz w kuchni króluje. Dobre posiłki gotuje ;).
Technik transportu drogowego
Magdalena Kaczmarek Ilona Urbaniak Klasa III TH. Zakłady żywienia zbiorowego… Organizują one: - Przetwórstwo gastronomiczne, polegające na przygotowywaniu.
Technikum Nr 4 TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Zespół Szkół Gastronomicznych im. I Armii Wojska Polskiego
Technik Obsługi Turystycznej 4 lata nauki.
Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych
WYNIKI EGZAMINÓW POTWIERDZAJĄCYCH KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
OFERTA EDUKACYJNA ZESPOŁU SZKÓŁ CKR
Oferta edukacyjna dla dorosłych
Zespół szkół ekonomiczno-usługowych w Rybniku
BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA
Zapis prezentacji:

Technik żywienia i usług gastronomicznych To zawód świetnie odnajdujący się na rynku pracy. Daje wszechstronne umiejętności z zakresu branży gastronomicznej, która ma szczególne perspektywy rozwoju w naszym kraju.

Zdobyte umiejętności pozwalają: oceniać jakość żywności oraz jej przechowywanie profesjonalnie przygotowywać potrawy i napoje z zastosowaniem nowoczesnych technologii obsługiwać gości z wykorzystaniem różnych metod planować i oceniać żywienie różnych grup ludności organizować produkcję gastronomiczną od zapotrzebowania, przez produkcję do ekspedycji planować i organizować usługi gastronomiczne

Praktyki Szkoła organizuje praktyki zawodowe w wymiarze 4 tygodni w zakładach gastronomicznych na terenie naszego powiatu.

Możliwości zatrudnienia w: restauracjach, kawiarniach, pubach, snack-barach, kafeteriach. hotelach, pensjonatach, domach wczasowych, na promach i statkach szpitalach, sanatoriach, szkołach, internatach, stołówkach prowadzonych przez zakłady pracy, w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją produktów i półproduktów spożywczych. może również prowadzić własną działalność gospodarczą.